Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 2. 2015,
18.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

OKS Edvard Kolar

Torek, 10. 2. 2015, 18.45

7 let, 12 mesecev

Novi generalni sekretar OKS bo Edvard Kolar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije (IO OKS) je danes na predlog predsednika IO OKS Bogdana Gabrovca za novega generalnega sekretarja OKS imenoval Edvarda Kolarja.

Edvard Kolar je bil na današnji seji IO OKS, ki je potekala v koroškem smučarskem centru na Kopah, imenovan za mandatno obdobje 2015-2019, IO OKS pa ga je imenoval soglasno oziroma se je glasovanja vzdržal predstavnik gimnastične zveze, saj iz teh vrst prihaja tudi Kolar.

Primopredaja poslov med starim in novim sekretarjem bo v prihodnjih dneh, 44-letni Kolar pa naj bi redno delovno razmerje nastopil s 1. aprilom, ko bo podpisal pogodbo o delu. Do takrat bo delo in pristojnosti generalnega sekretarja OKS opravljal "volontersko", je pojasnil Gabrovec. Kolar bo zaradi konflikta interesov tudi takoj odstopil kot vodja medresorske delovne skupine za pripravo predloga zakona o športu.

Mesto generalnega sekretarja OKS po 23 letih dela v tej funkciji tako zapušča Tone Jagodic, ki je danes dejal, da je izbira Kolarja zelo dobra. Poudaril je, da so pred OKS veliki izzivi in da generalni sekretar brez dobre podpore članov IO in strokovnih služb ne more dobro delati.

Kolar je po seji v izjavi za STA dejal, da delo generalnega sekretarja OKS zanj predstavlja velik izziv. Med prioritetnimi nalogami je izpostavil reorganizacijo managerske strukture, da bo lahko izvajala strategijo OKS, in pripravo operativnega načrta za izvajanje strategije, sledijo pa projekti in sprotno delo.

Poleg Kolarja se je, kot omenjeno, na razpis za generalnega sekretarja prijavil tudi 45-letni Branko Sain iz zamejstva, ki ima reference iz marketinškega področja, dela pa v tujini. Več članov je sicer izrazilo presenečenje, da sta na razpis prispeli samo dve prijavi.

IO OKS je danes obravnaval tudi predlog zakona o športu, ki ga v komisijah OKS še obravnavajo in pripravljajo pripombe, o tem pa bodo v sredo govorili tudi z ministrico za izobraževanje Stanko Setnikar Cankar. Na seji na Koroškem so danes sprejeli tudi akt o ustanovitvi fundacije za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij, ki jo bo vodil Miroslav Cerar.

IO OKS je danes potrdil člane komisij in delovnih teles OKS Združenja športnih zvez (ZŠZ), potem ko je na prejšnji seji v januarju izvolil predsednike in vodje teh komisij in delovnih teles. Izmed komisij niso imenovali le članov komisije za financiranje športa ter komisije za etična vprašanja v športu, ki jih bodo na eni od naslednjih sej.

Na uvodu današnje seje sta direktor za korporativno komuniciranje pri Sij - Slovenski industriji jekla (Sij) Denis Mancevič in Gabrovec izmenjala pogodbi, s katero je opredeljena delitev dela sponzorskih sredstev Sija tudi za druge športe. IO OKS pa se je danes zahvalil še mladim smučarjem skakalcem, ki so se nedavno z olimpijskega festivala evropske mladine v Avstriji in Liechtensteinu vrnili z dvema kolajnama.

Ne spreglejte