SiolNET. Sportal Olimpizem
0,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Politiki? Čeferinu skušajo dokazati, da so pomembnejši od njega."

0,35

termometer

Primož Gliha
Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Bogdan Gabrovec meni, da ni mogoče izvesti nobenega tekmovanja, dokler ne bodo znana jasna zdravstvena navodila za varnost športnikov. Gabrovec je delno sproščanje ukrepov na področju športa ocenil v petkovem pogovoru z Igorjem E. Bergantom na TV Slovenija. O trenutnem stanju se je za Delo razgovoril tudi selektor slovenske nogometne reprezentance do 21 let Primož Gliha, ki se je v pogovoru dotaknil tudi politike in Aleksandra Čeferina.

"Najprej zahvala za odprtje športnih dejavnosti, vendar bi v športnem žargonu povedal, da so ukrepi, ki so bili napisani in predlagani kot možnost za začetek treniranja, nezadostni. Zakaj to govorim? Predvsem zato, ker so športi zelo različni. Imamo 71 panožnih športnih zvez in 309 disciplin. To dati na nek skupni imenovalec z nekimi splošnimi navodili, ki so bila kot strokovno dana v eter, preprosto ne bo šlo na ta način, kot je zdaj napisano," je dejal Gabrovec, ki se nadeja konkretne vladne pomoči športu.

Predsednik krovne slovenske športne organizacije pričakuje, da bo vlada v tretjem protikoronskem svežnju namenila še več rešitev za šport. V nacionalnem olimpijskem komiteju predlagajo, da bi vlada s spremembo zakona o igrah na srečo približno 18 milijonov evrov, ki so že na voljo, prerazporedila za šport in ga tako rešila.

"Če se samo ta denar prerazporedi društvom in klubom na državni in lokalni ravni, potem smo nad vodo," je povedal Gabrovec.

Predsednik krovne slovenske športne organizacije pričakuje, da bo vlada v tretjem protikoronskem svežnju ponudila še več rešitev za šport. Predsednik krovne slovenske športne organizacije pričakuje, da bo vlada v tretjem protikoronskem svežnju ponudila še več rešitev za šport. Foto: Vid Ponikvar

Gliha pozval državo k sprostitvi ukrepov

Nekoč odlični napadalec, zdaj selektor slovenske nogometne reprezentance do 21 let, Primož Gliha je v pogovoru za današnjo izdajo Dela pozval državo k sprostitvi ukrepov za treninge športnikov in začetek tekmovanj. "Če lahko delajo v tovarnah, ne vidim razloga, zakaj mi ne bi mogli trenirati in igrati tekem. To je populizem, ki lahko pomeni propad več nogometnih klubov in bi zagotovo prizadel 50 tisoč fantov in deklet, ki pri nas igrajo nogomet," je prepričan Gliha.

Gliha je tudi prepričan, da bi slovenski politiki lahko bolje izkoristili dejstvo, da je predsednik Evropske nogometne zveze Slovenec. "Namesto da bi naši politiki izkoristili, da imamo predsednika Uefe Aleksandra Čeferina, ki lahko odpira vrata kjerkoli na svetu, mu zavidajo in skušajo dokazati, da so pomembnejši od njega. To je v resnici sramotno."

"Mnogim po svetu gre v nos, da je nogomet tako uspešna športna in gospodarska panoga, zadevo hočejo predstaviti v napačnem kontekstu. O športnih dogodkih vselej odloča oblast v posamezni državi, ne športne organizacije. Tudi pri nas je oblast prepovedala gledalce v Planici in Kranjski Gori, tega niso storili prireditelji," je dodal.

Selektor selekcije mlajših članov pričakuje, da bodo septembra začeli igrati prijateljske tekme.

Preberite še:

Olimpija Maribor Sportal Registriranim športnikom treningi in tekmovanja omogočeni pod določenimi pogoji Blaž Perko Sportal "Na OKS pričakujemo nadaljnjo pomoč športu" Bundesliga Sportal Proslavljali bodo le z dotiki komolcev ali nog

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin