Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 9. 2019,
17.50

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

6

Natisni članek

Nejc Kajtazović NK Mura NK Celje

Ponedeljek, 23. 9. 2019, 17.50

4 leta, 7 mesecev

Sporna odločitev Nejca Kajtazovića

Celjani mislijo isto kot vi: "Bili smo oškodovani!"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

6

Triglav - Celje PLTS 7. krog | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V nedeljski tekmi 10. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Muro in Celjem so Prekmurci zmagali z golom v 86. minuti z 11 metrov. Sporno enajstmetrovko po prekršku Jureta Travnarja nad Luko Bobičancem je piskal sodnik Nejc Kajtazović in se znašel na udaru. S tem, da je oškodoval Celjane, glede na rezultate ankete, ki smo jo objavili na Sportalu, se strinjate tudi naši bralci, podobnega mnenja pa so očitno tudi pri celjskem prvoligašu, ki je danes objavil sporočilo za javnost in opozoril na sodniško napako, ki jih je oškodovala.

Amadej Maroša
Sportal Mura po tretji zaporedni zmagi preskočila Celje #video

Se je sodnik odločil pravilno, ko je pokazal na najstrožjo kazen?

  • Da
    34,22 %
    219 glasov
  • Ne
    62,50 %
    400 glasov
  • Ne vem/me ne zanima
    3,28 %
    21 glasov
Oddanih 640 glasov

Izjava za javnost NK Celje:

Na štadionu Fazanerija sta NK Mura in NK Celje odigrala srečanje 10. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Nasprotnika sta ponudila zanimivo nogometno predstavo, po kateri so prizorišče zadovoljni zapuščali tudi gledalci. Spet smo dobili dokaz, da se tudi v Sloveniji igra kakovosten nogomet.

Do zmage z 1:0 so z uspešno izvedeno enajstmetrovko Amadeja Maroše v 86. minuti prišli domačini, ki jim tudi ob tej priložnosti čestitamo za osvojene tri točke. Mura je zadetek za zmago dosegla po sumljivo dosojeni enajstmetrovki. NK Celje čuti dolžnost do svojih navijačev in meni, da ima eden od samo dveh večnih prvoligašev, z dolgoletno in bogato zgodovino, ki je v slovenski in evropski nogometni prostor poslal številne slovenske nogometaše, pravico predstaviti svoje stališče na dosojeno enajstmetrovko.

Kaj se je dogajalo v Celju (povzetek tekme)?



Prekršek Jureta Travnerja nad Luko Bobičancem, ki se je zgodil v neposredni bližini dodatnega pomočnika g. Andreja Žnidaršiča, je glavni sodnik srečanja g. Nejc Kajtazović, na začudenje vseh prisotnih, označil za prekršek v kazenskem prostoru in pokazal na belo točko. NK Celje zavzema stališče, da je šlo za sodniško napako in je bil prekršek našega nogometaša nad nasprotnikovim napadalcem storjen izven kazenskega prostora. (fotografija v prilogi). Jure Travner je Luko Bobičanca prijel in izpustil pred kazenskim prostorom. Nogometaši Celja so na nepravilno sodniško odločitev, ki je neposredno vplivala na rezultat srečanja in dejstvo, da so bili oškodovani, odreagirali na človeški način, zaradi česar so Dario Vizinger, Jure Travner in Žan Benedičič prejeli kazen rumenega kartona.

NK Celje želi spomniti, da je nogomet igra strasti in posledično čustev, ki jih nogometaši, tudi zaradi pravilnih in nepravilnih sodniških odločitev, na takšne in drugačne načine izražajo pred, med in po tekmi. V Celju naše nogometaše vzgajamo v duhu Fair Playa, tudi medsebojnega spoštovanja nasprotnika, uradnih in preostalih oseb vpetih v nogometno dogajanje ter enako pričakujemo tudi sami. Razumemo človeške napake, ko jih naredimo sami in smo zaradi njih kaznovani, prevzemamo popolno odgovornost zanje in sprejemamo kazen. Želimo, da se tudi delilci pravice zavedajo svojega naziva in tega, da s svojimi odločitvami (ne)hote vplivajo na delovanje, rezultat in uspeh, ne samo slovenskih nogometnih klubov, pač pa tudi uspeh Slovenije v Evropi in po svetu.

Lep športen pozdrav,
NK Celje
NK Triglav, NK Maribor, prva liga Telekom Slovenije
Sportal Olimpija po zmagi nad mestnim tekmecem skočila pred Aluminij #video
Ne spreglejte