Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 2. 2014,
9.30

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Soči 2014 olimpijske igre Vladislav Tretjak

Četrtek, 20. 2. 2014, 9.30

2 leti, 2 meseca

Po blamaži v ruskih mislih nov selektor, Biljaletdinov pa: Želim ostati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Selektor ruske hokejske reprezentance Zinetula Biljaletdinov je po grenkem porazu dejal, da želi nadaljevati vodenje reprezentance. Rusi: O selektorju bomo odločali po olimpijskih igrah.

"Nekaj ni delovalo nam v prid. Nisem čutil pritiska, a zavedal sem se odgovornosti," je dejal mož s selektorsko taktirko in dal ruskim medijem jasno vedeti, da želi vztrajati na svojem položaju: "Željo imam, a o tem, ali bom ostal selektor, ne odločam jaz."

V pogovoru s sedmo silo je Zinetula Biljaletdinov, ki je z Rusi največji uspeh dosegel leta 2012, ko je varovance popeljal do naslova svetovnih prvakov, obžaloval neučinkovitost: "Fantom pripravljenosti ne morem oporekati, saj so bili dobro pripravljeni. Želeli so si zmage, a žal so nas pokopale individualne napake. Na taki tekmi moraš zadeti, en zadetek žal ni dovolj."

Tretjak: Ne predstavljam si tujca na tem položaju

A možnosti, da bi še naprej vodil zborno komando, je zelo malo, če sploh. Rusi že snujejo scenarije, v katerih naj ne bi bilo 58-letnega stratega. Mnogi menijo, da je treba rusko reprezentanco prevetriti s tujimi strokovnjaki, kot so to naredili v primeru nogometne reprezentanca. A prvi človek Ruske hokejske zveze, legendarni vratar Vladislav Tretjak, je že odgovoril, da to ne pride v poštev: "Ne predstavljam si tujca na tem položaju. Mislim, da bi reprezentanco moral voditi naš človek."

Tretjak je dejal, da je že govoril z Biljaletdinovim, ki ga zelo ceni, a da beseda ni tekla o selektorskem položaju, pač pa o popolnoma drugačnih temah. Tudi športni minister Vitalij Mutko se je odzval na zahteve po menjavi selektorja in dal vedeti, da se najbrž obetajo spremembe: "O vprašanjih, povezanih z vodenjem reprezentance, se bomo pogovarjali po olimpijskih igrah."

Ne spreglejte