Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
17. 1. 2019,
4.00

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Nik Kapun

Četrtek, 17. 1. 2019, 4.00

5 let, 3 mesece

Nik Kapun o spremembah pri Olimpiji

Poslednji mohikanec Olimpije, kot s(m)o jo poznali pred Mandarićem #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,37
Nik Kapun | Nik Kapun je v dresu Olimpije v Prvi ligi Telekom Slovenije zbral 125 nastopov. | Foto Vid Ponikvar

Nik Kapun je v dresu Olimpije v Prvi ligi Telekom Slovenije zbral 125 nastopov.

Foto: Vid Ponikvar

Silne spremembe so v zadnjih prestopnih rokih dodobra prevetrile slačilnico Olimpije, Nika Kapuna pa pahnile v nenavadno vlogo. Čez noč je postal staroselec, ki mu v zmajevem gnezdu ni para. Je edini, ki pri zeleno-belih vztraja že sedem zaporednih sezon in dobro ve, kako je sodelovati tako z Izetom Rastoderjem kot tudi njegovim naslednikom Milanom Mandarićem.

V vseh letih, odkar nosi dres Olimpije, je spoznal, kako nosi v srcu ljubezen do kluba, pri katerem se neprestano dogaja tako veliko, da mu ni nikoli dolgčas. Tako njemu kot tudi soigralcem, strokovnemu štabu, vodstvu kluba in ne nazadnje navijačem. Vstop v leto 2019 je prinesel nove spremembe, kadrovski seznam se spreminja iz tedna v teden.

Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video

Počuti se, kot da je v novem klubu

Za člane Olimpije je debitiral 20. oktobra 2012 v Ljudskem vrtu. | Foto: Gregor Krajnčič / Sportida Za člane Olimpije je debitiral 20. oktobra 2012 v Ljudskem vrtu. Foto: Gregor Krajnčič / Sportida ''Ne vem, kaj naj rečem. Počutim se, kot da sem v novem klubu,'' je iskreno pripomnil Nik Kapun, edini aktualni nogometaš Olimpije, ki ni sodeloval le s predsednikom Milanom Mandarićem, ampak tudi z njegovim predhodnikom Izetom Rastoderjem.

Za člansko ekipo zmajev je začel nastopati leta 2012 in ostal član Olimpije vse do danes, ko se lahko pohvali z dvema naslovoma državnega prvaka in pokalnim naslovom, a tudi mešanimi občutki zaradi ogromne odsotnosti, posledice neprestanih zdravstvenih težav, ki so del njegove kariere spremenile v pekel.

O osebnih ciljih:

Zdaj gre na bolje, zdaj se počuti zdrav in pripravljen, da bo lahko v spomladanskem delu predstavljal enega izmed vlečnih vozov Olimpije. Njegova vloga v ekipi je zelo pomembna. Ni le eden redkih Ljubljančanov v trenutni zasedbi, ampak tudi eden najbolj izkušenih, zato mu je namenjena tudi vloga namestnika kapetana.

Ker je imel v preteklosti veliko težav s poškodbami, si tokrat želi, da bi tokrat ostal zdrav in lahko v kontinuiteti prikazoval dobre predstave. | Foto: Vid Ponikvar Ker je imel v preteklosti veliko težav s poškodbami, si tokrat želi, da bi tokrat ostal zdrav in lahko v kontinuiteti prikazoval dobre predstave. Foto: Vid Ponikvar

Mlajšim soigralcem, na pripravah v Čatežu kar vrvi od mladostniške energije, saj pod vodstvom Roberta Pevnika trenira tudi sedem mladincev, lahko poda marsikaj koristnega. ''Igralci, ki so tukaj, so talentirani. Imajo kakovost, mi pa moramo z njimi narediti karseda dobro zgodbo,'' verjame, da lahko Olimpija tudi s pomlajeno zasedbo pokvari načrte jesenskemu prvaku Mariboru.

NK Olimpija Priprave Robert Pevnik
Sportal Pevnik želi zadržati Kronavetra, Ivačič zapušča Olimpijo #video

Z Mariborom se lahko kosajo za prvo mesto

Pri Olimpiji je vedno manj obrazov, ki so ji pomagali do naslovov v letih 2016 in 2018. | Foto: Vid Ponikvar Pri Olimpiji je vedno manj obrazov, ki so ji pomagali do naslovov v letih 2016 in 2018. Foto: Vid Ponikvar Kako pa doživlja usmeritev kluba v mlajšo in cenejšo zasedbo, s katero se bodo predstavili Ljubljančani v drugem delu sezone?

''Klub ima takšno strategijo, kaj več pa ne morem komentirati. Vem le, da imamo kakovost, in da se bomo lahko z Mariborom kosali za prvo mesto. S katerimikoli igralci,'' je samozavesten 25-letni Ljubljančan. Cilj ostaja najvišji. Ubranitev dvojne krone.

