Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 4. 2019,
21.25

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,72

22

Natisni članek

NK Rudar NK Olimpija NK Olimpija NK Triglav NK Krško NK Mura NK Maribor NK Maribor ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 7. 4. 2019, 21.25

5 let

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 25. KROG

Rudar z mojstrovino šokiral Olimpijo, Maribor spet pobegnil za 10 točk #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,72

22

NK Olimpija NK Rudar | Olimpija je v Stožicah le remizirala z velenjskim Rudarjem. | Foto Matic Ritonja / Sportida

Olimpija je v Stožicah le remizirala z velenjskim Rudarjem.

Foto: Matic Ritonja / Sportida

Olimpija je v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije le remizirala z Rudarjem (3:3), potem ko je že vodila tako z 2:0 kot 3:1. Knapom je točko prinesel izjemni Milan Tučić, ki je v drugem polčasu dosegel kar tri zadetke. Maribor, ki je v sobotni burni tekmi premagal Triglav, je po napaki Olimpije spet pobegnil za deset točk. Na prvi nedeljski tekmi je Mura slavila v Novi Gorici (1:0), na zadnji tekmi kroga pa sta se v Kidričevem z remijem razšla Aluminij in Krško (1:1).

Ljubljančani so si ob dejstvu, da so igrali proti najslabši obrambi prvenstva in da imajo sami drugi najboljši napad, obetali tri točke proti Rudarju, ki bi pomenile določen stik z vodilnim Mariborom. Zmaji so tekmo dobro odprli ter po zadetku Roka Kidriča in Roka Kronavetra na odmor odšli s prednostjo 2:0. Rudar je na začetku drugega polčasa prek Milana Tučića hitro znižal, a je Kidrič že nekaj minut kasneje Olimpijo spet popeljal na prednost dveh zadetkov.

Na koncu tudi to ni bilo dovolj za zmago. Tučić je do konca srečanja v Stožicah zadel še dvakrat in knapom zagotovil zasluženo točko. Še posebej lep je bil zadetek za končnih 3:3, ko je mladi Ljubljančan v vrstah Rudarja s pravo bombo "preluknjal" vratarja Olimpije Nejca Vidmarja.

Zadetek Tučića za končnih 3:3:

NK Olimpija NK Rudar
Sportal Pevnik po zapletu s Kronavetrom: Smešno, to je zame katastrofa #video

Mura poskočila na četrto mesto

Rok Sirk je z novim zadetkom skočil na drugo mesto lestvice najboljših strelcev. | Foto: Mario Horvat/Sportida Rok Sirk je z novim zadetkom skočil na drugo mesto lestvice najboljših strelcev. Foto: Mario Horvat/Sportida Novogoričani so po dveh tekmah brez poraza tokratni obračun z Muro končali brez točkovnega izkupička. Mura je bila konkretnejši tekmec in kljub odsotnosti Matica Maruška dosegla tretjo zmago v nizu. Nove tri točke pomenijo vsaj začasno četrto mesto.

Izbranci Anteja Šimundže so bili boljši nasprotnik. Ob številnih priložnostih so zadetek dosegli z bele točke. Natančen je bil Rok Sirk.

Na zadnji tekmi tega zanimivega kroga v Kidričevem nismo videli zmagovalca. Aluminij je v 6. minuti povedel prek Luke Štora, za Krško pa je že v prvem polčasu izenačil Milan Ilić. V drugem polčasu nismo videli resnejše akcije, ostalo je pri 1:1 in delitvi točk.

Maribor kljub zmagi jezen na sodnike

Po izključitvi Darka Milaniča je vodenje ekipe prevzel športni direktor Maribora Zlatko Zahović. | Foto: Vid Ponikvar Po izključitvi Darka Milaniča je vodenje ekipe prevzel športni direktor Maribora Zlatko Zahović. Foto: Vid Ponikvar Mariborčani so v soboto v gorenjski prestolnici osvojili vse tri točke. V primerjavi z jesenskim dvobojem, ko so Štajerci v tukajšnjem športnem centru zanesljivo slavili s 5:1, so se tokrat morali za zmago veliko bolj potruditi.

Mariborčane je v vodstvo že v prvem polčasu popeljal Saša Ivković. V drugem delu je svoje mojstrstvo za izenačenje pokazal Luka Majcen, vseeno pa veselje Triglavanov ni trajalo dolgo, saj je sedem minut kasneje za končnih 2:1 poskrbel povratnik po poškodbi Jan Mlakar.

Tik pred zadetkom za nove tri ročke se je zgodil sporni dogodek. Napadalca Luko Zahovića je v kazenskem prostoru podrla domača obramba, a sodnik Asmir Sagrković se ni odločil za najstrožjo kazen. Po burnem odzivu je izključil trenerja Maribora Darka Milaniča, ki po besedah iz mariborskega tabora sodnikom sploh ni nič rekel.

Darko Milanič
Sportal Ogorčeni nad izključitvijo Milaniča: Drugačna utemeljitev bo čista laž #video

Akcija, ki je na tribune odnesla Darka Milaniča:

Domžalčanom tekma preobratov

V Celju smo videli kar pet zadetkov in zmago Domžal. Bolje so tekmo odprli domači, ki so že v drugi minuti povedli prek Daria Vizingerja, nato pa so gostje stopili na plin in že v prvem polčasu prek Tonćija Mujana in Slobodana Vuka povedli.

Celjanom je v drugem polčasu še uspelo izenačiti na 2:2, a je v 70. minuti srečanje le nekaj sekund po vstopu v igro v prid Domžal obrnil Dario Kolobarić in postavil končni izid 3:2.

Najboljši strelci:

12 - Rudi Požeg Vancaš (Celje)
11 - Rok Kronaveter (Olimpija), Luka Majcen (Triglav), Rok Sirk (Mura), Luka Zahović (Maribor)
10 - Jan Mlakar (Maribor), Andres Vombergar (Olimpija)
9 -  Francesco Tahiraj (Aluminij), Milan Tučić (Rudar)
8 - Dino Hotić (Maribor), Rok Kidrič (Aluminij/Olimpija), Shamar Nicholson (Domžale), Marcos Tavares (Maribor)
...

Poročila s tekem:

Fotogalerija:

Olimpija : Rudar (foto: Matic Ritonja/Sportida)

Fotogalerija
1 / 54

Triglav : Maribor (foto: Vid Ponikvar)

Fotogalerija
1 / 36

Video vrhunci tekem:

Aluminij : Krško 1:1

Olimpija : Rudar 3:3

Gorica : Mura 0:1

Triglav : Maribor 1:2

Celje : Domžale 2:3

Planet 2. Prva liga. Programsko mesto. Prva liga Telekom Slovenije. | Foto:

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planetu 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte