Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 11. 2020,
20.43

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Nogometna zveza Slovenije NK Mura Dejan Balažič Prva liga Telekom Slovenije Zoran Podkoritnik NK Celje

Torek, 3. 11. 2020, 20.43

3 leta, 5 mesecev

Odziv NK Celje na (pre)pogoste sodniške napake

Celjanom ''počil film'' zaradi sodniških napak: Želimo si poštenega sojenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
NK Celje Dundalk | Celjani v tej sezoni ne morejo biti zadovoljni z rezultatskim izkupičkom. | Foto Vid Ponikvar

Celjani v tej sezoni ne morejo biti zadovoljni z rezultatskim izkupičkom.

Foto: Vid Ponikvar

''Državni prvak si ne želi privilegiranega položaja, samo pošteno sojenje in enakopraven boj na nogometni zelenici,'' NK Celje ne more več molčati ob vse večjem številu spornih sodniških odločitev v škodo slovenskih prvakov. Kaplja čez rob je nedosojena 11-metrovka na dvoboju v Murski Soboti, te ni dosodil ''stari znanec'' celjskega kluba Dejan Balažič.

Djordje Ivanović
Sportal Olimpija po neverjetni smoli Gorice ujela vodilno Muro #video

Celjanom, ki prvič v 101-letni klubski zgodovini branijo državni naslov, v tej sezoni ne gre veliko po načrtih. Po nepopolnem 10. krogu so na lestvici na sedmem mestu, za vodilnim dvojcem, Muro in Olimpijo, pa zaostajajo že osem točk. Del razlogov za skromno število točk, rumeno-modri so jih osvojili le 10, slast zmage pa okusili zgolj dvakrat, vidijo Celjani tudi v številnih sodniških odločitvah, ki se po njihovem mnenju ne bi smele zgoditi.

Sporno igranje Nina Kouterja z roko:

Prepričani so, da napačne sodniške odločitve mečejo slabo luč na ugled slovenskega sojenja in nogometa v Evropi, sodniško organizacijo, ki je predseduje Vladimir Šajn, pa pozivajo, da se opredeli o pravilnosti sodniških odločitev na omenjenih tekmah. Nazadnje so bili prepričani o sodniški napaki na zadnjem gostovanju v Murski Soboti, ko sodnik Dejan Balažič po očitnem igranju z roko Nina Kouterja ni pokazal na belo točko. O tem, da je storil napako, so prepričani tudi bralci in bralke Sportala, kar je dokazala anketa.

Je Nino Kouter igral z roko in bi moral sodnik pokazati na belo točko za Celje?

  • Da.
    92,94 %
    803 glasov
  • Ne.
    7,06 %
    61 glasov
Oddanih 864 glasov

V celoti prilagamo izjavo za javnost, pod katero se je podpisal direktor celjskega kluba Zoran Podkoritnik.

Poziv sodniški organizaciji na opredelitev pravilnosti sodniških odločitev

Dne 3. 11. 2020 sta se v 10. kolu Prve lige Telekom Slovenije pomerila Mura in Celje, ki sta se v Fazaneriji razšla brez brez zmagovalca in brez zadetkov. Našemu nasprotniku pošteno čestitamo za osvojeno točko, NK Celje pa je (spet) zmotila napačna sodniška odločitev (g. Dejana Balažiča), ki je neposredno vplivala na končni rezultat srečanja.

V 22. minuti srečanja je naš branilec Advan Kadušić z roba kazenskega prostora meril proti nasprotnikovim vratom, njegov strel je v domačem kazenskem prostoru z roko zaustavil igralec Mure Nino Kouter. G. Dejan Balažič ni pokazal na 11-m, napačna sodniška odločitev je neposredno vpliva na končni rezultat srečanja. Celje je bilo zaradi sodniških napak oškodovano že drugič v manj kot tednu dni. Dne 28. 10. 2020 je bil na tekmi 9. kola PLTS v Kopru prvi zadetek Dareta Vršiča v 22. minuti dosežen iz prepovedanega položaja, prav tako glavni sodnik srečanja g. Roman Glažar po igranju z roko domačega branilca v koprskem kazenskem prostoru ni pokazal na belo točko, Koprčani pa so prav iz tega trenutka prešli v protinapad in v 42. minuti dosegli drugi zadetek. V prvem polčasu Nardin Mulahusejnović v domačem kazenskem prostoru zaradi namernega udarca s komolcem v obraz našega branilca Dušana Stojinovića ni bil kaznovan, najstrožja kazen ni bila dosojena.

G. Dejan Balažič je s svojo napako (nedosojena 11-m zaradi igranja nasprotnika z roko v njegovem kazenskem prostoru) neposredno vplival na končni rezultat srečanja tudi v končnici državnega prvenstva 2019/20, na tekmi Celja in Triglava dne 15. 7. 2020 (34. krog - stadion Z'dežele), ko smo se v knežjem mestu borili za zgodovinski prvi naslov državnega prvaka. Izpostavili smo samo nekatere sodniške napake, s katerimi želimo povedati, da v zadnjem času do njih prihaja vse preveč pogosto. Naši nogometaši za svoja dejanja odgovarjajo z rumenimi in rdečimi kartoni, disciplinskimi postopki in tudi denarnimi kaznimi.

Nogometni klub Celje je bil eden od predstavnikov Slovenije v Evropi v letošnji sezoni, zato njegove igre spremlja tudi nogometna javnost izven naših meja. Z napačnimi sodniškimi odločitvami delivci pravice v PLTS mečejo slabo luč na ugled našega sojenja v Evropi, ki je na visokem nivoju, s tem pa posledično tudi na celoten slovenski nogomet. Državni prvak si ne želi privilegiranega položaja, samo pošteno sojenje in enakopraven boj na nogometni zelenici.

Sodniško organizacijo pozivamo na tolmačenje sodniških odločitev v navedenih primerih in opredelitev glede pravilnosti odločitve glavnih sodnikov g. Romana Glažarja in Dejana Balažiča. V kolikor bo potrjeno, da je šlo za sodniške napake, pa nas zanima tudi ukrep zoper omenjena oziroma njuna stopnja odgovornosti zaradi storjenih napak. 

Direktor Zoran Podkoritnik

Mura Celje
Sportal Celje oškodovano proti Muri? #video
Ne spreglejte