''Mi smo Olimpija. Ne moremo se sprijazniti z drugim mestom,'' je kratek in jedrnat zvezni igralec, ki si je pred leti prislužil tudi vpoklic nekdanjega selektorja članske reprezentance Srečka Katanca.

O ciljih v tej sezoni:

Čeprav ima Maribor kar devet točk prednosti, obenem pa, vsaj za zdaj, kaže na to, da bo ohranil vsa orožja, s katerimi je jeseni dosegel kar 55 zadetkov, Kapun še verjame, da je prvo mesto dosegljivo.

NK Olimpija Priprave Robert Pevnik
Sportal Kapetan Olimpije s Pevnikom pisal lepo zgodbo, a se je nato zalomilo #video

''Veliko ključnih igralcev nas je zapustilo, a smo športniki. Naši cilji so vedno najvišji. Moramo iti iz treninga v trening, iz tekme v tekmo, in zmanjšati zaostanek. Smo Olimpija, tako moramo razmišljati,'' je ponovil vodilo, s katerim si nogometaši zeleno-belih krepijo samozavest.

Najprej zdravje in redni nastopi, šele nato tujina

Pri Olimpiji igra že sedmo sezono zapored. Pogodba se mu izteče poleti, a se z vodstvom kluba že pogovarja o podaljšanju. Si pa tudi želi, če mu bo seveda šlo na roko zdravje, da bi se enkrat preizkusil v tujini. A s tem se ne obremenjuje. Za zdaj ostaja trdno predan zmajem.

S pomlajeno zasedbo Olimpije želi zagreniti življenje Mariboru. | Foto: Žiga Zupan/Sportida S pomlajeno zasedbo Olimpije želi zagreniti življenje Mariboru. Foto: Žiga Zupan/Sportida

''Olimpija mi odgovarja. Vem, kako v našem klubu potekajo zadeve. V čast mi je, da sem z njim in lahko kapetanu kot njegov namestnik stojim ob strani,'' je vedno na razpolago trenerju Pevniku in kapetanu Vidmarju.

Le še on in Vidmar

Seznam nogometašev, ki so postali prvaki v sezoni 2015/16 in še vedno nosijo dres Olimpije, je vedno tanjši. | Foto: Vid Ponikvar Seznam nogometašev, ki so postali prvaki v sezoni 2015/16 in še vedno nosijo dres Olimpije, je vedno tanjši. Foto: Vid Ponikvar Kdo bi si mislil, da sta iz šampionske zasedbe, prve pod predsedniško taktirko Milana Mandarića, bilo je v sezoni 2015/16, ''aktivna'' člana Olimpije le še Nik Kapun in Nejc Vidmar. To pa še ni vse.

Kako hitro se spreminjajo stvari pri ljubljanskem klubu, priča tudi pogled na začetno enajsterico Olimpije, ki je v zadnjem krogu prejšnje sezone remizirala v Domžalah (1:1) in si zagotovila novo državno zvezdico. Od tedanje prve enajsterice pod vodstvom Igorja Bišćana so se že poslovili Aljaž Ivačič, Jason Davidson, Dario Čanađija, Filip Uremović, Aris Zarifović, Mitch Apau, Danijel Miškić in Abass Issah, Rok Kronaveter, ki se ne nahaja na pripravah v Čatežu, pa naj bi v kratkem prekinil sodelovanje z Olimpijo.

Lani je postala Olimpija prvak po remiju v Domžalah, a je Ljubljano zapustilo že ogromno prvokategornikov. | Foto: Vid Ponikvar Lani je postala Olimpija prvak po remiju v Domžalah, a je Ljubljano zapustilo že ogromno prvokategornikov. Foto: Vid Ponikvar

Od ''domžalskih'' šampionov v zeleno-belem sta v Čatežu le še Dino Štiglec in Tomislav Tomić. Podobno je tudi s tistimi, ki so na zdaj že zgodovinskem gostovanju v Domžalah (sprva) sedeli na klopi. Od takratnih rezervistov v klubu bi več Branka Ilića, Leona Benka, Roka Vodiška in Ricarda Alvesa. V klubu so le še Andres Vombergar, Stefan Savić in Kapun!

Matjaž Kek
Sportal Matjaž Kek: Naj mi nekdo pokaže tega genija #video
 
Nejc Vidmar
Sportal Olimpija podaljšala z Vidmarjem
Matic Paljk
Sportal Olimpija s prvo zimsko okrepitvijo
Rok Kronaveter
Sportal Zdaj je dokončno jasno: Mandarić je odpisal Kronavetra
Aljaž Ivačič
Sportal Aljaž Ivačič v Portland za 225.000 evrov
Jasmin Mešanović, Luka Zahović
Sportal Bosanec, ki noče zapustiti Maribora, Olimpija pa ga ne zanima
Ne spreglejte