Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 7. 2015,
17.51

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Janja Šegel Janja Jamšek

Sreda, 29. 7. 2015, 17.51

5 let, 1 mesec

Zlati kolajni slovenskih plavalk v Tbilisiju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Plavalki Janja Šegel in Janja Jamšek sta na olimpijskem festivalu evropskem mladine v Tbilisiju osvojili zlati odličji.

Najboljši sta bili plavalki Janja Šegel in Janja Jamšek. Bron je osvojila atletinja Eva Pepelnak v troskoku.

Prvo kolajno dneva je osvojila Pepelnakova v troskoku, ki je bron osvojila z 12,87 metra, to je tudi njen novi osebni rekord. Od članice celjskega Kladivarja sta bili daljši le Romunka in Ukrajinka. "Zelo, zelo sem vesela, ne bi mogla biti bolj. Prvi dve sta bili dokaj spredaj, za tretje mesto smo bile tri kandidatke. Izboljšala sem osebni rekord za 28 cm," je z nasmehom do ušes razložila Pepelnakova. Skakalka s palico Nastja Modic se je s 3,55 m uvrstila v finale, z drugim časom kvalifikacij je bil uspešen tudi Gregor Grahovac. Jure Grkman je bil na 200 m 14.

Vrhunec dneva je bil popoldanski plavalni finale. Šeglova in Jamškova sta že v kvalifikacijah nakazali, da bosta v igri za medaljo, kar sta potrdili.

"'Ful' sem vesela. Pričakovala sem, da bom med prvimi tremi, nisem pa bila prepričana, da bom osvojila zlato medaljo. Sem vesela," je povedala Šeglova, ki je osvojila prvo zlato na letošnjem Ofemu za Slovenijo. Nato je morala hitro iz bazena in si ogledati nastop soimenjakinje. "Živčna sem bila, da jo bodo katere prehitele, vendar sem verjela vanjo, da bo zmogla in se borila do konca," je povedala Šeglova, ki je v torek osvojila bron s štafeto.

V njej je bila tudi Jamškova, ki je v torek osvojila posamično srebro, tako ima zdaj že cel komplet medalj, zlato pa je napovedala po srebru. "Res je, 'ful' sem vesela. Sploh se ne da opisati občutkov. Neverjetno je bilo. Izjemno," je opisala občutke Jamškova, ki je z enim očesom, preden je skočila v bazen, spremljala tudi napad na zlato Šeglove: "Od začetka sem verjela vanjo, že lani je dokazala, da je najboljša, in nisem niti dvomila, da ne bo osvojila zlate medalje."

Polfinale si je popoldan priplavala Tina Čelik na 100 m prsno. Deveto mesto je osvojil David Mihalič na 200 m mešano, Nika Zorko na 100 m prsno je bila deseta. Katrin Kristan na 400 m prosto je bila 12., Sara Račnik je bila 18. na 400 m prosto, 21. je bil Dejan Šteharnik na 200 m prsno, Petja Hribar pa 31. na 200 m mešano.

Razočarana je tatmije zapustila Maruša Štangar (do 48 kg), ki je bila prva favoritinja za zlato medaljo. V prvem krogu je zmagala, nato pa drugo borbo izgubila zaradi poškodbe. Borbo v repesažu je nato morala predati. Ivo Jurković (do 66 kg) je tekmo končal po drugi borbi.

Rokometaši so vknjižili drugo zmago. S 35:19 so premagali Gruzijo in se uvrstili v petkov polfinale, kjer jih čakajo Nemci.

Še vedno je na zmagoviti poti teniška igralka Kaja Juvan, ki je v posamični konkurenci premagala Nemko Irino Cantos s 6:1 in 6:4, skupaj z Niko Radišić pa sta prav tako napredovali v četrtfinale. Neuspešna sta bila Matic Podlipnik in Rok Komac, ki sta tekmovanje končala v drugem krogu.

Predstavila so se še telovadke. Lucija Hribar in Lara Omahen sta si delili 50. mesto, Pia Hribar je mnogoboj končala na 68. mestu. Najbolje se je na orodju znašla Lucija Hribar, ki je bila 19. na preskoku.

Ne spreglejte