Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 7. 2012,
15.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

olimpijske igre

Nedelja, 29. 7. 2012, 15.34

8 let

Vozlova in Sagmeistrova debitirali na OI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na olimpijskih igrah v Londonu so v predtekmovanju nastopile tri slovenske plavalke. Debitantka Tjaša Vozel je na 100 metrov prsno osvojila 30. mesto.

Prav tako novinka na igrah Mojca Sagmeister je nastopila za privajanje pred glavno tekmo na 4 x 200 prosto in bila na 400 kravl 32., Anja Čarman pa je v testu na 100 hrbtno osvojila 34. mesto.

Prva med Slovenkami je v vodo skočila triglavanka Čarmanova, ki je nastop izkoristila za pripravo pred paradno disciplino na 200 hrbtno. Z 1:02,68 je bila sicer osem desetink slabša od svojega državnega rekorda, a je vseeno optimistična zapuščala bazen, saj je plavala najhitreje v sezoni: ''Zelo sem zadovoljna. Letos sem izgubila pomembne tri tedne treninga in tole je bilo dobro ogrevanje.'' Tjaša Vozel, Trboveljčanka, ki plava pri kranjski Zvezdi, je ob debiju na igrah dosegla najboljši jutranji izid v karieri, svoj državni rekord je zgrešila za štiri desetinke sekunde. Tudi Vozlova po zmagi v svoji predtekmovalni skupini ni bila nezadovoljna, prvenstvo pa je zanjo že končano. Na igrah se bo zdaj posvetila lepšemu delu druženja s športniki, sliko z Američanom Ryanom Lochtejem že ima: ''Želja je zdaj še Phelps.'' Prvi olimpijski nastop pa je tudi za 16-letno plavalko ravenskega Fužinarja Mojco Sagmeister. Korošica je prebrodila tremo pred nadaljevanjem, ko je čaka štafetna tekma: ''Treme je bilo res veliko, a zdaj sem vesela, da sem plavala tudi na olimpijskih igrah.'' Za presenečenje je že zjutraj poskrbela Avstralka Emily Seebohm, ki je na 100 hrbtno z 58,23 postavila nov olimpijski rekord, svetovnega je zgrešila za vsega 11 stotink sekunde. V ponedeljek bosta slovenske barve v bazenu branila radovljiška plavalca Sara Isaković na paradnih 200 prosto, kjer brani srebro iz Pekinga 2008 in Robi Žbogar na 200 delfin.

Ne spreglejte