Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
15. 2. 2019,
13.30

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Darko Milanič Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Jan Mlakar

Petek, 15. 2. 2019, 13.30

5 let, 2 meseca

Vrnitev NK Maribor v Slovenijo

Maribor v skrbeh, seznam poškodovanih se nevarno širi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Dino Hotić Maribor | Dino Hotić je na zadnji pripravljalni tekmi v Turčiji odšepal z igrišča. | Foto Grega Valančič/Sportida

Dino Hotić je na zadnji pripravljalni tekmi v Turčiji odšepal z igrišča.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Jesenski prvak NK Maribor je končal priprave v Turčiji. Trener Darko Milanič je opravil vse, kar je načrtoval. Zaveda se, da so trije zaporedni porazi pokvarili vtis in vplivali na razpoloženje. Pogrešal je več zadetkov, skrbi ga tudi veliko število poškodovanih igralcev. Najkrajšo je potegnil Gregor Bajde.

Mariborčani so v zadnjem srečanju na turških tleh izgubili proti Kairatu iz Kazahstana (0:1), za dodatno slabo voljo pa sta poskrbeli poškodbi Dina Hotića in Martina Kramariča. Zaradi ostre igre tekmecev sta odšepala z igrišča, po vrnitvi v domovino pa bosta opravila podroben zdravstveni pregled, ki bo razkril resnost poškodb.

Mlakarjeve težave se vlečejo že dva tedna

Jan Mlakar še ne more trenirati s polno obremenitvijo. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Jan Mlakar še ne more trenirati s polno obremenitvijo. Foto: Urban Urbanc/Sportida Trener Darko Milanič srčno upa, da z mladima izbrancema ni nič hujšega. Zaradi zdravstvenih težav v zadnjih tednih ni mogel računati na najmočnejšo zasedbo, zaveda pa se tudi, da v uvodnem spomladanskem nastopu v Prvi ligi Telekom Slovenije (23. februarja doma z Muro) zaradi kartonov ne bo mogel počivati Luka Zahović.

Bo nared njegov stanovski kolega Jan Mlakar, ki je v zimskem prestopnem roku poskrbel za rekordni prestop in se vpisal v zgodovino NK Maribor? ''Pri Janu so prisotne težave s kolenom, ki zdaj trajajo že skoraj dva tedna. Ni hudo, a še ne more trenirati s polno obremenitvijo,'' je pojasnil Milanič, ki je na zadnjih treh pripravljalnih tekmah pogrešal zadetke. Maribor je proti vratom tekmecev streljal s praznimi naboji.

Andres Vombergar
Sportal Milijoni, ki pridno polnijo (slovenske) žepe

Bajde na terapijah v Čatežu

Gregorja Bajdeta pri delu ovira poškodba hrbta. | Foto: Vid Ponikvar Gregorja Bajdeta pri delu ovira poškodba hrbta. Foto: Vid Ponikvar V konici napada ni bilo Mlakarja, manjkal je tudi Gregor Bajde, največji osmoljenec letošnjih priprav. Zaradi bolečin v hrbtu je namreč izpustil priprave v Turčiji, zdaj pa je na terapijah v Čatežu. Milanič upa, da bi se lahko prihodnji teden že pridružil treningom. Na zadnji tekmi ni stopilo na zelenico še nekaj zelo pomembnih igralcev Maribora.

Levi bočni branilec Mitja Viler je tri dni počival, v ponedeljek pa naj bi se že pridružil moštvu, kmalu se vrne tudi povratnik Denis Šme, ki se mu je vnelo operirano koleno, Nardin Mulahusejnović pa še čuti posledice močnega udarca, ki ga je prejel na predzadnjem treningu v Turčiji.

Sportal Zlatko Zahović s protivprašanjem: Kako pa vi osvajate dekle? #video

Kako pa je trener Milanič zadovoljen z razpletom pripravljalnih tekem? ''Razen tekme proti Dinamu iz Tbilisija (0:3), ki nam ne more biti všeč, smo vse druge odigrali v visokem ritmu, s pravo evropsko podobo, kar smo zahtevali. Fantje vedo, kaj hočejo, in so pripravljeni na začetek prvenstva,'' je prepričan, da bodo priprave v Turčiji obrodile sadove v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Darko Milanič pripravlja izbrance na prvi spomladanski izpit, domači dvoboj z Muro. | Foto: Mario Horvat/Sportida Darko Milanič pripravlja izbrance na prvi spomladanski izpit, domači dvoboj z Muro. Foto: Mario Horvat/Sportida

Nogometaše Maribora po današnji vrnitvi iz Turčije čaka prosti konec tedna, v ponedeljek pa bodo vijolice vstopile v zadnji sklop priprav. Trajale bodo vse do 23. februarja, ko se bo začelo zares z velikim spopadom med Mariborom in Muro, ki bi lahko dodobra napolnil tribune Ljudskega vrta.

Darko Milanič
Sportal Ali Maribor pogreša Jugoslavijo? #video
Jasmin Handanović NK Maribor Sevilla
Sportal Zadržali izkušnje in podpisali z novim Gattusom
Rijad Kobiljar
Sportal Olimpija se ga je odrekla, Pušnik pa navdušeno sprejel
Ne spreglejte