Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 9. 2018,
20.14

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

NK Mura ND Gorica

Nedelja, 2. 9. 2018, 20.14

5 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Gorica : Mura

Gorica od 0:2 v zadnjih 15 minutah do točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Alen Kozar | Mura je v Novi Gorici vodila že z 2:0, a je ostala brez zmage. | Foto Mario Horvat/Sportida

Mura je v Novi Gorici vodila že z 2:0, a je ostala brez zmage.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Nogometaši Gorice so v 7. krogu Prve lige Telekoma Slovenije na domačem igrišču proti Muri igrali 2:2 (0:1).

Jucie Lupeta
Sportal Petardi večnih tekmecev in mojstrovini, ki ju morate videti #video

Nogometaši Mure so v prvenstvenih obračunih do zdaj le enkrat zmagali v Novi Gorici, tokrat so bili na dobri poti, da to storijo drugič. Skoraj tri četrtine tekme so držali ugoden rezultat, vodili tudi z 2:0, a v zadnjem delu dvakrat zamudili v obrambi, dvakrat sta bila za njih usodna predložka z desne strani in visoka skoka goriških nogometašev. Ti bi na koncu celo lahko prišli do polnega izkupička, toda Andrej Kotnik vso tekmo ni bil pri strelu, zapravil je tudi zadnjo priložnost na tekmi, čeprav je tudi on dobil skakalni dvoboj s svojim čuvajem.

Tekma se je začela z ofenzivo gostiteljev, ki so v peti minuti prišli do prve priložnosti, Andrija Filipović je v kazenskem prostoru storil vse tako, kot napadalec, ki je s hrbtom obrnjen proti vratarju, mora, toda streljal visoko čez gol.

Sobočani pa so domače hitro umirili, saj so z nekaj sreče v deveti minuti povedli. Alen Kozar se je od daleč odločil za strel, žoga je na poti do gola zadela Mattea Tomička in presenetila Sorčana.

Varovanci Mirana Srebrniča se niso predali. | Foto: Vid Ponikvar Varovanci Mirana Srebrniča se niso predali. Foto: Vid Ponikvar

V 17. minuti se je po kotu Kotniku ponudila priložnost za izenačenje, na drugi vratnici je ostal neoviran, vendar je streljal čez gol. V 21. minuti je imel Sorčan spet veliko dela, ko je od daleč poskušal s strelom Luka Bobičanec, podoben položaj kot pri prijetem golu pa je domači vratar tokrat rešil v svojo korist. V protinapadu bi lahko bil zato tudi nagrajen, toda Kotnik je bil po preigravanju na levi strani kazenskega prostora pri strelu spet nenatančen.

Priložnosti za izenačenje sta imela do konca prvega dela še Uroš Celcer in Rok Grudina, še ena se je ponudila tudi Kotniku, toda mreža je ostala nedotaknjena.

V 58. minuti Grudina ni izkoristil lepe podaje Celcerja, pet minut pozneje je sledila kazen. Po številnih poskusih Prekmurcev od daleč je bilo le vprašanje časa, kdaj bo moral Sorčan spet po žogo v mrežo, to se je zgodilo v 63. minuti, ko je bil s približno 20 metrov natančen Žan Karničnik.

Glede na potek dogodkov je bilo na stadionu malo tistih, ki so verjeli, da bi domači še lahko vstali od mrtvih, a zgodilo se je ravno to. V 73. minuti je Filipović izkoristil natančno podajo Janija Curka z leve strani, nato pa je bil z glavo natančen še Žiga Lipušček, ki je postavil končni izid.

Gorica : Mura 2:2 (0:1)

Stadion v športnem parku, gledalcev 400, sodniki: Borošak (Spodnji Duplek), Klančnik (Slovenj Gradec), Karmel (Maribor).

Strelci: 0:1 Kozar (9.), 0:2 Karničnik (65.), 1:2 Filipović (74.), 2:2 Lipušček (83.).

Gorica: Sorčan, Curk, Tomiček, Lipušček, Celcer, Kolenc, Grudina (od 83. Smailagić), Đuzdanović (od 64. Jermol), Kotnik, Osuji (od 90. Humar), Filipović.
Mura: Šafarič, Kous, Maruško, Peričić, Šturm, Kozar, Lorbek, Šušnjara, Kouter (od 88. Maroša), Bobičanec (od 84. Horvat), Sirk (od 61. Karničnik).

Rumeni kartoni: Filipović, Curk; Kouter.

Spremljanje tekme v živo:

KONEC TEKME! V zadnjih minutah je Gorica napadla za zmago, a ji ni uspelo zadeti še tretjič, tako da sta se ekipi razšli z neodločenim izidom.

86. minuta: Gorica bi skoraj zadela še tretjič, po novem kotu je cilj le za malo zgrešil Andrej Kotnik.

VIDEO: gol Žige Lipuščka:


GOOOL! V 83. minuti je Gorica zadela še drugič, v polno je po kotu meril Žiga Lipušček, ki je, čeprav je branilec, zadel še tretjič v tej sezoni.

VIDEO: gol Andrije Filipovića:

GOOOL! V 73. minuti je izid na 1:2 znižal Andrija Filipović. Lahko Gorica zabije še kak gol in pride vsaj do točke?

VIDEO: gol Žana Karničnika:

GOOOL! V 65. minuti je po strelu izven kazenskega prostora Muro v vodstvo z 2:0 popeljal Žan Karničnik, ki je na igrišče prišel nekaj minut pred tem.

63. minuta: do strela je prišel Luka Bobičanec, a se je z obrambo izkazal vratar Gorice Gregor Sorčan.

58. minuta
: do strela z glavo z nekaj metrov je prišel Rok Grudina, a je Gorica ostala brez zadetka, saj je streljal slabo. Naravnost v vratarja.

Bi moral sodnik piskati enajstmetrovko?

  • Da
    30,23 %
    13 glasov
  • Ne
    69,77 %
    30 glasov
Oddanih 43 glasov

VIDEO: enajstmetrovka za Gorico?

48. minuta: napadalec Gorice Andrija Filipović je pri sodniku zaradi domnevnega igranja z roko gostujočega branilca zahteval enajstmetrovko, a si zaradi ugovarjanja prislužil le rumen karton.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Se lahko v drugem delu igre tekma, ki ni preveč razburljiva, zasuka v drugo smer in ponudi več pestrega dogajanja?

POLČAS! Po golu na začetku tekme zadetka v prvem polčasu nismo videli več. Se bo v drugem polčasu kaj spremenilo? Sicer pa sta ekipi na igrišču dokaj izenačeni, zato bo prav zanimivo videti, kaj sledi.

Kakšna je statistika po 30 minutah igre:


26. minuta: še ena priložnost za Gorico, do strela je prišel Rok Grudina, a streljal le za malo previsoko.

21. minuta: zdaj je poizkusila še Gorica, streljal je Andrej Kotnik, a kar precej zgrešil cilj. Ostaja pri vodstvu Mure z 1:0.

VIDEO: gol Alena Kozarja:

GOOOL! Mura v Novi Gorici vodi, potem ko je v 9. minut po strelu od daleč zadel Alen Kozar.

6. minuta:
prva priložnost je pripadla Gorici. Do strela v kazenskem prostoru je prišel Andrija Filipović, a meril čez gol.

TEKMA SE JE ZAČELA! S sredine igrišča so krenili nogometaši Mure.

17.30: kakšni sta postavi obeh ekip:
Ne spreglejte