SiolNET. Sportal Drugi športi
0,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija na evropskem veteranskem prvenstvu do šestih odličij

0,16

termometer

Matjaž Markič
Foto: Vid Ponikvar

V Sloveniji je od 26. avgusta do 9. septembra potekalo evropsko veteransko prvenstvo v vaterpolu, plavanju, skokih v vodo ter sinhronem in daljinskem plavanju. Domača ekipa je EP s skupno več kot 4700 udeleženci končala s šestimi medaljami. Zlat je bil plavalec Matjaž Markič z novim rekordom veteranskih EP na 50 m prsno.

Markič je na 50 m prsno plaval 28,68 sekunde, kar je eden od 29 veteranskih rekordov, postavljenih na prvenstvu.

V skokih v vodo je bil Aleš Karničnik drugi, bronastega odličja so veselili vaterpolisti SD Kranj 75, plavalca Henry Vehovec na 50 m prsno ter Vera Panža na 100 m prsno, bronasta pa je bila tudi štafeta na 4 x 50 m mešano, v kateri je na veteranskih prvenstvih debitirala Sara Isaković, ob njej pa so nastopili še Tanja Blatnik, že omenjeni Matjaž Markič in Sandi Murovec.

Kranj, Bled, Kamnik in Jesenice so v preteklih 14 dneh gostili evropsko veteransko prvenstvo, na katerem je tekmovalo, kot so sporočili prireditelji, skupno kar 4714 tekmovalcev v petih disciplinah: vaterpolu, plavanju, skokih v vodo ter sinhronem in daljinskem plavanju.

Plavalci so nastopali v kranjskem bazenu. Želje po vrhunskem nastopu ni skrivala slovenska štafeta oziroma njeni člani Sara Isaković, Tanja Blatnik, Matjaž Markič in Sandi Murovec, ki so na koncu osvojili tretje mesto.

Najboljša slovenska plavalka Sara Isaković, ki je na veteranskih prvenstvih debitirala prav v Kranju, se je dobrega rezultata veselila predvsem zato, ker s svojim plavanjem spodbuja zdrav način življenja in aktivnost v vseh starostnih obdobjih. Na slednje pa zagotovo prisega tudi najstarejši udeleženec prvenstva, 94-letni Franz Zigon iz Avstrije, so sporočili prireditelji.

Ekipa SD Kranj 75 je v vaterpolu v kategoriji nad 40 let zasedla tretje mesto, veterani Triglava pa so bili v kategoriji nad 60 let šesti.

Sara Isaković Sportal Sara Isaković že dolgo ni tako srečna kot danes Darko Đurić sprejem 2018 Sportal Slovenski šampion z lastno himno, ki je hvaležen tudi svojim kritikom #foto #video Vaerpolo, Kranj 2003 Sportal Tekma, ki bi jo vsi najraje pozabili #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin