Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 11. 2020,
19.05

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Celje NK Maribor NK Maribor

Sreda, 25. 11. 2020, 19.05

3 leta, 5 mesecev

poročilo s tekme Celje : Maribor

Mariborčani konkurenci vrgli rokavico #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
NK Celje NK Maribor | Mariborčani so se hitro vrnili nazaj na vrh. | Foto Grega Valančič / Sportida

Mariborčani so se hitro vrnili nazaj na vrh.

Foto: Grega Valančič / Sportida

Nogometaši Maribora so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Celje z 2:0 (1:0).

Olimpija, Aluminij, november 2020
Sportal V Stožicah vse v znamenju Olimpije in tudi Maradone

Obe ekipi sta takoj pokazali veliko željo po napadu, zato je bila tekma dinamična, zanimivih dogodkov pa že na začetku ni manjkalo. Prvo lepo priložnost je imel za goste Jan Repas, ki je bil po podaji Žana Kolmaniča z leve strani neoviran pred vratarjem Matjažem Rozmanom, toda celjski vratar se je izkazal z obrambo.

Celjani so hitro odgovorili, Roman Bezjak je imel lepo priložnost za vodstvo, a je streljal mimo gola, s težkega položaja je bil nenatančen tudi Dušan Stojinović, z obrata je zadel le zunanji del mreže.

Fotogalerija s tekme v Celju, fotograf Grega Valančič / Sportida:

Fotogalerija
1 / 43

V 14. minuti pa so gostje povedli. V kazenskem prostoru je do strela prišel Rudi Požeg Vancaš, po njegovem poskusu je Rozman žogo odbil, njegovi soigralci je niso uspeli izbiti iz kazenskega prostora, prav nasprotno, izbili so jo še bližje golu, kjer je bil na pravem mestu Aljoša Matko, ki jo je poslal v mrežo.

Deset minut pozneje bi lahko v mariborskem kazenskem prostoru bolje reagiral Filip Dangubić, proti koncu, v 41. minuti pa bi lahko vodstvo povišal Jan Mlakar, Rozman je njegov strel iz ugodnega položaja odbil v kot.

Video: Matko je potrdil zmago v Celju:

V drugem polčasu je bilo priložnosti manj. Mariborčani so še utrdili srednjo vrsto, še zdaleč pa se niso pomaknili v obrambo. Še naprej so puščali boljši vtis, dosegli pa so tudi drugi zadetek.

Po prekinitvi gostitelji spet niso izbili žoge na varno, do strela od daleč je spet prišel Požega Vancaša, Rozman je žogo spet odbil, na desni strani je prišla do Mlakarja, ki jo je podal pred gol, tam jo je Matko s peto z nekaj sreče spravil čez golovo črto.

Podprvaki so bili tudi v zaključku nevarnejši, prvaki pa so tekmo končali brez enega samega strela v okvir vrat.

Celje bo v naslednjem krogu gostoval pri Bravu, Maribor bo gostil CB24 Tabor Sežano.

Celje : Maribor 0:2 (0:1)

Stadion Z'dežele, sodniki: Žnidaršič, Kasapović, Salkić.

Strelec: 0:1 Matko (14.), 0:2 Matko (58.).

Celje: Rozman, Kadušić, Stojinović, Čalušić, Brecl, Zaletel, Benedičič (od 62. Novak), Kuzmanović (od 62. Vrbanec), Bezjak (od 70. Kljun), Božić, Dangubić.

Maribor: Jug, Felipe Santos, Martinović, Peričić, Kolmanič (od 79. Viler), Pihler (od 79. Dervišević), Cretu, Repas (od 70. Tavares), Požeg Vancaš (od 70. Mešanović), Matko, Mlakar (od 70. Mihelič).

Rumeni kartoni: Benedičič, Božić; Mlakar
Rdeč karton: /

Potek srečanja v Celju:

KONEC TEKME V CELJU! Zmaga Maribora je čista kot solza. Gostje so sprožili kar 12 strelov, devet v okvir Celja, domači pa so proti mariborskim vratom sprožili le štiri strele, niti enega v okvir vrat.

57. minuta: GOOOL! 0:2! Maribor je še podvojil prednost! Še enkrat Matko! Požeg Vancaš je znova ogrel dlani domačega vratarja, ki je kratko odbil, do nje je prišel Mlakar, ki je spet podal do Matka, ta pa je s peto še drugič zadel. Šlo je za podben zadetek kot je bil tisti v prvem polčasu.

