Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 8. 2018,
23.14

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija derbi

Nedelja, 19. 8. 2018, 23.14

5 let, 8 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Maribor

Maribor vsaj malce zacelil evropske rane in krepko pobegnil Olimpiji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Nogometaši Olimpije so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije na Stadionu Stožice izgubili proti Mariboru s 0:3 (0:1).

 

NK Olimpija NK Maribor 2
Sportal Maribor v Stožicah odpihnil Olimpijo! #video

Nogometaši Maribora so zmagovalci prvega letošnjega velikega derbija v državnem prvenstvu. Po zmagi s 3:0 proti Olimpiji so povečali svojo prednost pred najbližjimi zasledovalci (Aluminijem in Domžalami) v prvenstvu na štiri točke, pred branilci naslova iz Ljubljane pa imajo zdaj že osem točk prednosti.

Maribor je po izpadu iz evropske lige ta teden, ko mu proti Rangersom iz Glasgowa doma ni uspelo doseči gola, na gostovanju v Ljubljani znova dokazal, da je trenutno najboljša ekipa v državnem prvenstvu tako v napadu kot v obrambi. Za goste so mrežo zatresli Jan Mlakar v 26. minuti, Amir Dervišević v 49. in Dino Hotić v 70. minuti.

Fotogalerija Urbana Urbanca / Sportida:

Fotogalerija
1 / 32

Kljub veliki rezultatski premoči pa slika na igrišču za moštvo iz prestolnice, ki je z le eno zmago zdaj na sedmem mestu lestvice državnega prvenstva, vendarle ni bila tako črna. Olimpija je imela terensko premoč velik del prvega polčasa in ustvarila številne priložnosti, v zadnji minuti prvega polčasa pa je imela tudi priložnost, da izenači z 11 metrov.

Kot mnogokrat letos pa je Olimpiji zmanjkal pravi zaključek in tudi nekaj sreče, da bi se žoga znašla v mreži. Tako je Maribor do vodstva prišel v 26. minuti po veliki terenski premoči domačinov. Jan Mlakar je po lepi podaji v prostor pretekel Olimpijino obrambo po desni strani in zaključil mimo vratarja Olimpije Aljaža Ivačiča.

Fotogalerija Grege Valančiča/Sportida:

Fotogalerija
1 / 39

S tem so gosti kronali nekajminutno obdobje, ko jim je končno uspelo priti do priložnosti, saj pred tem do 18. minute sploh niso prišli pred Olimpijin gol, šele v 20. pa so sprožili prvi strel proti vratom Olimpije.

Tudi po zadetku je imela domača ekipa nekaj izvrstnih priložnosti za izenačenje, najboljšo v sodniškem dodatku prvega polčasa, ko je sodnik Matej Jug dosodil prekršek nad Stefanom Savićem v kazenskem prostoru. Vendar je strel Roka Kronavetra z bele točke obranil mariborski vratar Jasmin Handanović.

V začetku drugega polčasa je Olimpija hitro prišla do priložnosti, a je bil znova na mestu Handanović, ki je odbil žogo po strelu Savića. Na drugi strani je nato Maribor prišel do svojega drugega gola, ko je Dervišević izkoristil prosti strel z desne strani in žogo s približno 22 metrov poslal v mrežo.

V nadaljevanju se je igra preselila predvsem v sredino. Olimpija je sicer še prišla do priložnosti, da bi zmanjšala zaostanek, ko je v 55. minuti z roba kazenskega prostora streljal Matic Črnic, a se je znova izkazal Handanović.

Maribor je v nadaljevanju predvsem s prodori Hotića in podajami Derviševića nadziral potek tekme. V 70. minuti pa je Hotić dobro igro kronal tudi z zadetkom z roba kazenskega prostora, s čimer je postavil končni izid srečanja.

Olimpija : Maribor 0:3 (0:1)

Štadion Stožice, gledalcev: 10.000, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj) in Vidali (Gračišče).

Strelci: 0:1 Mlakar (26.), 0:2 Dervišević (49.), 0:3 Hotić (70.).

Olimpija: Ivačič, Putinčanin, Zarifović (od 41. Maksimenko), Ilić, Štiglec, Kapun, Tomić, Kronaveter (od 69. Suljić), Savić, Issah, Črnic (od 66. Boateng).

