Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 4. 2019,
16.46

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Gorica NK Mura

Nedelja, 7. 4. 2019, 16.46

5 let

Poročilo Gorica : Mura

Muraši podaljšali zmagoviti niz #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Nogometaši Gorice so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Muri z 0:1 (0:0).

NK Olimpija NK Rudar
Sportal Rudar z mojstrovino šokiral Olimpijo, Maribor spet pobegnil za 10 točk #video

Novogoričani so po dveh tekmah brez poraza tokratni obračun z Muro končali brez točkovnega izkupička. Mura je bila konkretnejši tekmec in kljub odsotnosti Matica Maruška prišla do tretje zmage v nizu. Z njo so se izbranci Anteja Šimundže vsaj začasno povzpeli na četrto mesto na lestvici, za tretjeuvrščenimi Domžalami zaostajajo za dve točki. Gorica pa na osmem mestu ostaja v sendviču med Triglavom in Rudarjem, s katerima jo očitno čaka boj za izognitev predzadnjemu mestu.

Prvi polčas ni ponudil golov, pa čeprav je bila predvsem Mura dvakrat zelo blizu zadetka. Prvič že v sedmi minuti, potem ko je Žiga Kous z desne strani podal pred gol, kjer je bil sam Luka Šušnjara, ki pa je slabo sprejel žogo. Ta se je sicer odbila proti golu in bi prešla golovo črto, če je ne bi v zadnjem trenutku izbil Matteo Tomiček.

Mura je zmagala po napaki Uroša Celcerja:

Sobočani so bili izjemno nevarni tudi v 16. minuti, ko je po podaji z leve strani z glavo iz bližine neoviran streljal Rok Sirk, Grega Sorčan pa se je izkazal z izvrstno obrambo. Na drugi strani so Novogoričani, posestno in v polju dokaj enakovredni, v prvem delu prišli le do ene prave priložnosti, ko je v deseti minuti Žiga Lipušček streljal z glavo, Matko Obradović pa ni imel težav z branjenjem.

V 54. minuti pa si je izkušeni Uroš Celcer, ki prav danes praznuje 30. rojstni dan, privoščil neumnost in v kazenskem prostoru namenoma igral z roko, sodnik je takoj pokazal na belo točko, najstrožjo kazen pa je unovčil Sirk, ki je dosegel svoj 11. gol sezone, s čimer se je izenačil z Luko Zahovićem (Maribor) in Luko Majcnom (Triglav) na drugem mestu lestvice. Vodi Rudi Požeg Vancaš (Celje) z 12. Murin napadalec je sicer zadel prvič po 16. krogu.

Novogoričani so po zadetku poskušali več narediti v napadu, kar pa jim ni posebej dobro uspevalo, le v 73. minuti je malce z desne do strela prišel Andrija Filipović, toda Obradović je bil dobro postavljen. V 78. minuti so imeli domači na voljo prosti strel z 19 metrov, a ga je s previsokim strelom zapravil Etien Velikonja. V 90. minuti je s skoraj identičnega mesta prosti strel izvedel še Celcer, a je zadel le živi zid.

Gorica bo v 26. krogu v četrtek gostovala v Kidričevem, Mura pa bo gostila Ljubljančane.

Gorica : Mura 0:1 (0:0)

Športni park, gledalcev 800, sodniki: Antič, Burjan in Šprah.

Strelec: 0:1 (54./11 m).* Gorica: Sorčan, Halilović, Tomiček, Lipušček, Celcer, Grudina (od 84. Kolenc), Šipek (od 84. M. Kavčič), Filipović, Osuji, Velikonja, Smajlagić (od 86. Gulič).

Mura: Obradović, Pucko, Peričić, Bošković, Kous, Lorbek, Kozar, Ćerimagić (od 63. Kouter), Šušnjara, Horvat (od 72. Bobičanec), Sirk (od 86. Karničnik).

Rumeni kartoni: Grudina, Celcer; Lorbek.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Novi Gorici:

Konec tekme!

91. minuta: Gorica je imela v izdihljajih tekme še en prosti udarec. Tokrat je k žogi pristopil Uroš Celcer, a je tudi on streljal slabo. Zadel je živi zid Mure.

Tudi Celcer je zapravil lepo priložnost za izenačenje:

80. minuta: Lepa priložnost za Gorico, ki je splavala po vodi. Zapravil jo je Etien Velikonja. Njegov udarec s prostega strela je švignil preko Murinih vrat.

Močen, a nenatančen poskus Velikonje:

53. in 54. minuta: GOOOL! 0:1! Po veliki napaki in nespametni igri z roko slavljenca Uroša Celcerja je Mura dobila enajstmetrovko. To je mirno izvedel Rok Sirk.

Sirk je bil natančen z bele točke:

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

19. minuta: Še tretja velika priložnost Murašev. Spet je akcija potekala po levi strani, kjer je lepo podrl Armin Čerimagić, njegove podaje pa ni znal izkoristiti Sirk, ki je bil za nekaj centimetrov prekratek.

Sirk je bil za las prekratek:

15. minuta: Nova velika priložnost za goste iz Murske Sobote! Po odličnem prodoru je Šušnjara lepo podal v kazenski prostor, kjer je z glavo nevarno poskušal Rok Sirk. Z izjemno obrambo se je izkazal Sorčan.

Kakšna obramba Sorčana:

7. minuta: Velika priložnost za Muro. A ostalo je pri 0:0. Žiga Kous je lepo podal, Luka Šušnjara pa je z zares ugodnega položaja ni uspel zadeti. Žogo je z golove črte v roke vratarja Grege Sorčana izbil branilec Gorice Matteo Tomiček.

Neverjetno, kaj je zgrešil Šušnjara:

Začetek tekme v Novi Gorici!

Začetni postavi:

Ne spreglejte