Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
12. 6. 2015,
10.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

sinhrono plavanje

Petek, 12. 6. 2015, 10.51

7 let, 12 mesecev

Grozljiva divja vožnja avtobusa, ki je zakrivil hude poškodbe

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Bakuju še vedno dviga prah prometna nesreča, v kateri so jo skupile tri mlade avstrijske reprezentantke v sinhronem plavanju. Dve izmed njih sta poškodovani tako hudo, da se že zdravita na Dunaju.

Odštevanje ur do začetka prvih evropskih iger v Azerbajdžanu je pokvarila novica o prometni nesreči, ki so jo zakrivili prireditelji in uničili športne sanje trem avstrijskim najstnicam. Ko so se Luna Pajer, Vanessa Sahinovic in Verena Breit nič hudega sluteče vračale v atletski vasi, je nanje naletel avtobus, ki je zadolžen za prevoz športnikov. Šofer uradnega ''shuttle-busa'' je bil v četrtek tako nepreviden, da je prepozno stopil na zavoro, zbil na tla tri avstrijske plavalke in povzročil hudo prometno nesrečo.

Trk je bil tako močan, da so morali nesrečne Avstrijke takoj odpeljati v bolnišnico. Breitova je utrpela le lažje posledice, tako da se že nahaja v atletski vasi, veliko bolj kritično pa je s Pajerjevo in Sahinovićevo. Zaradi težjih poškodb so ju odpeljali na zdravljenje v domovino. Na pomoč je priskočil predsednik Azerbajdžana Ilham Alijev in priskrbel letalo, ki je mladi plavalki z intenzivnega oddelka bolnišnice v Bakuju prepeljalo na Dunaj.

Sahinoviceva v umetni komi, poteka policijska preiskava

Avstrijske tekmovalke so se pripravljale na nastop v sinhronem plavanju, ki je podobno kot ostali vodni športi na teh evropskih igrah namenjen zlasti mlajšim udeležencem. Predsednik Olimpijskega komiteja Avstrije Karl Stoss ob nesrečnem dogodku ni skrival jeze in razočaranja. ''Igre se niso niti začele, pa smo že doživeli tako hud udarec,'' je dejal in potrdil, da avstrijski športniki ostajajo v Bakuju do konca iger. V sinhronem plavanju bosta Avstrijo zastopali sestri Anna-Maria in Eirini-Marina Alexandri in pri tem želeli nesrečnim rojakinjam poslati ogromno sporočilo podpore. V najtežjem stanju je Sahinoviceva, ki je v umetni komi. Ima več zlomov po telesu, tako da zdravniki ne izključujejo možnosti, da bi ostala delno nepokretna do konca življenja.

Prireditelji evropskih iger ne skrivajo obžalovanja, da je prišlo do nepotrebne nesreče. Avstrijkam želijo čim hitrejše okrevanje in so v mislih z njihovimi družinami ter avstrijsko športno delegacijo. O nesreči bodo lahko povedali več, ko bo končana policijska preiskava.

Zvečer se bodo prve evropske igre svečano odprle na Olimpijskem štadionu, v soboto pa bodo nastopili že prvi Slovenci. Uvodni dan tekmovanja jih čakajo izzivi v rokoborbi, karaterju, triatlonu in gorskemu kolesarstvu.

Ne spreglejte