Maribor: Handanović, Mešanović, Vrhovec, Dervišević, Pihler, Ivković, Zahovič (od 85. Tavares), Hotić (od 79. Vršič), Viler, Uskovković, Mlakar (od 73. Cretu).

Rumeni kartoni: Abbas, Ilić; Zahovič, Hotić, Vrhovec.
Rdeči karton: /.

Potek derbija v Stožicah:

Konec tekme: Prvi večni derbi v tej sezoni je gladko pripadel Mariboru!

85. minuta: V igro je namesto Luke Zahovića prišel še kapetan Marcos Tavares. Derbi je že dolgo odločen.

Goool! 0:3!  Maribor je zadel še tretjič. Lepo je meril Dino Hotić in najbrž že odločil veliki derbi v Ljubljani.

Na derbijih je vedno vroče. Petelinčka sta si prislužila rumeno kazen:

55. minuta: Priložnost za Olimpijo! Odlično je z zavrtinčeno žogo poskušal Matic Črnic, a je z bravurozno obrambo svojo mrežo spet rešil Handanović. Neverjetno, kaj počne veteran v vratih Maribora!

Goool! 0:2! Maribor podvojil prednost. S prostega strela je zadel Amir Dervišević! Ljubljančan je sicer želel podati, a Mlakar je zgrešil žogo in toliko zmedel vratarja Ivačića, da je žoga končala za njegovim hrbtom.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

45. minuta: Odgovornost je prevzel Rok Kronaveter, a se uštel. Strel z najstrožje kazni mu je mojstrsko ubranil Handanović, ki se počasi že spreminja v junaka derbija.

45. minuta: Enajstmetrovka za Olimpijo! Savića je s hrbta nespretno podrl Jasmin Mešanović in sodnik Jug je brez pomislekov pokazal na belo točko.

Se je sodnik prav odločil, ko je dosodil enajstmetrovko?

  • Da.
    35,37 %
    52 glasov
  • Ne.
    64,63 %
    95 glasov
Oddanih 147 glasov

40. minuta: Booomba Nika Kapuna! Vezist Olimpije je sprožil z razdalje, a je bil odlični Handanović spet na mestu. Ostalo je pri vodstvu gostov.

36. - 39. minuta: Smola za Olimpijo! Igrišče je moral zaradi poškodbe zapustiti Zarifović. Zamenjal ga je Vitalijs Maksimenko.

Goool! 0:1! Jan Mlakar je Maribor povedel v vodstvo! Mlakar se je po zapravljeni priložnosti bolje znašel le nekaj minut kasneje in vijolične povedel v vostvo. Podal mu je kdo drug kot Amir Dervišević.



25. minuta: Kakšna priložnost Maribora! Jan Mlakar je izkoristil lepo podajo Dina Hotića in stekel proti vratom Olimpije. Mlakar je preigral ttudi Zarifovića, strel pa mu je na to vrhunsko ubranil Aljža Ivačić.

15. minuta: Nesrečni dogodek! Branilec Olimpije Aris Zarifović je pri zbijanju žoge s pravo bombo natančno v obraz zadel stranskega sodnika Manuela Vidalija. Po nekaj sekundah je prišel k sebi in lahko nadaljuje s sojenjem.

10. minuta: Pritisk Olimpije se nadaljuje. Dobro priložnost za strel si je priboril tudi Matic Črnic in lepo sprožil. Handanović je bil spet na mestu.

4. minuta: Še drugi strel zmajev. S prostega strela je poskušal Rok Kronaveter, Handanović pa je za vsak slučaj žogo frcnil prek svojih vrat.

3. minuta: Prvi strel na gol Maribora. Sprožil je Stefan Savić, Jasmin Handanović pa je žogo brez večjih težav ujel.

Začetek tekme v Stožicah!

Kdo bo delil pravico: Glavni sodnik bo Matej Jug iz Tolmina.

Postavo za večni derbi je razkril tudi trener Maribora Darko Milanič. Kapetan Marcos Tavares bo na klopi, vijolice bodo začele dvoboj s tremi napadalci. Zaradi poškodbe tetive je odpadel Marko Šuler.

Derbi med Olimpijo in Mariborom se bo začel ob 20.30, a ljubitelje prvoligaškega nogometa v Sloveniji zagotovo zanima, kakšni bosta začetni enajsterici večnih tekmecev. Kako se je odločil trener Olimpije Aleksandar Linta?

Ne spreglejte