Video: še drugi zadetek Matka:

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Trenerja ob polčasu nista menjala, enajsterici ostajata nespremenjeni.

KONEC PRVEGA POLČASA!

41. minuta: Tempo je medtem popustil, a vseeno, so si Mariborčani priigrali novo priložnost. Uspešno sta sodelovala Matko in Mlakar, ki je na koncu streljal, a Rozman se ni dal.

23. minuta: Celjani so imeli izjemno priložnost za izenačenje. Po napaki v obrambi je v nevarni coni do neoviranega strela prišel Dangubić, a mu je v zadnjem trenutku žogo preusmeril Martinović in žoga je mimo leve vratnice odšla le v  kot. Sreča za goste.

14. minuta: GOOOL! 0:1! Maribor vodi v Celju. Akcijo je začel Cretu, ki je lepo poslal predložek do Požega Vancaša. Slednji je sprožil na vso moč, Rozman je njegov strel še odbil, nato pa se odbitek obijal sem ter tja, nazadnje pa je od glavo Zaletela žoga prišla do Matka, ki mu ni bilo težko zadeti.

Video: zadetek Maribora:

6. minuta: Tudi domači niso dolgo čakali na prvo priložnost. Pred rvati gostov se je znašel Roman Bezjak, ki je brez obotavljanja kresnil po žogi, a nekdanji napadalec Olimpije se ni proslavil in udaril mimo desne vratnice.

Video: strel Bezjaka:

3. minuta: Že na samem začetku je bilo vroče pred vrati Celja. Po podaji Kolmaniča je ciljal Repas, izkazal pa se je vratar Celja Rozman.

Video: strel Repasa:

ZAČETEK TEKME!

Koga sta trenerja obeh ekip pred 101. štajerskim derbijem uvrstila v začetni postavi:

Pred tekmo:

Poslastica sredinega sporeda bo v knežjem mestu. Aktualni prvaki Celjani bodo v derbiju 13. kroga gostili Mariborčane. Prava škoda je, da bodo tribune zaprte za gledalce, saj sta obe ekipi v vedno boljši formi, tako da bi ju na delu zagotovo rado videlo veliko navijačev. Nanizali sta kar nekaj zmag, s katerimi sta si povrnili samozavest. Celjani so zmagali dvakrat, Mariborčani že trikrat. Branilci naslova že tri kroge zapored niso prejeli zadetka, Maribor pa resda prejema zadetke, na zadnjih treh tekmah se je njegova mreža zatresla petkrat, a je osvojil vseh devet mogočih točk, tako da je lahko zelo zadovoljen.

Najlepši zadetki 12. kroga:

"Resetirali smo se. Fantje so povezani, to se je videlo na zadnjih tekmah," je po zadnji zmagi v Domžalah (1:0) dejal Dušan Kosić, ki po slabšem začetku že trka na vrata zgornje polovice lestvice. Hrvaški povratnik Filip Dangubić, strelec najlepšega zadetka 12. kroga, je vedno bolj razigran. Mariborski obrambi, ki bo dalj časa brez poškodovanega Nemanje Mitrovića in kaznovanega Martina Milca, zaradi rdečega kartona v Ljubljani pa bo manjkal tudi Blaž Vrhovec, prav gotovo ne bo lahko. Vijolice so na zadnjih dveh gostovanjih v mestu ob Savinji ostale praznih rok, svež je tudi spomin na 4. krog, ko je že dišalo po zmagi Celjanov v Ljudskem vrtu, a je nato Rok Kronaveter s prekrasnim zadetkom v 80. minuti postavil končni rezultat 2:2.

"Zdaj imamo priložnost, da v kratkem času povežemo večje število zmag. Vsak dan delamo za to, da bi nam uspelo, toda ne bomo gledali predaleč naprej, ne želimo. Gremo korak za korakom, od tekme do tekme. Zavedamo se, da nas v Celju čaka zelo zahtevna preizkušnja, popolnoma smo osredotočeni na naslednjo nalogo," sporoča Aleks Pihler, ki ga je Mauro Camoranesi iz zvezne vrste potegnil v obrambo. Na nove naloge se je pripravil tudi s proučevanjem igre kapetana Reala Sergia Ramosa.

Ne spreglejte