Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Nedelja,
24. 8. 2014,
18.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rokomet

Nedelja, 24. 8. 2014, 18.10

8 let

Rokometaši v velikem finalu, skakalki v višino ni uspelo

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav osmi tekmovalni dan na olimpijskih igrah mladih v Nandžingu Sloveniji ni prinesel medalje, pa so mladi rokometaši z uvrstitvijo v veliki finale poskrbeli, da se bo to zgodilo jutri.

Mladi slovenski rokometaši so si z zmago proti Norvežanom, tekma se je končala z rezultatom 33:30 (13:14), zagotovili najmanj srebrno olimpijsko medaljo, za zlato pa se bodo borili v ponedeljek ob 14.30 po slovenskem času. Nasproti jim bodo stali Egipčani, ki so v drugem polfinalu premagali Katarce.

Rokometaši tako na Kitajskem ostajajo neporaženi. Tekma proti Norvežanom, te so premagali že v finalu olimpijskega festivala evropske mladine, je bila najbolj tesna do zdaj, odpor Skandinavcev pa so strli šele v zaključku. Rok Cvetko je blestel z 10 zadetki, osem jih je dodal Blaž Janc, sedem pa Gal Marguč. Odličen je bil med vratnicama tudi Urh Kastelic, ki je ubranila kar 20 strelov.

"Pričakovali smo tekmo, kjer bo potrebno 'lomiti' nasprotnika, tekmo smo odprli dobro, potem je sledila nervoza, a smo se neto pobrali in zmagali. Drugi polčas smo spet odprli slabo, ampak vedeli smo, da bo šlo. Gremo v finale," je po tekmi povedal kapetan Jaka Malus.

"Na prvih tekmah smo hitro naredili veliko razliko, tokrat pa nam ni šlo in so se fantje malo ustrašili. Ni nam šlo, delali smo veliko napak in kar 55 minut smo potrebovali, da smo prišli do tega izida," pa je dejal Kastelic, ki je bil s svojimi obrambami ključni igralec tekme.

Zadnje tekme predtekmovanja so odigrali košarkarji na turnirju 3 na 3. Žan Kovačević, Žiga Lah, Aljaž Šlutej in Gregor Klobčar so s 16:12 premagali Poljsko in si zagotovili drugo mesto v skupini in napredovanje v osmino finala. To žal ni uspelo košarkaricam Eli Mićunović, Althei Gwashavanahu in Maruši Derlink, ki so premagale Sirijo (14:11), a izgubile odločilno tekmo proti Nizozemski (13:21) in izpadle.

Žalostna zapustila olimpijski štadion

Skakalki v višino Lari Omerzu ni uspelo ponoviti uspeha prijateljice Lede Krošelj, ki je v soboto osvojila bron v skoku ob palici. Na koncu se je izkazalo, da bi Omerzujeva težko prišla do medalje, saj bi morala krepko popraviti osebni rekord, dosegljivo pa bi bilo četrto mesto. Brežičanka, ki ima osebni rekord 182 centimetrov, je v prvem poskusu zmogla 175 centimetrov, zataknilo pa se je že na naslednji višini 178 centimetrov, tako da se je morala 16-letna atletinja zadovoljiti s sedmim mestom.

Golfista Žan Luka Štirn in Ana Belac sta opravila s prvim krogom ekipne tekme, ki sta ga končala na 17. mestu. Po dveh ponesrečenih poskusih so finalno regato vendarle dočakali tudi jadralci na deski. Toni Vrčaj jo je končal na 10. mestu, to pa je bila tudi njegova končna uvrstitev.

Kolesarji Katja Jeretina, Anita Žnidaršič, Jon Božič in Peter Zupančič so nastope sklenili z ekipno tekmo, ki so jo končali na 15. mestu.

Ne spreglejte