Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 9. 2019,
9.44

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

Natisni članek

Ante Vukušić NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Safet Hadžić

Sobota, 14. 9. 2019, 9.44

4 leta, 7 mesecev

Ante Vukušić, najboljši strelec Olimpije

Smejali so se mu, da je propadel, zdaj se on smeji njim #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

Nogometaši Olimpije se pripravljajo na nedeljski spopad Prve lige Telekom Slovenije z razigranimi Celjani, ki so nanizali že šest zmag. Eno najmočnejših orožij zeleno-belih je Ante Vukušić, s petimi zadetki tudi prvi strelec zmajev v tej sezoni. "Z Olimpijo želim osvojiti naslov prvaka," sporoča 28-letni Dalmatinec, ki se je v pogovoru za Planet TV sprehodil skozi pestro kariero.

Ante Vukušić
Sportal Izkusil je pekel, nato z božjo pomočjo zaprl usta vsem, ki so se mu posmehovali

Hrvaški napadalec Ante Vukušić si je še kot najstnik z nepozabnim zadetkom proti Anderlechtu prislužil vzdevek sinjski diamant. Bil je veliki up Hajduka, zelo mlad oblekel hrvaški reprezentančni dres, a tudi izkusil zahtevnost igranja pred temperamentnimi navijači iz Splita.

"Ko navijači vidijo, da se na igrišču ne trudiš, imaš pa visoko plačo, so besni. Takrat se ni prijetno sprehajati po mestu, saj te javno žalijo. Jaz takšne izkušnje sicer nisem imel. Vsi so me cenili, imeli radi," ga je vedno odlikovala želja po trdem delu in borbenosti, s katero je na igrišču pustil zadnji atom moči. Tako nastopa tudi v dresu Olimpije.

NK Celje, Mitja Lotrič
Sportal Celjani šokirali Olimpijo, Mura in Domžale proslavljajo #video

Vsem, ki so ga že odpisali, zaprl usta

V tej sezoni je najboljši strelec Olimpije v prvi ligi. | Foto: Ana Kovač V tej sezoni je najboljši strelec Olimpije v prvi ligi. Foto: Ana Kovač Ko se je pri 21 letih odpravil v tujino, so nastopile težave. Obdobje trpljenja, v katerem je izgubljal samozavest, saj ni bilo zadetkov, se je končalo, ko so zdravniki v Rusiji po pregledu z rentgenom odkrili, da je kar pet let igral brez enega pljučnega krila. Po operaciji in daljšem okrevanju je lahko občutil, kako je igrati nogomet s polnimi pljuči.

Takrat se je odločil, da bo svojo kariero ponovno zgradil iz nič. Izbral je Slovenijo, se najprej dokazoval pri Krškem, z njim izpadel iz prve lige, nato pa ga je trener Safet Hadžić povabil k Olimpiji.

"Vem, da me je veliko ljudi odpisalo in se mi smejalo, češ, kaj počnem, da sem odšel v klub, kot je Krško, da je propadel in ne bo nič več od njega. Ampak z vero in odrekanjem, trudom se vse poplača. Tako sem zdaj vsem zaprl usta," uživa, ko nosi dres Olimpije in igra napadalni nogomet, kot ga od igralcev zahteva trener Hadžić. Z njim je v šali sklenil zanimivo stavo, o kateri je več povedal v prispevku za Planet TV.

Safet Hadžić
Sportal Soimenjak kontroverznega pevca oblekel dres Olimpije

Danes je najboljši strelec Olimpije, počuti pa se, kot da za ljubljanski klub igra že pet let. "Od prvega dne so me sprejeli vsi. Predsednik, trener, soigralci, fizioterapevt, zdravnik, vsi. Želim ostati tu in osvojiti naslov prvaka," ima visok cilj, da prvič v karieri okusi, kako je postati državni prvak.

V nedeljo proti vročim Celjanom

Če bo želela Olimpija vztrajati pri vrhu razpredelnice, si v nedeljo ne bo smela privoščiti slabega rezultata proti Celju. V Stožicah se obeta zelo zanimiv obračun 9. kroga Prve lige Telekom Slovenije, saj so nogometaši iz knežjega mesta v vseh tekmovanjih nanizali kar šest zmag in blestijo v napadu. Dvoboj v Stožicah se bo začel ob 16.15, glavni sodnik bo Andrej Žnidaršič.

NK Rudar Velenje : NK Olimpija, prva liga Telekom Slovenije
Sportal Olimpija po preobratu do zmage v Sežani #video

Strelci Olimpije v tej prvoligaški sezoni:

5 – Ante Vukušić
3 – Luka Menalo
2 – Endri Cekici, Asmir Suljić*
1 – Mario Jurčević, Tomislav Tomić, Vitja Valenčič

*že zapustil klub

Ne spreglejte