Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
8. 12. 2018,
16.36

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

3

Natisni članek

Branko Ilić Rok Kronaveter Milan Mandarić Zoran Barišić NK Olimpija NK Olimpija

Sobota, 8. 12. 2018, 16.36

5 let, 4 mesece

Zoran Barišić

O svoji prihodnosti je končno spregovoril tudi trener Olimpije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

3

Zoran Barišić | Prihodnost trenerja Zorana Barišića ostaja negotova. Kocka naj bi padla naslednji teden. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Prihodnost trenerja Zorana Barišića ostaja negotova. Kocka naj bi padla naslednji teden.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Veliko se govori, a zdaj ni trenutek za to, da bi govorili o moji prihodnosti. Bomo videli," je po zmagi s 3:1 v Novi Gorici povedal Zoran Barišić, ki naj bi bil na izhodnih vratih Olimpije, a odhoda s klopi Ljubljančanov za zdaj še noče potrditi. O njegovi usodi naj bi bilo več znanega v začetku prihodnjega tedna.

Francesco Tahiraj
Sportal Slovo od leta 2018 ob albanskih notah #video

Po porazu v Kidričevem z 2:6 prejšnji teden je bilo pri Olimpiji zelo pestro. Strasti je z odmevno izjavo za javnost, v kateri je nekatere svoje nogometaše označil za nedostojne dresa njegovega kluba, razburkal predsednik Milan Mandarić. Ob tem je napovedal kar nekaj igralskih rezov, v pogovoru za Sportal pa dal vedeti, da je vprašljiva tudi prihodnost trenerja, ki je pred tednom dni doživel sploh prvi poraz na klopi Ljubljančanov v treh mesecih, odkar je njihov trener.

Kaj je Zoran Barišić povedal takoj po tekmi v Novi Gorici?

Potem so se takšne in drugačne govorice stopnjevale. Najprej se je pisalo o tem, da sta najboljši strelec Olimpije Rok Kronaveter in kapetan Branko Ilić že odigrala zadnji tekmi v majici Olimpije, potem se je začelo šušljati tudi o tem, da bo prišlo do spremembe na trenerskem mestu. Sprva se je zdelo, da že pred tekmo v Novi Gorici, potem je postalo jasno, da vsaj na tekmi proti Gorici spremembe še ne bo.

Zoran Barišić
Sportal Zoran Barišić do sobote ostaja trener Olimpije. Za zdaj.

Sporočilo uro pred začetkom tekme, ki (lahko) pove marsikaj

Je Rok Kronaveter že preteklost? | Foto: Grega Valančič/Sportida Je Rok Kronaveter že preteklost? Foto: Grega Valančič/Sportida "Kronaveter ima težave s stegensko mišico, Ilić ima poškodovan gleženj, Vidmar pa si je z delom na treningih zaslužil mesto v prvi postavi," so pri Olimpiji prenesli trenerjevo izjavo kakšno uro pred tekmo proti Gorci in sporočili, da nogometaša, ki naj bi čez teden normalno trenirala, v Novi Gorici ne bosta igrala zaradi poškodb. Ob tem je mesto med vratnicama Aljaž Ivačič prepustil Nejcu Vidmarju, ki je v prvenstvu zaigral sploh prvič v tej sezoni. Naključje ali ne, a med vrsticami se da iz tega razbrati marsikaj.

Tako Kronaveter, Ilić kot Ivačič imajo pogodbe z Olimpijo sicer sklenjene do konca sezone, a prav lahko se zgodi, da so zadnje tekme v njenem dresu že odigrali.

Nogometaši so trenerju jasno izrekli podporo

Igralci so podprli svojega trenerja. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Igralci so podprli svojega trenerja. Foto: Morgan Kristan / Sportida Tudi brez njihove pomoči so nogometaši Olimpije v Novi Gorici prepričali in zmagali s 3:1. Po tekmi in tudi že med njo, ko sta dvakratni strelec Andres Vombergar in Stefan Savić stekla trenerju v objem, se je zdelo, kot da so se nogometaši Olimpije že poslovili od svojega trenerja, ki naj bi bil na izhodnih vratih, a ta tega za zdaj še ni želel potrditi.

"Danes smo videli, da znajo fantje dobro igrati nogomet. Pokazali so, da imajo veliko potenciala, tako da se je današnja tekma končala zelo pozitivno za nas," je najprej po tekmi povedal Zoran Barišić, ki je v 15 tekmah na klopi Olimpije devetkrat zmagal, petkrat remiziral in le enkrat izgubil.

Kako so nogometaši Olimpije po zadetku stekli proti trenerju:

"Ni še konec. Gremo dalje."

"Ne, ne. Gremo dalje. Čaka nas počitek. Vsem želim lepe praznične dni in še lepši božič. Ko smo prišli, smo videli, v kakšnem stanju je bila naša ekipa. Mislim, da smo jo dvignili. Imeli smo dobre faze in pokazali, da Olimpija igra najlepši nogomet v Sloveniji, pa čeprav včasih rezultati niso bili takšni, kot bi morali biti. Fantje so zelo dobro delali in trenirali. Nekateri so si dvignili ceno. Mislim, da so pokazali veliko, odkar smo prišli," je Avstrijec, ki je v Ljubljano prišel v začetku septembra, povedal najprej.

Zoran Barišić
Sportal Trener Olimpije na izhodnih vratih. V četrtek dan D.

Veliko se govori, ampak mislim, da zdaj ni trenutek za to, da bi govorili o moji prihodnosti. Imeli bomo še en, dva pogovora. Po tem boste vi prvi vedeli, kako dalje. Mislim, da imamo vsi isti cilj, in sicer, da Olimpija napreduje in raste. Da naredi naslednji korak naprej. Tega si želimo vsi," je še povedal Barišić in pustil v zraku viseti vprašanje o svoji prihodnosti.

Bo Milan Mandarić poskrbel za novo, že četrto trenersko menjavo v tej sezoni? | Foto: Žiga Zupan/Sportida Bo Milan Mandarić poskrbel za novo, že četrto trenersko menjavo v tej sezoni? Foto: Žiga Zupan/Sportida

Končni odgovor v začetku naslednjega tedna?

Več o tem naj bi bilo znanega že kmalu, najverjetneje že v začetku prihodnjega tedna, ko naj bi pri Olimpiji prvič javno spregovorili o prihodnosti svojega trenerja. Glede na to, kaj se je dogajalo v Novi Gorici in predvsem glede na nagle odločitve predsednika Mandarića, ki je bil tokrat s podobo na igrišču precej zadovoljen, pa tudi zato, ker se zdi, da je trener upošteval nekatera njegova navodila, se lahko zgodi tudi drugačen razplet od tistega, ki s(m)o ga vsi napovedovali v zadnjih dneh. Pisali in govorili s(m)o o tem, da je 48-letni Dunajčan že praktično bivši.

Aris Zarifović, Branko Ilić, Rok Kronaveter
Sportal So pri Olimpiji padle prve glave? Za zdaj uradno še ne, ampak ...
Milan Mandarić
Sportal Kaos v Olimpiji. Kaj je res in kaj ne?
Ne spreglejte