Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 8. 2024,
21.46

Osveženo pred

1 ura, 31 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Pariz 2024 Pariz 2024 olimpijske igre

Natisni članek

Ponedeljek, 5. 8. 2024, 21.46

1 ura, 31 minut

Pariz OI, namizni tenis

Namiznotenisači Jorgić, Kožul in Hribar brez možnosti proti Franciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Pariz 2024 namizni tenis Darko Jorgić | Darko Jorgić | Foto Reuters

Darko Jorgić

Foto: Reuters

Slovenska namiznoteniška reprezentanca v postavi Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar je izpadla v osmini finala olimpijskega ekipnega turnirja v Parizu. Boljši so bili Francozi, ki so slavili s 3:0 v zmagah.

"Mi smo dali svoj maksimum od obračuna dvojic naprej. Fanta sta prikazala eno boljših tekem, bila blizu do konca nizov, na koncu pa sta Francoza dokazala, zakaj igrata toliko finalov na turnirjih. Sam sem imel lepo priložnost proti Felixu Lebrunu. Najbrž je bil ključen prvi niz, ko sem vodil s 7:2, tekmec je bil že malo nervozen, toda na koncu niza sem bil jaz tisti, ki je preveč hitel in sem prednost zapravil," je dejal Jorgić.

Hrastničan je sicer v nadaljevanju povedel z 2:1, a tudi to ni bilo dovolj za zmago. Žal mu je predvsem za zadnjo točko petega niza, saj je prišel zraven po visokem zaostanku, a je namesto da bi izenačil na 10:10, zgrešil.

"Premagati bronastega s posamičnega turnirja bi mi ogromno pomenilo, še posebej pred njegovimi navijači. Bil sem sproščen, res sem užival. Hotel sem zmagati najprej Felixa, nato še Alexisa, žal mi ni uspelo. Počutil sem se bolje kot v posamičnem delu tekmovanja, tudi premikanje je bilo boljše, udarci so bolje stekli. Sem pa bil v določenih trenutkih preveč pasiven, to moram v prihodnje popraviti," je svojo igro ocenil evropski podprvak.

Ko je Jorgić izgubil svoj dvoboj, je že bilo jasno, da presenečenja ne bo. Kožul bi dvoboj sicer še lahko podaljšal, Alexisa Lebruna je v zadnjem medsebojnem dvoboju premagal, toda mu je zdaj Francoz vrnil, Hribar pa bi v primeru zmage Kožula težko presenetil Felixa Lebruna.

"Prikazali smo dobro igro, nimamo si kaj očitati. Lahko se vprašamo, kaj bi bilo, če bi bilo. Darko je imel vajeti v svojih rokah, da bi lahko izenačil na 1:1. Z igro smo lahko zadovoljni, tudi v dvojicah so bili nizi kljub 0:3 tesni. Izgubila sva nekaj hitrih točk, a igrala sva proti vrhunski dvojici," je menil Kožul.

"S svojo formo sem zelo zadovoljen, saj sem v prvi vrsti dokazal, da se lahko kosam z najboljšimi. V prvem krogu posamičnega turnirja sem premagal indijsko legendo Achanto v prvem krogu, kar mi je veliko prineslo. Tudi proti Shunsukeju Togamiju in Alexisu Lebrunu je bil dvoboj enakovreden. Govorimo o vrhunskih igralcih in to mi je lahko le velika vzpodbuda za naprej," razmišlja Kožul, ki že pogleduje proti Los Angelesu: "Na naslednjih igrah bomo boljši."

Da bi Slovenija težko storila kaj več, se zaveda tudi selektorica Andreja Ojsteršek Urh. "Ko gledaš rezultat 3:0, seveda nisi blizu, ampak če tisti bekend ne bi šel v mrežo pri 9:10 in 2:2 v nizih, oziroma bi Darko lahko že prej tisto tekmo zaključil, tudi tekma Alexisa Lebruna proti Deniju ne bi bila takšna, kot je bila. Bom pa rekla, da so Francozi favoriti v vsakem primeru, trenutno so boljši," je priznala selektorica.

* Ekipno, osmina finala:
SLOVENIJA - FRANCIJA 0:3
Kožul/Hribar - Gauzy/A. Lebrun 0:3 (-9, -7, -7)
Darko Jorgić - Felix Lebrun 2:3 (-8, 8, 5, -4, -9)
Deni Kožul - Alexis Lebrun 1:3 (-8, 6, -4, -5)

Preberite še:

kolesarstvo, velika britanija, OI
Sportal Britanske kolesarke še z enim svetovnim rekordom do zlata v ekipnem sprintu
Kristjan Čeh
Sportal Čeh in Šutej v velikem finalu, odbojkarji trčili v poljski zid, Vodišek ostaja pri vrhu
španska reprezentanca, OI
Sportal Španci in Francozi v finalu olimpijskega nogometnega turnirja
Ne spreglejte