SiolNET. Sportal Olimpizem
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na olimpijskih igrah tudi tekmovalno igranje računalniških iger?

0,15

termometer

Tekmovalni igranje računalniških iger
Foto: Reuters

Olimpijske igre bi lahko relativno kmalu dobile novo, računalniško dimenzijo. Organizatorji poletnih olimpijskih iger 2024 v Parizu so se z Mednarodnim olimpijskim komitejem (Mok) pripravljeni pogovarjati o tem, da bi v olimpijski program vključili tudi vse bolj razširjeno tekmovalno igranje računalniških iger oziroma ešport (esports).

Tekmovalno igranje igric je v letu 2016 navrglo skoraj 450 milijonov evrov prihodkov, globalno ga spremlja čez 300 milijonov ljudi, leta 2022 pa bo že del azijskih iger.

"Moramo se pogovoriti tudi o tem, ne moremo reči, da to ne spada na OI," je v pogovoru za tiskovno agencijo AP dejal sopredsednik pariškega organizacijskega odbora OI Tony Estanguet in nadaljeval: "Mlade to zanima, torej se jim približajmo."

Člani ene od ekip, ki tekmujejo v igranju računalniških iger. Člani ene od ekip, ki tekmujejo v igranju računalniških iger. Foto: Reuters

"Mislim, da bo zanimivo o tem se pogovarjati z Mokom in ešportno družino, da bi bolje razumeli, kako vse skupaj poteka in zakaj je to tako uspešno. Je nekaj časa za to, da se o tem pogovorimo, vključimo v to. Nočem že na začetku reči ne," je še povedal Estanguet, nekdaj uspešen slalomist na divjih vodah.

Pariško organizacijo iger 2024 (in organizacijo Los Angelesa za igre 2028) mora Mok sicer še potrditi na septembrskem kongresu v Limi. Program za igre 2024 bo oblikovan leta 2019, odločitev, katere športe bodo dodali v program za OI 2024, pa bo znana po OI 2020 v Tokiu.

Kakšna se vam zdi ideja, da bi bilo v programu olimpijskih iger tudi igranje računalniških igric?

  • Idejo popolnoma podpiram. 120
  • Sem že začel trenirati. 10
  • Končno bom tudi sam lahko nastopil na olimpijskih igrah. 10
  • Saj to je hec, kajne? 60
  • Me ne zanima ... 1
Oddanih 201 glasov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 272
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin