SiolNET. Sportal Olimpizem
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Violinistka Vanessa Mae si je na Krvavcu izborila normo za Soči

3

termometer

 | Foto:
Violinistka Vanessa Mae je konec tedna na Krvavcu izpolnila kriterij za nastop na olimpijskih igrah v Sočiju 2014. Petintridesetletna virtuozinja na violini je konec tedna nastopila na štirih tekmah.

Na Krvavcu je Britanka, ki je na največjih glasbenih odrih sveta blestela že s 13 leti, nastopila z očetovim priimkom Vanakorn ter na tekmah Fis osvojila 7. in 9. mesto, nastopila pa je tudi na slovenskem članskem in mladinskem prvenstvu, na katerem je bila 14 let in več starejša od tekmic.

Njen zaostanek za najboljšimi na Krvavcu je bil devet sekund in več, a dovolj, da si violinistka, ki je zaradi olimpijskih iger prekinila glasbeno kariero, uresniči dolgoletno željo, da kot smučarka nastopi na olimpijskih igrah. "Vse kaže, da ji je uspelo. Bilo je tesno, a uspelo ji je," je za BBC povedal njen menedžer Giles Holland. "Bilo je tesno, a neuradno se je Vanessa uvrstila na igre," pa mediji povzemajo tudi Marka Rudolfa, ki je pri smučarskem klubu Triglav iz Kranja pomagal pri organizaciji tekme. Uradno mora uvrstitev na igre potrditi še Fis.

Maejeva uresničila sanje, Tajci so jo sprejeli medse

Tekmovalki, ki se je rodila v Singapurju, odraščala pa v Suffolku, so se tako uresničile želje, o katerih je javno prvič spregovorila že leta 2010 za Daily Telegraph, ko je dejala: "To so že dolgo moje sanje. Upam, da bodo ljudje sprejeli dejstvo, da želim tam le pokazati največ, kar zmorem. Že uvrstitev na igre je velika naloga."

Za športnico, ki se nikoli ni ukvarjala s pravim tekmovalnim smučanjem, je bil korak do iger res velik, na koncu pa je izpolnila kriterije, ki posameznikom omogočajo nastop na igrah. Maejeva ob tem ni skrivala, da ji je tokrat zelo pomagalo, da je njen oče Tajec, saj je bila to edina možnost, da nastopi na igrah: "Sem Britanka, a realno nimam možnosti, da bi na igrah zastopala svojo državo. Ker je moj oče Tajec, so me tam sprejeli," je še povedala tekmovalka.

Nastop Vanesse Mae, ki ji je bila Slovenija izredno všeč že leta 2005, ko jo je obiskala prvič, bo šele drugi nastop za Tajsko na zimskih olimpijskih igrah. Prvi in edini do zdaj, ki je državo zastopal na zimski izvedbi iger, je bil smučar tekač Prawat Nagvajara leta 2002 v Salt Lake Cityju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin