Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 1. 2014,
15.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Soči Vesna Fabjan

Petek, 24. 1. 2014, 15.33

6 let, 6 mesecev

Fabjanova pred Sočijem pomirja strasti: Ena lastovka še ne prinese pomladi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Smučarska tekačica Vesna Fabjan bo v Sočiju nastopila na svojih tretjih olimpijskih igrah. V Rusijo se odpravlja z odlično popotnico: na zadnji tekmi svetovnega pokala je osvojila tretje mesto.

Tekaška karavana se bo sicer pred odhodom na olimpijske igre ustavila še v Toblachu na zadnji postaji svetovnega pokala, a 28-letna tekmovalka iz Spodnje Besnice se je s stopničkami izkazala že prejšnji konec tedna na Poljskem.

"To se je v bistvu zgodilo čisto nepričakovano, skoraj 14 dni sem bila na bolniški, tako da je sicer lep rezultat, ampak sama pravim, ena lastovka še ne prinese pomladi," nas je Vesna Fabjan nekoliko umirila, ko smo jo spraševali, ali je izvrsten rezultat s šprinta v Szklarski Porebi dokaz izjemno natančnega tempiranja forme in dodala: "V teh dneh, do odhoda v Soči, me čaka še kar nekaj treninga, moram biti kar precej potrpežljiva, na pravo formo še čakam in upam, da bo šlo vse po načrtih. Da ne bo spet kakšnih zdravstvenih težav. Bomo videli, v kakšni formi bom prišla v Soči."

Na olimpijskih igrah se lahko zgodi marsikaj "Na olimpijskih igrah je vsaka uvrstitev med deseterico že super, olimpijske igre pa so vselej polne presenečenj. Želim si dober rezultat, konkretno o številkah pa seveda ne morem govoriti," se je bolj konkretnemu odgovoru na vprašanje o olimpijskih pričakovanjih izmaknila trenutno 38. tekmovalka v svetovnem pokalu, jasno pa je, da bo svojo priložnost tudi v Sočiju iskala predvsem v šprintu: "Šprint v prosti tehniki je zagotovo moja najmočnejša disciplina in ker se na olimpijskih menjata klasika in 'skejting', je to pravzaprav moja zadnja priložnost, da dosežem dober rezultat. In tudi edina, v Torinu sem bila namreč še premlada, v Vancouvru je bila na sporedu klasika, ki bo tudi na naslednjih igrah. Poskušala bom torej izkoristiti priložnost."

Tehnično zahtevna proga v Sočiju je po njenem okusu Podobno kot biatlonci so tudi smučarski tekačice in tekači lani preizkusili olimpijske proge v Sočiju. In kakšna je ocena? "Takrat sem sicer zbolela in obstala že v kvalifikacijah, ampak ne glede na to sem progo spoznala. Ogledala sem si tudi posnetke tekem. Ni kakšnih večjih skrivnosti," pravi Fabjanova, proga pa bi ji morala ustrezati: "Meni je proga všeč, ker je tehnično zahtevna. Precej je zavojev, tudi spust z zavojem. Na takšnih progah sem se ponavadi kar dobro znašla, res pa je tudi, da imaš lahko kakšno smolo, da te kakšna od tekmovalk potegne v padec. To je pač del športa, pripravljen moraš biti na vse in se poskušati izogniti nevšečnostim."

Slovenska tekaška odprava v Sočiju je povsem ženska, poleg Vesne Fabjan bodo v Rusiji nastopile še Katja Višnar, Alenka Čebašek, Nika Razinger in Barbara Jezeršek.

Ne spreglejte