Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
4. 7. 2012,
8.03

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

kajak kanu Andrej Jelenc Peter Kauzer

Sreda, 4. 7. 2012, 8.03

5 let

Jelenc: Tako močne ekipe do zdaj še nismo imeli

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če je imela kajakaška reprezentanca pred štirimi leti v Pekingu v slalomu le enega predstavnika, v kajaku na mirnih vodah pa dva čolna, je za OI v Londonu zgodba povsem drugačna.

Na olimpijske igre v London bodo v slalomu odpotovali štirje čolni (Sašo Taljat/Luka Božič, Eva Terčelj, Benjamin Savšek, Peter Kauzer), v mirnih vodah pa nas bo zastopala kajakašica Špela Ponomarenko. In prav vsi naši predstavniki so sposobni vrhunskega rezultata. Do prvih nastopov loči naše kajakaše in kanuiste še manj kot mesec dni in vsi počasi že dvigujejo formo za OI."Prav zdaj so vsi naši slalomisti končali z zadnjimi pripravami na olimpijski progi. Naša ekipa namreč prva odhaja na prizorišče, saj bodo imeli od prvega dne olimpijskih iger možnost treniranja na progi. Špela Ponomarenko je po evropskem prvenstvu odšla na Madžarsko, kjer je opravila tudi večji del treninga v tekmovalnem obdobju in bo tam ostala vse do najpomembnejšega tekmovanja sezone," je obelodanil trenutno stanje naše olimpijske reprezentance Andrej Jelenc.

Vsi so v igri za medalje

Naši tekmovalci so z letošnjimi izjemnimi uspehi na tekmah svetovnega pokala in evropskih prvenstev dali prav vsem vedeti, da sodijo v sam vrh. V vodstvu slovenske reprezentance ob takšnih uspehih visokih ciljev ne morejo skrivati."Lahko potrdim, da tako močne ekipe na olimpijskih igrah do zdaj še nismo imeli. Sicer smo imeli tako v Barceloni kot tudi v Atlanti široko reprezentanco, vendar takrat je bila situacija nekoliko drugačna, saj so se olimpijske kvote drugače delile in je imela država tudi po dva zastopnika v kategoriji. Letos imamo v slalomu prvič zapolnjene vse kategorije. In v vseh imamo tekmovalce, ki so sposobni biti v igri za medalje. Tako celotno breme ne bo slonelo le na enem tekmovalcu, kar pomeni, da bodo lahko tudi nekoliko bolj sproščeno nastopali. Upam, da bo vsem uspel čim boljši nastop, potem bo tudi rezultat prišel sam po sebi. Ali bo to dovolj za medaljo pa bo odvisno tudi od drugih tekmovalcev, je optimistično razlagal Jelenc.

Kljub pomanjkanju denarja program izpeljan

Kot je bilo že večkrat omenjeno, ima tudi Kajakaška zveza Slovenije težave s financami, a po besedah prvega moža kajakaške zveze, je bil olimpijski program izpeljan po začrtani poti."Program treningov je bil izpeljan tako kot smo načrtovali. To pomeni, da so imeli tekmovalci omogočene vse dni treninga na olimpijski progi, zagotovljeni so bili tudi vsi nastopi na tekmah svetovnega pokala. Glede tega nismo nič krčili, seveda pa brez kreditov na bankah ne gre in tudi nekaj malega dolgov ostaja, vendar pa se tako trenerji kot mi zavedamo, da je najprej potrebno vložiti v program olimpijcev, ostalo pa upamo, da bomo lahko speljali kasneje."

Tokrat bodo vsi stanovali v olimpijski vasi

Na preteklih olimpijskih igrah so morali iskati dodatne namestitve, saj so bile olimpijske vasi preveč oddaljene od kajakaškega prizorišča. V Londonu to ne bo potrebno."Vsi tekmovalci bodo stanovali v olimpijski vasi. Slalomisti bodo stanovali v glavni olimpijski vasi, ki naj bi bila oddaljena dobre pol ure od proge, Špela pa bo živela v posebni olimpijski vasi. Ravno zaradi tega, da bo dovolj blizu svojega tekmovalnega prizorišča. Letos nismo šli v nobeno kombinacijo s svojimi namestitvami. Razmišljali smo, da bi za vsak slučaj v hotelu, ki je v neposredni bližini slalomske proge, imeli rezervirano eno sobo, tako da jo bodo tekmovalci uporabljali za dnevni počitek, je še za konec dodal Jelenc, ki ne pozabi omenit, da jim šel OKS toliko na roko pri akreditacijah, da bo lahko imel vsak tekmovalec ob progi svojega trenerja.

Ne spreglejte