Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
17. 12. 2014,
10.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

OKS Zoran Janković Andraž Vehovar

Sreda, 17. 12. 2014, 10.26

8 let

Zoran Janković: V športu ostajam kot navijač

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če je bil Bogdan Gabrovec veliki zmagovalec volilne skupščine Olimpijskega komiteja Slovenije, pa vlogi poražencev pripadata Andražu Vehovarju in Zoranu Jankoviću.

Potem ko je njegova stranka na zadnjih državnozborskih volitvah ostala pod državnozborskim pragom, je Zoran Janković v torek zvečer doživel nov poraz. Tokrat športnega. Po spodleteli kandidaturi za predsednika Evropske rokometne zveze tokrat še v boju za vlogo prvega moža Olimpijskega komiteja Slovenije. "Odločilo je večje število glasov," je na vprašanje, kaj je odločilo volilno tekmo, v kateri ga je v drugem krogu premagal Bogdan Gabrovec, nekoliko nejevoljno in z odmikanjem od snemalnih naprav odvrnil ljubljanski župan ter pripomnil, da so tovrstna vprašanja primernejša za vedeževalke.

Pred tem si je Janković, ki je kandidiral s podporo Rokometne zveze Slovenije, na obraz nadel zanj značilen nasmešek in novemu predsedniku OKS zaželel obilo uspehov. "Pod vodstvom predsednika Janeza Kocijančiča so slovenski športniki v domovino prinesli veliko kolajn. Upam, da jih bodo tudi ob novem predsedniku. Športniki so idoli mladih, so odlični promotorji pokroviteljev in države ter v zadnjem obdobju tudi generatorji gospodarskega razvoja. Lep primer je Ljubljana, kjer v zadnjih dveh letih opažamo rast turističnega obiska. To se je zgodilo tudi na račun športa, leta 2013 evropskega prvenstva v košarki, letos pa svetovnega kolesarskega prvenstva amaterjev," je dejal kandidat s politično in gospodarsko priponko ter dodal: "Šport ostaja del mojega življenja. Še vedno bom hodil na tekme ter navijal za naše reprezentance in slovenske klube v Evropi. No, na domačih tleh pa bom stiskal pesti za Olimpijo. Tudi v Maribor z veseljem odidem v zeleni barvi."

(Ne)poštena tekma

"Obema tekmecema hvala tudi za športno in pošteno tekmo," je ob poslavljanju od prizorišča volilne skupščine še dejal Janković. A z mnenjem o povsem športni tekmi se spremljevalci razmer in tudi njegova tekmeca, zmagovalec volitev Gabrovec in Andraž Vehovar, ki se je poslovil že po prvem krogu, niso povsem strinjali.

Številne zveze naj bi bile namreč v zadnjem obdobju deležne hudih pritiskov pri odločanju za enega od kandidatov, Vehovarju pa je šlo v nos predvsem dogajanje tik pred volitvami. Njegov podpredsedniški adut Marjan Batagelj , sicer delegat Ragbi zveze Slovenije, je bil namreč na dan skupščine obveščen o tem, da mu je bila zgolj za to sejo odvzeta glasovalna pravica in podeljena začasnemu delegatu.

"Prav zaradi tega ostaja grenak priokus. Na določene igrice v našem štabu nismo bili pripravljeni. Izgovori o administrativnih napakah so smešni," je dejal Vehovar in dodal: "Ne čutim pa grenkobe zaradi poraza. V športu sem večkrat izgubil. Lahko bi dejal, da sem se tudi naučil izgubljati. Iskreno sem vesel, da je zdaj tudi vsega konec, čeprav ne skrivam, da si štejem v veliko čas, da sem bil lahko kandidat za predsednika."

Ne spreglejte