Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 8. 2018,
16.33

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije nogomet NK Domžale Domžale

Sreda, 29. 8. 2018, 16.33

5 let, 7 mesecev

Domžale bodo morale seči globoko v žep

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

1

Simon Rožman | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Roman Rogelj je imel po zadnjem krogu državnega prvenstva polne roke dela. Tako je zaradi različnih kršitev ukrepal proti več klubom in igralcem, v prvi vrsti proti uradnim osebam Domžal, ki jih zaradi protestiranja zoper sodniške odločitve čaka več prepovedi udejstvovanja na uradnih tekmah.

Na seznamu suspendiranih oseb so se po nedeljskem derbiju ljubljanske kotline med Domžalami in Olimpijo znašli trije trenerji in tudi ekonom rumeno-modrih. Glavnega trenerja Simona Rožmana je zaradi protestiranja doletela ena tekma prepovedi udejstvovanja in 250 evrov kazni. Za eno tekmo sta suspendirana tudi pomočnik trenerja Aleš Kačičnik in trener vratarjev Janez Strajnar.

Najhujša kazen, prepoved treh tekem, je doletela ekonoma kluba Aleša Kržana zaradi izključitve, žaljivega komentiranja sojenja po tekmi in celo izrečenih groženj sodnikom. Klub kot celota bo zaradi ravnanja uradnih oseb moral plačati 420 evrov kazni, ob tem pa še 250 evrov zaradi žaljivega navijanja navijačev, so sporočili iz NZS.

Gregor Sikošek
Sportal Nova velika okrepitev v Domžalah

V vlogi glavnega trenerja Djuranović?

Zaradi suspenzov trenerjev se pri Domžalah odpira vprašanje vodenja moštva na tekmi 7. kroga državnega prvenstva na gostovanju proti Celju v petek. V klubu so za STA pojasnili, da glede tega še potekajo notranja dogovarjanja, najverjetneje pa bo na klopi v vlogi glavnega trenerja sedel nekdanji slovenski reprezentant in igralec Domžal Dejan Djuranović, ki ima pri klubu vlogo pomočnika trenerja, zadolženega za razvoj mladih igralcev.

Med kaznovanimi klubi so ta teden še NK Maribor, ki bo zaradi nešportnega vedenja navijačev moral plačati 1400 evrov. Olimpija in Mura bosta zaradi enakega razloga plačala vsaka po 400 evrov, NK Triglavu je bilo zaradi nešportnega vedenja igralcev in uradnih oseb naložena kazen 300 evrov, Krškemu pa 100 evrov zaradi nešportnega navijanja.

Med igralci je branilec Krškega Dario Tomić prejel tri tekme prepovedi igranja zaradi grobega prekrška s podplatom nad igralcem Triglava Gašperjem Udovičem.

Andraž Kirm
Sportal Kirm: Sodnik ni bil na ravni derbija #video
Marijan Pušnik
Sportal Rudar se želi opravičiti tudi na igrišču, Gorica lahko skoči tik za Maribor

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte