Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
17. 6. 2015,
20.13

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Mezgec Baku

Sreda, 17. 6. 2015, 20.13

5 let, 2 meseca

Udarec za reprezentanco: Mezgec ostal doma, selektor se s tem še ni sprijaznil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska moška reprezentanca za cestno kolesarsko dirko bo v Bakuju nastopila z nepopolno ekipo. Luka Mezgec je zaradi preutrujenosti ostal doma, selektor Gorazd Štangelj pa ne skriva razočaranja.

Načrti in ambicije slovenskih kolesarjev, ki bodo na evropskih igrah zastopali državne barve, so bili povezani s tem, da bodo na nedeljski tekmi nastopili štirje tekmovalci. Zato je slovenski tabor toliko bolj potrla odločitev Luke Mezgeca, da se iger ne bo udeležil. Zaradi preutrujenosti je ostal doma in poskrbel za slabo voljo v slovenskem taboru.

''To je zame razočaranje. Upal sem, da bosta Luko kljub vsemu premamili volja in dolžnost, a moramo spoštovati njegovo odločitev. Luka je eden od redkih kolesarjev, ki je bil vedno prisoten na reprezentančnih dirkah, zato mu verjamem na besedo. Se bom pa stežka sprijaznil s tem. Verjetno se bom šele takrat, ko bom res videl, da ni prišel v Baku,'' selektor slovenske reprezentance Gorazd Štangelj ni skrival slabe volje, ko je tik pred zdajci ostal brez pomembnega izbranca.

Nedeljska proga bi bila Kumpu pisana na kožo

Istočasno mu je žal še za nekaj. V četrtek se bo začel vseslovenski kolesarski praznik, dirka Po Sloveniji. Kolesarji, ki nastopajo na evropskih igrah, bodo od nje oddaljeni tri tisoč kilometrov. Dogodka se prekrivata ob nepravem času.

''Žal ni to najboljši termin za kolesarstvo, saj mi je slovenska dirka vzela preveč dobrih kandidatov. Kump je v formi, nedeljska proga pa bi mu bila pisana na kožo … Saj je bolje, da ne naštevam, kdo bi še lahko prišel v poštev. A izgovorov ni, treba se bo prilagoditi,'' se je pred novim izzivom znašel nekdanji kolesar, ki je izbral slovensko reprezentanco za prve evropske igre, a je bil močno odvisen od volje njihovih klubov, tako da je naletel na ogromno ovir.

Tratnik bi se v kronometru lahko uvrstil med najboljših 15

Kolesarsko dogajanje v Bakuju bodo v četrtek krstili tekmovalci v kronometru. Pri Slovencih bo nastopil Jan Tratnik, pri dekletih pa Polona Batagelj in Urška Pintar.

''Jan je zelo motiviran, na državnem prvenstvu je dokazal dobro formo, moramo pa vedeti, da na kronometrih odloča dnevna forma. Konkurenca je zelo solidna, naše realno pričakovanje pa je takšno, da bi bili zadovoljni z uvrstitvijo med najboljših 15,'' je Štangelj napovedal pričakovanja pred moško kronometrsko preizkušnjo. V nedeljo sledi še cestna, na kateri pa bodo žal nastopili le trije Slovenci, Gregor Gazvoda, Jan Tratnik in Matej Mugerli.

Ne spreglejte