Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 2. 2020,
16.32

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Mario Zebić Nikola Vujadinović Stefan Stevanović NK Domžale NK Tabor Sežana Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 26. 2. 2020, 16.32

4 leta, 1 mesec

Poročilo s tekme Tabor : Domžale

Mauro Camoranesi se je domačim navijačem predstavil z zmago #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
NK Tabor Sežana, Predrag Sikimić | Tabor je zmagal z 2:1. | Foto Grega Valančič/Sportida

Tabor je zmagal z 2:1.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši CB 24 Tabora Sežane so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 2:1 (1:1).

NK Mura, NK Maribor, prva liga
Sportal Maribor po zmagi na Fazaneriji Olimpiji diha za ovratnik, Celjani izvlekli točko #video

Nogometaši Domžal so še drugič v sezoni Sežano zapustili sklonjenih glav. Potem ko so praznih rok ostali v četrtem krogu, v katerem je Tabor vodil Andrej Razdrh, njihov zdajšnji trener, se je zgodba ponovila nekaj mesecev pozneje, ko je svoj domači debi na sežanski klopi zabeležil sloviti Mauro Camoranesi. Domžale so v dinamični tekmi sicer imele več žogo v nogah, a niso bile pretirano nevarne, tudi gostitelji posebno veliko priložnosti niso imeli, a vendarle dosegli gol več od tekmecev.

Domžalčani, ki so tudi tokrat nastopili brez kaznovanega Senijada Ibričića, zaradi poškodbe pa sta manjkala tudi Marco Da Silva in Tilen Klemenčič, so tekmo začeli napadalno, videti je bilo, da v Sežani želijo popraviti vtis, ki so ga zapustili pri domačem porazu v prvem spomladanskem krogu proti Muri. V sedmi minuti so si priigrali prvo priložnost, Matej Podlogar je iz težkega položaja streljal mimo gola.

Se pa je pritisk Domžalčanov obrestoval v 17. minuti. Po kotu in neposrečenem posredovanju domače obrambe je v gneči pred golom žoga nekako prišla na glavo Nikole Vujadinovića, ki je streljal, žoga se je pred vratarjem Arianom Renerjem odbila, ga presenetila in končala v mreži.

Andrej Razdrh je proti Taboru ostal praznih rok. | Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Andrej Razdrh je proti Taboru ostal praznih rok. Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Po golu Domžalčanov Sežanci zaigrali bolj pogumno

Po golu Domžalčanov so domači zaigrali bolj pogumno, že svojo prvo priložnost na tekmi so tudi izkoristili. Rodrigue Bongongui je z desne strani poslal žogo v sredino kazenskega prostora, Leon Sever sicer ni prišel do strela, je pa žogo zavrnil nekaj metrov nazaj do Maria Zebića, ki ni okleval s strelom, z 18 metrov je poslal pravo "bombo". Čeprav je žoga letela po sredini gola, je vratar Ajdin Mulalić ni mogel ukrotiti.

S podobnim strelom je v 43. minuti poskusil na drugi strani tudi Zeni Husmani, vendar je žoga zletele prek vratnice.

Prvo priložnost drugega dela so si priigrali Sežančani. Bongongui je prodrl v kazenski prostor, toda po strelu je žogo blokiral Vujadinović. Gosti so sicer spet prevzeli prevlado na igrišču, prišli do nekaj strelov, toda posebno nevarni niso bili.

Na drugi strani so se Primorci osredotočili na protinapade, iz enega izmed njih so tudi postavili končni rezultat. Največ dela je pri tem opravil rezervist Stefan Stevanović, ki je z močnim in natančnim strelom z roba kazenskega prostora premagal Mulalića.

Stevanović je imel v 82. minuti še lepšo priložnost, sam se je znašel pred Mulalićem, a slednji je dobil medsebojni dvoboj.

Kraševci bodo v 23. krogu v soboto gostovali v Mariboru, Domžale pa bodo v nedeljo gostile Celje.

