Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 8. 2024,
14.05

Osveženo pred

1 ura, 52 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10
olimpijske igre Pariz 2024 Pariz 2024 ritmična gimnastika Jekaterina Vedenejeva

Natisni članek

Četrtek, 8. 8. 2024, 14.05

1 ura, 52 minut

Olimpijske igre, ritmična gimnastika, kvalifikacije, 1. del

Jekaterina Vedenejeva na dobri poti do finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10
Jekaterina Vedenejeva, OI, Pariz | Jekaterina Vedenejeva je po polovici kvalifikacij, nastopih z obročem in žogo, na osmem mestu, najboljših deset iz kvalifikacij se bo v petek udarilo za kolajne. | Foto Reuters

Jekaterina Vedenejeva je po polovici kvalifikacij, nastopih z obročem in žogo, na osmem mestu, najboljših deset iz kvalifikacij se bo v petek udarilo za kolajne.

Foto: Reuters

Slovenska reprezentantka v ritmični gimnastiki Jekaterina Vedenejeva, ki po Tokiu v Parizu še drugič zastopa Slovenijo na poletnih olimpijskih igrah, je na dobri poti v finale. Izkušena telovadka je po polovici kvalifikacij, nastopih z obročem in žogo, na osmem mestu. Najboljših deset iz kvalifikacij se bo v petek udarilo za kolajne.

Tridesetletna Rusinja, ki od leta 2018 brani slovenske barve, je uvodni nastop pariških iger z žogo opravila brez večjih napak, a precej negotovo, kar se je poznalo tudi pri oceni (32,600 točke). Precej bolje ji je uspel nastop z obročem, za katerega so jo sodnice nagradile s 34,150 točke. Vedenejeva je v boju za finale mnogoboja pred popoldanskima nastopoma s kiji in trakom na osmem mestu s 66,750 točke.

Najbolje kaže Italijanki Sofii Raffaelli (70,150), potem ko je vodilna po prvi rotaciji Daria Varfolomeev z obročem naredila veliko napako pri kotaljenju in je morala poseči po rezervnem rekvizitu. Kljub temu je Nemka (68,950) po polovici tekme na četrtem mestu.

Druga je Bolgarka Borjana Kalejn (69,950), tretja Ukrajinka Tajsja Onofričuk (69,500).

Jekaterina Vedenejeva, OI, Pariz | Foto: Reuters Foto: Reuters

V petek je na sporedu finale mnogoboja najboljše deseterice iz kvalifikacij, kjer bodo ritmičarke na novo začele tekmovanje – z ničle.

Olimpijski turnir že od leta 1984 in iger v Los Angelesu poteka po ustaljenem programu, tekmovalke imajo tako kot na vseh igrah do zdaj na voljo zgolj nastop v mnogoboju, čeprav bi si želele, da bi se tudi one po vzoru športne gimnastike lahko merile v finalih po rekvizitih in tako imele več možnosti za olimpijske medalje.

PAriz 2024 golf Pia Babnik
Sportal Vodišek kajta za kolajno, izvrstna Janja Garnbret, pa tudi Pia Babnik
Janja Garnbret
Sportal Sproščena igra Janje Garnbret, trener nekaj puščic uperil proti organizatorjem
Jekaterina Vedenejeva
Sportal Vedenejeva peta z obročem
Ne spreglejte