Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 2. 2021,
18.50

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Jasmin Mešanović

Ponedeljek, 22. 2. 2021, 18.50

3 leta, 2 meseca

Jasmin Mešanović se je vrnil domov

Niso ga mogli več zadrževati: Pridejo trenutki ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Jasmin Mešanović | Jasmin Mešanović se po letu 2017 seli v domovino. | Foto Blaž Weindorfer / Sportida

Jasmin Mešanović se po letu 2017 seli v domovino.

Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Maribor je potrdil, kar je v soboto po porazu proti Celju že dejal športni direktor kluba Oliver Bogatinov. Bosanski napadalec Jasmin Mešanović je po štirih letih zapustil Ljudski vrt in se preselil v domovino. Odslej bo igral za Sarajevo.

"Težko je izbrati primerne besede ob slovesu. Veliko lepega se je zgodilo, za menoj so čudovita tri leta in pol. Klub, kot je Maribor, si zasluži veliko spoštovanje in ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem v Ljudskem vrtu za odličen odnos, ki smo ga vzpostavili. Navijačem za neprecenljivo podporo. Sodelovanje je bilo v vseh pogledih izjemno, lahko bi se zahvaljeval vsakemu posamezniku do jutri, a ne bi bilo dovolj časa. V nogometu, razumljivo, niso samo veseli trenutki, toda skupaj smo se znali spopasti tudi z manj prijetnimi. Sam pa sem se ves čas trudil pošteno opraviti vse svoje obveznosti in prispevati delež k uspehom, ki jih ni manjkalo," je ob slovesu za spletno klubsko stran dejal Jasmin Mešanović, ki se je v Ljudski vrt preselil poleti 2017 iz kluba Zrinjski Mostar. V tem času je za vijolice odigral 135 tekem in dosegel 26 zadetkov.

Športni direktor Oliver Bogatinov je priznal, da Mešanoviću niso mogli več reči ne. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Športni direktor Oliver Bogatinov je priznal, da Mešanoviću niso mogli več reči ne. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Bogatinov: Sezono nadaljujemo brez dodatnih sprememb

Prestopni rok je že končan, zato ne morejo več pripeljati zamenjave, a pri Mariboru nogometašu ni mogel reči ne. Ustregel je njegovi veliki želji, ki jo je 29-letni napadalec že večkrat izrazil. "Želja Jasmina po odhodu domov je bila izražena že večkrat. Pridejo trenutki, ko tako pozitivnemu fantu, kot je Jasmin, ki je dal vedno vse od sebe tako na treningih kot tekmah in se je vedno žrtvoval tako ali drugače za ekipo ter NK Maribor, težko ne dovoliš odhoda. Prestopni rok v Sloveniji je končan, ne moremo več pripeljati zamenjave, toda v ofenzivnem delu imamo dovolj rešitev znotraj moštva, saj je v zadnjem obdobju Jasmin le trikrat začel tekmo v prvi enajsterici. Prošnji smo ugodili, sklenili dogovor in nadaljujemo sezono brez dodatnih sprememb," je odločitev pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.

Mešanović bo kariero nadaljeval pri Sarajevu, ki je po jesenskem delu prvenstva na prvem mestu z devetimi točkami prednosti.

Preberite še:

Olimpija Mura
Sportal Olimpija je povišala prednost pred Mariborom, a samo za eno točko
Sportal Športni direktor pojasnil, kaj je NK Maribor pahnilo v krizo #video
Mauro Camoranesi
Sportal Sladka zmaga Celja, Mariborčani padli v krizo #video
Blaž Vrhovec
Sportal Trenutek, ko je vsem v Mariboru zastal dih #video
Sportal Mandarića nasmejana z razlogom, pri Mariboru vrag vzel šalo #video
Ne spreglejte