Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
9. 2. 2014,
21.45

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Soči 2014 Peter Prevc Peter Prevc Goran Janus Robert Kranjec

Nedelja, 9. 2. 2014, 21.45

2 leti, 2 meseca

Peter Prevc: V pravem trenutku vse na svojem mestu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Zahtevali so kolajno. No, jaz sem moral skakati," se je po osvojeni srebrni olimpijski kolajni zadovoljno muzal skakalni junak Peter Prevc.

"Kdor ne skače, ni Slovenec," so na tribunah olimpijskega skakalnega središča RusSki Gorki znano navijaško geslo prevzeli slovenski hokejisti, ki so se iz Sočija pripeljali v oporo in podporo smučarjem skakalcem. Rečeno, storjeno. Peter Prevc jih je poslušal in ubogal. Čeprav na treningih še ni povsem osvojil srednje skakalnice, pa je nato prav na tekmi pokazal največ in z dvema izvrstnima skokoma Sloveniji priboril prvo kolajno na teh zimskih olimpijskih igrah.

"Če sem povsem pošten, moram priznati, da je bila ta kolajna že kakšen teden v meni. Vsi so jo pričakovali. To je bil svojevrsten pritisk. Prav zato se mi je že po prvi seriji od srca odvalil manjši kamen," je po uspehu kariere dejal Peter Prevc, ki sicer v novinarskih krogih ne slovi za najbolj zgovornega. Tokrat je še z nekoliko večjimi težavami iskal prave besede, česar pa mu ni nihče zameril.

Skakal tudi za Kranjca

"V pravem trenutku se je vse sestavilo. Skušal sem odmisliti pritisk olimpijskih iger, kar pa je zelo težko," je zadovoljno kimal pravi specialist za velika tekmovanja. Leta 2011 je namreč osvojil bron na ekipni tekmi svetovnega prvenstva v Oslu, z lanskoletnega prvenstva pa se je vrnil s kar dvema kolajnama. "Specialist za velika tekmovanja? Morda res. Doslej mi je res šlo vse tako, kot sem želel. A o tem bom lahko povsem zares sodil šele po koncu kariere," se je nasmehnil Pero, ki je tokrat zaostal le za izjemnim Poljakom Kamilom Stochom. "Prav neverjetno je, kako natančen je in kako malo napak dela," je novemu prvaku čestital Prevc.

V trenutkih velikega slavja ni pozabil niti na Roberta Kranjca, ki je zaradi sobotnega padca in poškodbe izpustil tekmo. "Težko se je bilo odpraviti iz olimpijske vasi brez Robija. Skakali smo tudi zanj. Upam, da bo nared za veliko napravo," je pristavil deveti slovenski skakalec z olimpijsko kolajno.

Ne spreglejte