Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
17. 2. 2014,
14.58

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Robert Kranjec Jernej Damjan Jurij Tepeš skoki Soči 2014 medalja ekipna tekma

Ponedeljek, 17. 2. 2014, 14.58

2 leti, 2 meseca

Slovencem smola speljala medaljo, Nemci in Avstrijci dobili obliž na rane

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Žal je splet okoliščin pripeljal do tega, da slovenski skakalci niso bili konkurenčni v boju za medaljo na ekipni tekmi v Sočiju, a jim prav nihče ne more nič očitati. Zlato je pripadlo Nemcem.

Glavni razlog, zakaj slovenska reprezentanca ni mogla stopiti v stik z najboljšimi reprezentancami na ekipni tekmi, je bila poškodba Roberta Kranjca že na manjši napravi. Da je najboljši slovenski letalec prišel na olimpijske igre v odlični formi, smo se lahko prepričali po dobrih skokih na treningu. Poškodba levega kolena mu je nato prekrižala načrte in posledično je bila pod velikim vprašanjem tudi olimpijska ekipna medalja, ki so si jo naši skakalci tako želeli.

Prav nihče ne bo zameril Robertu za prvi skok na moštveni tekmi, ko je doskočil pri 120,5 metra. Za Slovence je lahko junak, saj je s poškodbo, ki sploh ni nedolžne narave, celo tvegal kariero. V želji, da pomaga naši reprezentanci do odličja, je pogumno stopil v boj, za kar mu je treba le stisniti roko. Malo je takšni ljudi, ki gredo prek svojih meja.

Pričakovano je bil od slovenske četverice najbolj razigran Peter Prevc, ki bi danes celo dobil zlato medaljo, če bi bila tekma posamična. V prvi seriji je imel ob Andersu Bardalu najboljši dosežek, v drugo pa je dobitnik srebrne in bronaste medalje na teh olimpijskih igrah za vsega osem desetink točke zaostal za prvim imenom skakalnega dela v Sočiju, Poljakom Kamilom Stochom.

Svoj delež h končnemu petemu mestu sta dodala še Jurij Tepeš in Jernej Damjan, ki sta naredila vsak po en dober skok. Pričakovanja so bila pred odhodom v Soči razumljivo velika, saj so bili naši skakalci v dobri formi in celo zmagali na obeh ekipnih tekmah v sezoni, na žalost pa je splet okoliščin naredil svoje. A si naši skakalci ne smejo beliti glave, saj so nas v zadnjih letih tolikokrat že razveselili, s takšnim delom, kot ga opravlja trener Goran Janus in vsa piramida pod njim, se nam za nadaljnje uspehe ni treba bati.

Na koncu so se velikega zlata veselili nemški skakalci, ki so po osmih skokih za vsega 2,7 točke premagali Avstrijce. Najbogatejša skakalna tabora ste tako le dobila obliž na rane, saj na posamičnih tekmah njihovi predstavniki niso skočili na zmagovalni oder.

Znova pa se je medalje veselil 41-letni veteran Noriaki Kasai, ki je skupaj z moštvenimi kolegi osvojil tretje mesto in si po srebru na večji skakalnici tokrat prislužil še bronasto odličje.

Za slovenske skakalce so se z današnjo tekmo olimpijske igre v Sočiju končale. V Slovenijo se bodo vrnili v sredo predvidoma ob 19.55, ko bodo pristali na Brniku, kamor jih lahko pridete pozdravit in pogledat, kakšen lesk imata srebrna in bronasta medalja Petra Prevca.

Ne spreglejte