Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 6. 2020,
13.20

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

NK Celje Prva liga Telekom Slovenije Matic Vrbanec NK Aluminij

Torek, 30. 6. 2020, 13.20

3 leta, 9 mesecev

Matic Vrbanec zapušča rdeče-bele

Kapetan zapušča Aluminij in se seli v Celje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Matic Vrbanec | Matic Vrbanec je v tej sezoni za Aluminij zbral 32 nastopov in dosegel šest zadetkov. | Foto Grega Valančič / Sportida

Matic Vrbanec je v tej sezoni za Aluminij zbral 32 nastopov in dosegel šest zadetkov.

Foto: Grega Valančič / Sportida

Kapetan Aluminija Matic Vrbanec je novi član Celja, so zapisali na spletni strani grofov. Vrbanec je dres Kidričanov nosil kar devet sezon. Na 185 nastopih je dosegel 21 zadetkov.

"Za mano je v Kidričevem eno lepših obdobij v moji dozdajšnji karieri. V tem času sem prek mladinske ekipe in 2. slovenske nogometne lige napredoval vse do kapetana ekipe v prvi slovenski ligi. Tukaj sem si nabral veliko izkušenj in spoznal veliko prijateljev. Zato bi se na koncu moje poti v Kidričevem rad zahvalil vsem soigralcem, brez katerih mi korak naprej ne bi uspel. Zahvala gre prav tako strokovnemu štabu in zdravstvenemu osebju. Posebna zahvala pa gre tudi nekdanjemu predsedniku g. Jevšovarju, ki mi je izkazal zaupanje na prehodu iz mladinskega v članski nogomet. Za konec bi Nogometnemu klubu Aluminij zaželel srečo v nadaljevanju prvenstva in veliko uspehov v prihodnje," je ob odhodu iz Kidričevega poudaril dozdajšnji kapetan rdeče-belih Matic Vrbanec.

Tretji najboljši asistent PLTS za Dariem Vizingerjem in Mitjo Lotričem se v knežje mesto seli kot prost igralec. Triindvajsetletni zvezni nogometaš je v letošnjem državnem prvenstvu odigral 28 tekem, na katerih je prispeval devet podaj in dosegel pet zadetkov. S Celjani je podpisal pogodbo do junija 2023, pravico nastopa za Celjane pa bo imel šele v naslednji sezoni.

Vrbanec se je Kidričanom pridružil leta 2011, ko je v šumo prišel iz ptujske Drave, ter se pridružil kadetski ekipi pod takratnim vodstvo Bojana Špehonje. Svojo prvo uradno tekmo v članski konkurenci je Vrbo odigral že v sezoni 2012/2013, ko so šumari prvič okusili slast Prve Lige, debitiral je na srečanju 32. kroga v gosteh pri Gorici s šele šestnajstimi leti.

Vse od takrat je Matic Vrbanec postal nepogrešljiv člen rdeče-belih in v članski konkurenci skupaj v Prvi Ligi, 2. SNL in pokalnem tekmovanju zbral impresivnih 185 nastopov, dosegel 21 zadetkov ter na igrišču prebil skupaj impresivnih 14.526 minut.

Preberite še:

 
Dino Skender
Sportal Nori presežki Hrvata, ki se je ekspresno zapisal v zgodovino Olimpije
Ne spreglejte