Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 6. 2015,
6.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Špela Ponomarenko Janić Jošt Zakrajšek Bojan Tokić Alex Galič Živa Dvoršak Urška Kuharič Jasmina Maček Boštjan Maček Aljaž Venko

Torek, 16. 6. 2015, 6.23

7 let, 12 mesecev

Ponomarenkova šesta na 500 m, Tokić suveren

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Špela Ponomarenko Janić je v finalu krstnih evropskih iger v Bakuju osvojila šesto mesto na 500-metrski razdalji, zelo prepričljiv pa je bil namiznoteniški igralec Bojan Tokić.

Špela Ponomarenko Janić je v finalu 500-metrski razdalji osvojila šesto mesto. Primorka, ki je septembra povila dečka, je na jezeru Mingachevir s tem nadgradila lastna pričakovanja, saj je bila zelo zadovoljna že s finalom in si je želela prehiteti le katero od tekmic. Na koncu ji je do brona zmanjkalo nekaj manj kot štiri desetinke sekunde. Zmagala je Madžarka Danuta Kozak. V malem finalu na 200 metrov je bila Ponomarenkova peta.

Jošt Zakrajšek je na najdaljši petkilometrski razdalji zasedel 13. mesto.

Tokić prepričljiv, Galičeva že končala z igrami

Peti dan evropskih iger v Bakuju bo nedvomno v ospredju zanimanja namiznoteniški reprezentant Bojan Tokić, ki je v torek ekspresno opravil z Ukrajincem Igorjem Katkovom, v sredo pa ga čaka dvoboj z Avstrijcem madžarskega rodu Robertom Gordosom. Tokić napoveduje izredno zanimiv dvoboj.

Pri dekletih se je Alexa Galič udarila s Slovakinjo Barboro Balazovo in izgubila z 1:4. Z isto tekmovalko je izgubila že pred štirimi leti, ko je bila še mladinka.

Streljali so z loki, zračno pištolo ...

Nastope sta za zaključila tudi oba strelca na glinaste golobe. Boštjan Maček se je uvrstil v sredin drugi del kvalifikacij. Po odličnem začetku, v prvi seriji je zadel vseh 25 tarč, v drugi pa 24, je v tretji seriji nekoliko popustil, zadel jih je 22, je s skupno 71. točkami 24. Jasmina Maček je prvi dan zadela 59 tarč in bila 19.

Lokostrelka Ana Umer je bila v kvalifikacijah 20., v prvem krogu na izpadanje pa se bo pomerila z Belorusinjo Aleno Tolkač. Rok Bizjak in Ana Umer sta se uvrstila tudi v osmino finala v mešanih dvojicah, kjer se bosta pomerila z Nemcema. V moški konkurenci je bil Slovenci najvišje Rok Bizjak z 39. mestom in 647 krogi. V soboto se bo v prvi tekmi na izpadanje pomeril z Norvežanom Baardom Nestengom, ki je bil v kvalifikacijah 22. Jako Komočar je bil 54., Den Habjan Mlakar pa 56. Na ekipnem tekmovanju so Slovence izločili Ukrajinci.

Nastopili sta tudi obe slovenski strelki z zračno puško. Urška Kuharič je s 412 krogi osvojila 17. mesto, Živa Dvoršak je zadela strel manj in bila 26.

Ne spreglejte