Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
16. 9. 2018,
12.50

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

2

Natisni članek

Darko Milanič Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Krško Alen Šćulac

Nedelja, 16. 9. 2018, 12.50

5 let, 7 mesecev

Odmevi po zmagi Maribora nad Krškim

Maribor ruši vse pred seboj, Šćulac nezadovoljen s sojenjem #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

2

Alen Šćulac | Alen Šćulac je mnenja, da je bil Krško pred prvim zadetkom Maribora oškodovan. | Foto zajem zaslona

Alen Šćulac je mnenja, da je bil Krško pred prvim zadetkom Maribora oškodovan.

Foto: zajem zaslona

Vodilni Maribor je v soboto zvečer premagal Krško z 2:0 in se utrdil na vodilnem položaju Prve lige Telekom Slovenije. Trener Krčanov Alen Šćulac je po dvoboju potožil, da je bil pred prvim zadetkom vijolic storjen prekršek nad Marcom da Silvo. Ker pa je piščalka Darjana Kovačiča v 56. minuti ostala nema, je Maribor krenil v protinapad, v katerem je Jan Mlakar izkoristil izjemno podajo Luke Zahovića in popeljal goste v vodstvo.

Krčani so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije ostali brez doseženega zadetka. Ostajajo najbolj skromna ekipa v 1. SNL v napadu, saj so v tej sezoni dosegli le štiri gole. Ker se je njihova mreža na dvoboju proti Mariboru zatresla dvakrat, so na koncu ostali brez točk(e).

Mura Olimpija
Sportal Olimpija do zmage na pestrem derbiju, nor zaključek tekme v Domžalah #video

Nad Da Silvo je bil storjen prekršek

Trener Alen Šćulac je po tekmi spregovoril o tem, kako je njegovo ekipo pri rezultatu 0:0 oškodoval sodnik.

''Določene odločitve nam niso šle v prid. Pri prvem zadetku je bil storjen prekršek nad Da Silvo, iz tega protinapada pa je padel prvi zadetek Maribora,'' je Primorec, ki vodi Posavce, opozoril na trenutek, ko bi moral po njegovem mnenju sodnik Darjan Kovačič ustaviti igro in dosoditi prekršek v korist gostiteljev. Maribor je v tistem protinapadu dosegel prvi gol. Do žoge se je dokopal Luka Zahović, mojstrsko z globinsko podajo zaposlil Jana Mlakarja, ki je bil prehiter za domačo obrambo, nato prelisičil še vratarja Marka Zalokarja in dosegel prvi gol na tekmi.

Gol Mlakarja za vodstvo Maribora, pred tem pa sporni trenutek, ko je Da Silva padel na tla:

''Z določenimi menjavami sistema smo skušali odreagirati in mogoče osvojiti točko, a fantom nimam  nič očitati. Proti Mariboru, ki v prvenstvu ruši vse seboj, je bilo to premalo, da bi kaj osvojili,'' je pojasnil Šćulac, edini trener Krškega, ki je v klubski zgodovini premagal Maribor. To se je zgodilo spomladi v Ljudskem vrtu, ko je Krško zmagalo z 2:0.

Krško Maribor
Sportal Mariborčani tudi iz Krškega stoodstotni

Čutil je, da bo napočil pravi trenutek

Zdaj je bil rezultat obrazen, toliko večje pa zadovoljstvo na obrazu Darka Milaniča. ''V tekmo smo šli z bistveno večjo kontrolo in zmernostjo kot do zdaj. Vedeli smo, da nam bo tekmec v nekem trenutku ponudil prostor za protinapad. To se je zgodilo v drugem polčasu. Čutil sem, da bo napočil pravi čas,'' je pojasnil trener Maribora, edinega še neporaženega kluba v tej sezoni, ki je v osmih krogih osvojil kar 20 točk, dosegel pa že 26 zadetkov.

Vrhunci tekme v Krškem:

Med štirimi najboljšimi strelci Prve lige Telekom Slovenije so kar trije nogometaši Maribora. To so Mlakar, Zahović in Dino Hotić, strelec zadetka za 2:0 v Krškem. V tej sezoni so v polno zadeli že petkrat.

Jucie Lupeta
Sportal Portugalska zver pri Olimpiji priznala, da jo je bilo pošteno strah #video

V tej sezoni je s Celjem zatresel tudi mrežo Olimpije. | Foto: Urban Urbanc/Sportida V tej sezoni je s Celjem zatresel tudi mrežo Olimpije. Foto: Urban Urbanc/Sportida Nekdanji mladinec Porta, kjer je stkal tesno prijateljstvo z Ricardom Alvesom, donedavnim nogometašem Olimpije, ima pestro kariero. Pred prihodom v Slovenijo si je nogometni kruh služil tudi na Madžarskem in v Južni Afriki, njegov velik navdih pa predstavlja mati. Pred vsako tekmo jo pokliče in jo prosi, naj moli zanj.

''Nato skupaj moliva,'' je priznal 25-letni napadalec, ki želi izboljšati raven slovenskega jezika. Zato načrtuje začetek sodelovanja z učiteljem, ki bi mu pomagal do te mere, da bi lahko čez nekaj mesecev že javno nastopal v jeziku države, kjer profesionalno razkazuje svoje nogometno znanje.

Nogomet pa ni njegov edini vir prihodkov. Ima tudi svojo znamko oblačil, ki se ji bo bolj posvetil po koncu kariere. Do takrat želi doseči še veliko zadetkov in za začetek pomagati Olimpiji, da čim prej najde stik z vrhom. Če bi danes zmaji premagali Muro, bi se na lestvici že povzpeli na drugo mesto.

 

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte