Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 10. 2021,
16.16

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

Adam Delius 1. SNL NK Olimpija NK Olimpija Milan Mandarić

Petek, 1. 10. 2021, 16.16

2 leti, 6 mesecev

"Postopek prodaje kluba teče po dogovorjenih načrtih in rokih"

Mandarić se je javil in spregovoril o prodaji Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
Milan Mandarić | "Postopek prodaje kluba teče po dogovorjenih načrtih in rokih." | Foto Vid Ponikvar

"Postopek prodaje kluba teče po dogovorjenih načrtih in rokih."

Foto: Vid Ponikvar

Dolgoletni prvi mož Olimpije Milan Mandarić je po incidentu, ki ga je jeseni leta 2018 doživel v častni loži Ljudskega vrta, izpuščal gostovanja v Mariboru. V mestu ob Dravi ga ne bo tudi v soboto, ko bo odigran še zadnji večni derbi, katerega bo spremljal kot predsednik zmajev. Mandarić se trenutno nahaja v ZDA. Čez dva tedna se bo vrnil v Slovenijo, nato pa bo na klubski skupščini tudi uradno predal žezlo v roke Nemcu Adamu Deliusu.

Savo Milošević
Sportal Milošević in Elšnik redkobesedna o odhodu Mandarića

Nogometni klub Olimpija vstopa v novo obdobje. V soboto bo odigran večni derbi v Ljudskem vrtu, na katerem bodo skušali zmaji nadaljevati izjemen niz, saj so na gostovanjih pri Mariboru neporaženi že štiri leta, nato pa sledi reprezentančen premor. V njem bo še kako zanimivo spremljati dogajanje v zmajevem gnezdu, saj bo imel kmalu škarje in platno okrog ljubljanskega kluba v svojih rokah Adam Delius.

O velikih spremembah v zmajevem gnezdu je prvič konkretneje prek službenih kanalov spregovoril Milan Mandarić. ''Postopek prodaje kluba teče po dogovorjenih načrtih in rokih. Kupec je do sedaj pokazal maksimalno resnost v svoji nameri, da prevzame klub. Pričakujem, da bomo sredi oktobra, takoj po moji vrnitvi iz ZDA, izvedli skupščino, na kateri bomo formalno potrdili zaključek tega posla,'' je dolgoletni predsednik Olimpije, na tem položaju je vse od poletja 2015, potrdil napovedi, ki jih je pred dnevi izrekel za časnik Delo.

Olimpija ni na gostovanju v Ljudskem vrtu doživela poraza že štiri leta. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Olimpija ni na gostovanju v Ljudskem vrtu doživela poraza že štiri leta. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Trenutek, ko se bo 83-letni Američan srbskih korenin tudi uradno poslovil od položaja predsednika kluba Olimpije, je torej vse bližje. Zgodil naj bi se že sredi oktobra, nemškega kupca pa bo celoten posel stal pet milijonov evrov.

Milan Mandarić
Sportal Ne le slovo Mandarića, pri Olimpiji lahko pričakujemo še več sprememb

Nemci sklenili posel

Slabe tri četrtine (74 odstotkov) podjetja FC Olimpija je kupilo podjetje Revisore Sportmanagement, ki deluje pod vodstvom Deliusa, preostalih 26 odstotkov pa ostaja v lasti društva. O tem je na Twitterju poročal odvetnik Blaž Tomažin Bolcar, ki je pri omenjenem poslu sodeloval kot svetovalec nemških kupcev.

Maribor - Olimpija, 1. SNL
Sportal Koper in Celje sklenila krog remijev
Ne spreglejte