Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 4. 2019,
21.25

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

NK Celje NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 6. 4. 2019, 21.25

5 let

Poročilo s tekme Celje : Domžale

Igral le nekaj sekund in odločil tekmo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Nogometaši Domžal so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Celje s 3:2 (2:1).

NK Olimpija NK Rudar
Sportal Rudar z mojstrovino šokiral Olimpijo, Maribor spet pobegnil za 10 točk #video

Obračun neposrednih tekmecev za tretje mesto v mestu grofov se je končal z zmago domžalskih nogometašev, ki imajo zdaj tri točke prednosti pred Celjani.

Domači igralci iz mesta ob Savinji so sanjsko odprli dvoboj in že v drugi minuti po golu Darija Vizingerja povedli z 1:0. Domžalčani so po šokantnem uvodu v nadaljevanju zaigrali veliko bolje, povsem so zagospodarili na celjskem igrišču in bili za razred boljši tekmec.

Zgolj devet minut so potrebovali, da so prek Tončija Mujana dosegli izenačujoči zadetek. Dalmatinski napadalec v dresu Domžal je dobro premešal domačo obrambo in po natančnem strelu nekoliko z leve strani ukanil domačega vratarja Metoda Jurharja.

A izbranci gostujočega trenerja Simona Rožmana se s tem niso zadovoljili, še naprej so permanentno vršili pritisk na celjsko obrambo. V 31. minuti so po grobi napaki celjske obrambe povedli z 2:1, potem ko se je v domačem kazenskem prostoru najbolje znašel Slobodan Vuk.

Slobodan Vuk je izkoristil napako celjske obrambe. | Foto: Vid Ponikvar Slobodan Vuk je izkoristil napako celjske obrambe. Foto: Vid Ponikvar

Začetek drugega polčasa je minil v enakovredni predstavi, v 54. minuti pa so varovanci domačega trenerja Dušana Kosića izenačili na 2:2. Največje zasluge si lasti Jakob Novak, ki je z izjemno lepo podajo v prazen prostor našel Nina Pungarška, ta pa je z natančnim in močnim strelom premagal nemočnega gostujočega vratarja Krševana Santinija.

Domžalski vratar je bil na hudih preizkušnjah v 65. in 66. minuti, a je dobro posredoval po strelih Lovra Cveka in Novaka. V 70. minuti so gosti znova povedli, odločilni in zmagoviti zadetek pa je po podaji Senijada Ibričića z leve strani po svojem prvem stiku z žogo - v igro je vstopil le nekaj trenutkov pred tem - ter strelu z glavo dosegel rezervist Dario Kolobarić.

Rezervist Kolobarić odločil srečanje:

V končnici so Celjani skušali doseči izenačujoči gol, a se jim namera ni posrečila. Še najbližje zadetku so bili v 84. minuti, ko je domači rezervist Elvir Ibišević po voleju z desetih metrov zadel okvir domžalskih vrat.

Celjani bodo v 26. krogu v sredo gostovali v Velenju, Domžalčani pa bodo gostili Kranjčane.

Celje : Domžale 2:3 (1:2)

Arena Z'dežele, sodniki: Šmajc, Gabrovec in Kalan.

Strelci: 1:0 Vizinger (2.), 1:1 Mujan (11.), 1:2 Vuk (31.), 2:2 Pungaršek (54.), 2:3 Kolobarić (70.).

Celje: Jurhar, Cvek, Travner, Pungaršek (od 71. Kerin), Štraus (od 71. R. Štraus), Požeg Vancaš, Brecl, Novak (od 80. Ibišević), Vizinger, Zaletel, Vidermajer.

Domžale: Santini, Klemenčič, Hodžić, Ibričić, Mujan (od 87. Žužek), Sikošek, Podlogar (od 69. Kolobarić), Dobrovoljc, Rom, Gnezda Čerin, Vuk (od 81. Svetlin).

Rumeni kartoni: Novak, Brecl, Vidmajer, Štraus; Ibričić.

Rdeči karton: /.

 

Potek srečanja v Celju:

Konec tekme!

84. minuta: Velika priložnost za Celjane. Napadalec Elvir Ibišević je lepo streljal, Domžalčane pa je rešila vratnica. Vratar Krševan Santini bi bil brez moči.

70. minuta: GOOOL! 2:3! Domžale spet vodijo! Za novo vodstvo gostov je poskrbel rezervist Dario Kolobarić, ki je nekaj sekund pred tem vstopil v igro. Lepo mu je podal kapetan Senijad Ibričić.

Po nekaj sekundah poskrbel za vodstvo:

54. minuta: GOOOL! 2:2! Celje je nazaj. Obrambo Domžal je s podajo presekal Jakob Novak, to pa izkoristil Nino Pungaršek! V Celju se vse začenja od začetka.

Celje izenačilo:

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

30. minuta: GOOOL! 1:2! Domžale že vodijo. Po lepi podaji Mujana je veliko napako storil branilec Celja, Tadej Vidermajer, ki je žogo poslal le do Slobodana Vuka, temu pa z nekaj metrov ni bilo težko zadeti za vodstvo.

Celjsko darilo je zadetek pretopil Vuk:

11. minuta: GOOOL! 1:1! Takoj po prejetem zadetku so Domžalčani krenili po izenačenje in trud se je obrestoval le nekaj minut kasneje, ko je v polno meril Tonći Mujan.

Domžalčani so hitro izenačili:

2. minuta: GOOOL! 1:0! Po močnem strelu je odbitek v mrežo pospravil Dario Vizinger in poskrbel za hitro vodstvo Celjanov.

Celjani povedli že v drugi minuti:

Začetek tekme v Celju!

Začetni postavi:

Ne spreglejte