Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 2. 2014,
21.09

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Soči 2014 hokej Kanada ZDA polfinale

Petek, 21. 2. 2014, 21.09

2 leti, 2 meseca

Kanadčani in Američani tako kot pred štirimi leti, le da tokrat že v polfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Kanade so si zagotovili nastop v finalu olimpijskih iger v Sočiju. V polfinalu so z minimalnim izidom 1:0 premagali Američane.

Američani in Kanadčani, finalisti zadnjih olimpijskih iger pred štirimi leti v Vancouvru, so polfinalni obračun v Sočiju začeli silovito. Tempo igre je bil povsem NHL-ovski, pa čeprav na precej večji ledeni ploskvi, kot so je vajeni iz Severne Amerike. Napadi so se hitro vrstili na obeh straneh, a čuvaja mreže Jonathan Quick v vratih ZDA in Carey Price v kanadskih sta ukrotila vse poskuse napadalcev. Na prvi odmor sta reprezentanci odšli z neodločenim izidom 0:0 in razmerjem strelov 16:11 za Kanado.

V hudem tempu se je začela tudi druga tretjina, le da je v 22. minuti le padel prvi gol na tekmi. Quicka sta premagala Jay Bowmeester in Jamie Benn. Prvi je od daleč sprožil močan strel, ki ga je pred Quickovimi vrati preusmeril Benn ter tako poskrbel za vodstvo branilcev olimpijskega naslova. Američani so imeli v drugi tretjini dvakrat igralca več, a jim prednosti ni uspelo izkoristiti. Razmerje strelov na gol je bilo 12:11 za Kanado. V zadnji tretjini so Američani poskušali vse, da bi prišli vsaj še do izenačenja v rednem delu tekme, a tudi Kanadčani niso lenarili, vseeno se izid ni več spremenil in veliki finale so si priborili javorjevi listi.

Na tekmi sta blestela vratarja, Price je ustavil vseh 31 strelov, Quick jih je 36, eden pa se mu je izmuznil. Na žalost Američanov je bil prav ta odločilen.

"Zadeli smo res samo enkrat, ampak smo si pripravili številne priložnosti in ves čas nadzorovali potek tekme," je povedal kanadski branilec in podajalec pri edinem zadetku na tekmi Bowmeester in dodal: "Opravili smo dobro delo, naši napadalci so dobro zadrževali plošček in s tem Američanom preprečili mnoge napadalne akcije, še preden so se sploh začele. Mislim, da je bila to ključna razlika."

Ne spreglejte