Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
2. 6. 2022,
11.43

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

5

Natisni članek

1. SNL Prva liga Telemach NK Domžale Simon Rožman

Četrtek, 2. 6. 2022, 11.43

1 leto, 10 mesecev

Novi trener Domžal je Simon Rožman

V Domžalah se je pokadil beli dim, prihaja tudi Stojanović!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

5

Simon Rožman | Simon Rožman je tako leta 2017 na Bonifiki proslavljal pokalno lovoriko z Domžalami. | Foto Vid Ponikvar

Simon Rožman je tako leta 2017 na Bonifiki proslavljal pokalno lovoriko z Domžalami.

Foto: Vid Ponikvar

Domžalčani imajo novega trenerja. Senijad Ibričić je kot športni direktor potegnil prvo potezo. Ta je zelo odmevna, polna nostalgije, saj se v Športni park vrača Simon Rožman. Z rumeno družino je nazadnje sodeloval leta 2019, kot trener Domžal pa se je podpisal pod številne uspehe, po katerih je ostal navijačem dvakratnih slovenskih prvakov v prijetnem spominu. V Domžale pa se vrača tudi Slaviša Stojanović!

Simon Rožman Celje
Sportal Celjani razjasnili vse dvome okrog Rožmana

"V novo sezono z novim trenerjem. Na klop Domžal se pred začetkom tekmovalnega leta 2022/23 vrača stari znanec, ki je tako glavni akter prve kadrovske poteze pod okriljem novega športnega direktorja Senijada Ibričića," se glasi začetek sporočila za javnost, s katerim je nogometni klub Domžale predstavil novega (starega) trenerja. Domžalski klub, ki ga je še v prejšnji sezoni (2021/22) vodil Dejan Djuranović, osnovni cilj (Evropa) pa ni bil uresničen, ima tako novega stratega, ki pozna odlično nogometne razmere v mestu ob Kamniški Bistrici.

Simon Rožman, ki še vedno spada med mlajše slovenske nogometne trenerje in pri svojem delu ogromno prisega na pomoč analitike, je tako v zadnjem obdobju zamenjal že tretje prvoligaško okolje v Sloveniji. Z novopečenim športnim direktorjem Domžal Senijadom Ibričićem se zelo dobro poznata. Zgledno sta sodelovala na relaciji trener - kapetan. Ibričić je bil njegova podaljšana roka na igrišču, zdaj pa bosta skupaj sestavljala in krojila kadrovsko politiko kluba. Vse s ciljem, da bi Domžalčani posegli po višjih mestih, kot so v zadnji sezoni, ko so v 36 krogih zbrali le 11 zmag, osvojili sedmo mesto, priložnost za Evropo pa zapravili v pokalu, kjer so izpadli v polfinalu. 

Zdaj že nekdanji športni direktor Domžal Matej Oražem je pred tedni namignil, da bo novi trener najverjetneje Slaviša Stojanović, ki je rumeno družino popeljal dvakrat na slovenski prestol, a je nato dobil prednost Simon Rožman. Ko se je že ugibalo, da bi lahko tako Stojanović prejel priložnost pri celjskem klubu, so Domžalčani, kako se nekdanji selektor vrača v Športni park. Pri rumenih pa ne bo deloval kot trener, ampak bo imel v navezi z Matejem Oražmom vlogo svetovalca. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Zdaj že nekdanji športni direktor Domžal Matej Oražem je pred tedni namignil, da bo novi trener najverjetneje Slaviša Stojanović, ki je rumeno družino popeljal dvakrat na slovenski prestol, a je nato dobil prednost Simon Rožman. Ko se je že ugibalo, da bi lahko tako Stojanović prejel priložnost pri celjskem klubu, so Domžalčani, kako se nekdanji selektor vrača v Športni park. Pri rumenih pa ne bo deloval kot trener, ampak bo imel v navezi z Matejem Oražmom vlogo svetovalca. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

39-letni Rožman želi po rezultatsko manj uspešnem obdobju, ko je treniral Maribor in Celje, ponovno voditi ekipo, ki jo bi popeljal do uspehov. Ko je vodil Domžalčane v prvem obdobju, to je bilo med letoma 2016 in 2019, je znal zadostiti vsem trem potrebam.

V Domžalah je nasledil Luko Elsnerja, nato pa osvajal visoka mesta v domačih tekmovanjih (največji uspeh je dosegel z osvojitvijo pokala 2017), dosegal pomembne zmage v Evropi (izločil je denimo nemški Freiburg in nato izpadel v play-offu kvalifikacij za evropsko ligo proti poznejšemu finalistu Marseillu), hkrati pa omogočal razvoj številnim (mladim) igralcem, ki so nato s prestopom v tujino storili korak več v karieri in si prislužili tudi vpoklic v člansko reprezentanco, hkrati pa polnili klubsko blagajno. 

Domžalčani so pred leti pod vodstvom Rožmana poskrbeli za evropsko senzacijo in v kvalifikacijah za evropsko ligo izločili bundesligaša iz Freiburga. To poletje jih ne bo v Evropi. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžalčani so pred leti pod vodstvom Rožmana poskrbeli za evropsko senzacijo in v kvalifikacijah za evropsko ligo izločili bundesligaša iz Freiburga. To poletje jih ne bo v Evropi. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Bo tako tudi tokrat? Med Domžalčani ne manjka obetavnih imen, v marsičem pa izstopa 17-letni branilec Mitja Ilenič, za mnoge dragulj slovenskega nogometa, pred katerim je še bleščeča prihodnost. Rožman, ki je z domžalskim klubom sklenil triletno pogodbo, je znan po delu z mladimi ...

V prihodnji sezoni mu bo pomagal tudi Slaviša Stojanović. Nekdanji slovenski selektor, ki je Domžale dvakrat popeljal do naslova prvaka (2007 in 2008), bo v navezi z Matejem Oražmom v prihodnje opravljal vlogo svetovalca. Vse z namenom, da bi se Domžale približale državnemu vrhu.

Dejan Djuranović
Sportal V četrtek se bo predstavil Djuranovićev naslednik
Ne spreglejte