Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 5. 2019,
20.02

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

NK Krško NK Celje Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 6. 5. 2019, 20.02

4 leta, 11 mesecev

Poročilo s tekme Celje : Krško

Brez zmage in poškodba najboljšega igralca #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Rudi Požeg Vancaš 1 | V drugem polčasu se je poškodoval Rudi Požeg Vancaš. | Foto Urban Urbanc/Sportida

V drugem polčasu se je poškodoval Rudi Požeg Vancaš.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši Celja in Krškega so se v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

Rudi Požeg Vancaš
Sportal V Celju brez zmagovalca, sodniške napake spet dvigujejo prah #video

Celjani, ki se borijo za evropska tekmovanja, so gostili Krčane, ki se skušajo izogniti zadnjemu mestu in izpadu v drugo ligo. Če je Krčanom uspelo prekiniti niz treh porazov, kljub temu so še vedno devet točk za predzadnjo Gorico, pa so Celjani ohranili četrto mesto, ki prinaša nastop v Evropi. Izbranci Dušana Kosića imajo pred najbližjim zasledovalcem Muro dve točki prednosti.

Prvi polčas ni postregel z zadetki, nekaj boljši tekmec pa so bili Celjani, ki so si priigrali več obetavnejših akcij oziroma strelov, med dejavnejšimi je bil Dario Vizinger, ki je predvsem v 24. in 40. minuti opozoril nase s streloma iz bližine, a neuspešno. Eno lepo priložnost pa je zapravil tudi Rudi Požeg Vancaš, ko je z leve strani meril mimo gola.

Gosti, ki so prvič zagrozili v 21. minuti, ko je strel Anteja Vukušića blokirala domača obramba, so v 45. minuti izpeljali protinapad, ki ga je s strelom zaključil Ante Kordić, Metod Jurhar pa je bil na mestu.

Ante Vukušić je zapravil najlepšo priložnost Krškega. | Foto: Vid Ponikvar Ante Vukušić je zapravil najlepšo priložnost Krškega. Foto: Vid Ponikvar

Celjski vratar je posredoval tudi v 47. minuti, ko je sprožil Robert Jandrek. Jurhar je bil na mestu tudi po prostem strelu Marca Da Silve, streljal je z več kot 20 metrov, v 50. minuti.

Na drugi strani je Požeg Vancaš v 51. minuti znova z leve strani žogo poslal mimo druge vratnice, Luka Volarič pa je zatem z 20 metrov žogo poslal čez prečko celjskih vrat.

V 60. minuti je bil Žiga Frelih pozoren po poskusu Vizingerja, v 65. minuti pa je zaradi poškodbe iz igre moral prvi igralec Celja Požeg Vancaš.

Novo priložnost so si nato prvi priigrali Krčani, Luka Vekić je v 87. minuti sprožil z roba kazenskega prostora, Jurhar pa je žogo znova odbil.

Celjani bodo v 32. krogu v nedeljo gostovali v Kranju, Krčani pa bodo dan prej gostili Muro.

Celje : Krško 0:0

Štadion Z'dežele, sodniki: Skomina, Praprotnik in Vukan.

Strelci: /.

Celje: Jurhar, Vidmajer, Travner, Zaletel, Brecl, Pišek, Pungaršek (od 85. R. Štraus), Cvek, Požeg Vancaš (od 65. Ibišević), D. Štraus (od 55. Novak), Vizinger.

Krško: Frelih, Štefulj, Ilić, Cetina, Volarič, Perić (od 46. Jandrek), Petrović, Da Silva, Kordić (od 79. Sokler), Volaš (od 83. Vekić), Vukušić.

Rumena kartona: Požeg Vancaš, Ibišević.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Celju:

Konec tekme! Celjani, ki so veljali za velike favorite, so proti Krškemu osvojili le točko, ob tem pa izgubili še najboljšega igralca Rudija Požega Vancaša. Kako huda je poškodba, za zdaj še ni jasno.

63. minuta: Slabe novice za Celje. Iz igre mora zaradi poškodbe njihov prvi strelec Požeg Vancaš. Zamenjal ga je Elvir Ibišević.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

44. minuta: Celjani so zahtevali enajstmetrovko, a sodnik Damir Skomina ni na to niti pomislil. Pri strelu je v Rudija Požega Vancaša malce trčil Marco da Silva, a to je bilo premalo za najstrožjo kazen. Vsaj po mnenju Skomine, seveda, ki je Rudiju zaradi protestov pokazal tudi rumeni karton.

Celjani so zahtevali enajstmetrovko:

Je bil nad Rudijem Požegom Vancašem storjen prekršek za najstrožjo kazen?

  • Da.
    55,52 %
    191 glasov
  • Ne.
    44,48 %
    153 glasov
Oddanih 344 glasov

25. minuta: Celje postaja vse nevarnejše, a žoga noče v mrežo Krškega. Po pravem fliperju je žoga prišla do Daria Vizingerja, ki je nato močno sprožil, žoga pa je zletela prek vrat.

Strel Vizingerja je le za malo švignil prek vrat:

21. minuta: Nekaj sekund kasneje se je v lepem položaju za strel znašel tudi Ante Vukušić, a je njegov poskus obramba Celja blokirala.

Velika priložnost za Krško:

21. minuta: Prvi resen poskus na tekmi. Z velike razdalje je poskušal Rudi Požeg Vancaš, a je bil vratar Krškega Žiga Frelih je bil na mestu.

Poskus prvega strelca Celja:

15. minuta: Za zdaj v Celju spremljamo pravo uspavanko, ne eni ne drugi si niso priigrali še niti ene nevarne akcije.

Začetek tekme!

Začetni postavi v Celju:

Ne spreglejte