Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
23. 3. 2020,
14.46

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Nogometna zveza Slovenije Radenko Mijatović

Ponedeljek, 23. 3. 2020, 14.46

4 leta, 1 mesec

Sklep NZS

NZS sporoča: v Sloveniji brez nogometa tudi aprila

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
NK Maribor NK Olimpija | Slovenski prvoligaški klubi bodo zaradi pandemije koronavirusa primorani še dolgo počivati. | Foto Blaž Weindorfer / Sportida

Slovenski prvoligaški klubi bodo zaradi pandemije koronavirusa primorani še dolgo počivati.

Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Po najnovejšem sklepu Nogometne zveze Slovenije (NZS) je postalo jasno, da bi se lahko Prva liga Telekom Slovenije, v kateri je bilo do prekinitve tekmovanja zaradi pandemije novega koronavirusa odigranih 25 od 36 krogov, nadaljevala šele v začetku maja. Nogometni klubi bodo tako zagotovo počivali tudi prihodnji mesec.

slovenske lige
Sportal Bo prvak, ne bo prvaka, bo ...? #video

Nogometna zveza Slovenije je zaradi pandemije COVID-19 sprva tekmovanja prekinila do konca marca, s sklepom Odbora za nujne zadeve NZS pa se ukrep NZS podaljša do preklica. NZS želi s tem ukrepom predvsem zaščititi zdravje nogometašev, navijačev in funkcionarjev, klubom pa pomagati pri načrtovanju naslednjih aktivnosti. ''V trenutni situaciji, ko je nemogoče napovedati konec epidemije, je najpomembnejša skrb NZS in klubov zdravje nogometašev. S podaljšanjem prekinitve bodo klubi lažje planirali svoje aktivnosti. Zdaj je najpomembnejše, da ostanemo doma in naredimo tisto, kar lahko, da skupaj premagamo epidemijo,'' je po seji odbora za nujne zadeve in sprejetju sklepa, da se prekinitev vseh tekmovanj pod okriljem NZS podaljša do preklica, povedal predsednik NZS Radenko Mijatović.

Strokovne službe pripravljajo rezervne scenarije

"V trenutni situaciji, ko je nemogoče napovedati konec epidemije, je najpomembnejša skrb NZS in klubov zdravje nogometašev," izpostavlja predsednik NZS Radenko Mijatović. | Foto: Vid Ponikvar "V trenutni situaciji, ko je nemogoče napovedati konec epidemije, je najpomembnejša skrb NZS in klubov zdravje nogometašev," izpostavlja predsednik NZS Radenko Mijatović. Foto: Vid Ponikvar Nogometna zveza Slovenije aktivno spremlja situacijo glede epidemije koronavirusa in dosledno upošteva ukrepe državnih organov in navodila glede omejevanja širjenja bolezni. Tekmovanja v organizaciji NZS se bodo tako nadaljevala po odločitvi državnih organov o prenehanju izrednih ukrepov, ki se nanašajo na prepoved in omejitve javnih prireditev ter ustreznih priporočil medicinske stroke.

Glede na odločitev UEFA, ki je vsem nacionalnim nogometnim zvezam s preložitvijo Evropskega prvenstva v nogometu iz leta 2020 v leto 2021 omogočila možnost podaljšanja domače tekmovalne do konca junija 2020, pa strokovne službe ustrezno pripravljajo rezervne scenarije glede nadaljevanja tekmovanj. V vsakem primeru pa ne gre pričakovati, da se bodo tekmovanja pod okriljem NZS nadaljevala pred 2. oziroma 9. majem.

Po 25 od skupno 36 krogih Prve lige Telekom Slovenije v tej sezoni je v najboljšem položaju ljubljanska Olimpija. | Foto: Grega Valančič/Sportida Po 25 od skupno 36 krogih Prve lige Telekom Slovenije v tej sezoni je v najboljšem položaju ljubljanska Olimpija. Foto: Grega Valančič/Sportida

Uefa 2020 Euro Koronavirus
Sportal Obeta se nenavadno poletje. Euro prestavljen, predsednik NZS pojasnjuje!
Euro 2020
Sportal Uefa: Prejšnje informacije so napačne, uradnega imena za Euro še ni

V Evropi so se zaradi pandemije novega koronavirusa do nadaljnjega prekinila vsa prvoligaška tekmovanja razen prvenstva v Belorusiji. V Sloveniji je bilo odigranih 25 od 36 krogov, v vodstvu pa je ljubljanska Olimpija, ki ima pred Celjem in Aluminij pet, pred branilcem naslova Mariborom pa že sedem točk prednosti. Na zadnjem mestu je prepričljivo velenjski Rudar, ki v tej sezoni sploh še ni okusil slasti zmage.

Preberite še:

NK Domžale
Sportal Kaj med karanteno počnejo v Domžalah?
Dario Vizinger
Sportal Hrvaški dragulj, ki ne bi oblekel dresa Slovenije
Mitja Lotrič
Sportal Odštevata dneve do trenutka, ko se bo življenje vrnilo v ustaljene tirnice #video
Triglav Celje
Sportal Spomladanska rapsodija Celja in Brava, Domžale so se dotaknile dna
Safet Hadžić
Sportal Hadžić: Ni me strah, da bi Olimpija ostala brez naslova
Ne spreglejte