Tabor : Domžale 2:1 (1:1)

Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Matković, Friš in Perger.

Strelci: 0:1 Vujadinović (17.), 1:1 Zebić (35.), 2:1 Stevanović (74.).

CB 24 Tabor Sežana: Rener, Ristić, Kouao, Zebić, Sever, Mehmedović (od 63. Salkić), Bongongui (od 77. Mihaljević), Azinović, Krivičić, Serge, Babić (od 63. Stevanović).

Domžale: Mulalić, Pišek (od 72. Dohyun), Lazarević (od 77. Vuk), Vujadinović, Fink (od 61. Mavretič), Podlogar, Jakupović, Ilić, Urbančič, Sikimić, Husmani.

Rumeni kartoni: Bongongui, Mehmedović, Stevanović; Podlogar.
Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Sežani. Tabor je zmagal z 2:1.

87. minuta: Husmani je izvajal prosti strel na levi strani polovice Tabora. Po podaji na prvo vratnico je z glavo streljal Slobodan Vuk, z odlično obrambo pa se je izkazal vratar Rener.

Video: priložnost Domžal:



GOOOL! Tabor vodi z 2:1! Rodrigue Bongongui je krenil v napad, žogo je podal do Stefana Stevanovića, ta pa je z mojstrskim strelom s približno 20 metrov natančno zadel v zgornji levi kot vrat domžalskih vrat.

Video: gol Stevanovića:



Za nami je 70 minut tekme v Sežani. Izid je še vedno poravnan na 1:1, bo kateri izmed ekip v zadnjih 20 minutah uspelo zadeti še enkrat?

Začetek drugega polčasa. Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal.

Konec prvega polčasa v Sežani. Obe ekipi sta v prvih 45 minutah zadeli po enkrat. Domžalčani so dvakrat sprožili v okvir vrat Sežancev, Tabor pa je zadel iz svojega edinega poizkusa v prvem polčasu.

43. minuta: priložnost za Domžale. Zeni Husmani je z 20 metrov močno meril z levico, vratar Rener pa se je izkazal z obrambo.

Video: strel Husmanija:



GOOOL! Tabor je izenačil na 1:1. Rodrigue Bongongui je poslal predložek pred vrata, kjer je Sever podaljšal žogo do Maria Zebića, ta pa je s približno 20 metrov z močnim strelom premagal vratarja Domžal.

Video: gol Taborja:



GOOOL! Veselje Domžalčanov v Sežani! Kot je izvajal Arnel Jakupović, na drugi strani pa je žogo pred gol vrnil Predrag Sikimić. Z glavo je streljal Nikola Vujadinović in presenetil vratarja Renerja.

Video: gol Domžal:



Začetek tekme v Sežani.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Tabor je v leto 2020 vstopil s porazom v Ljubljani. | Foto: SPS/Sportida Tabor je v leto 2020 vstopil s porazom v Ljubljani. Foto: SPS/Sportida Danes se bo prvoligaška karavana najprej ustavila v Sežani, kjer se bo prvič, odkar je trener Tabora, na tekmi, ki šteje za točke, predstavil Mauro Camoranesi. Nekdanji italijanski reprezentant in svetovni prvak je trenerski debi pri češnjicah začel s porazom v Ljubljani, kjer je ostal brez točke proti Bravu v zadnjih minutah. Rdeče-črni so padli na predzadnje mesto, zato dvoboj proti Domžalam prinaša velik vložek.

Rumene vodi Andrej Razdrh, ki je lani senzacionalno popeljal Tabor v prvo ligo, z njim se bo prvič v dresu Domžal v Sežani predstavil tudi najboljši strelec Kraševcev Predrag Sikimić. Tako bo na stadionu Rajka Štolfe zelo čustveno, na tribunah pa je treba zaradi domačega debija Camoranesija pričakovati tudi večje število nogometnih radovednežev iz Italije, ki je v zadnjih dnevih zaradi širjenja koronavirusa ostala brez številnih športnih spektaklov.

Ne spreglejte