Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 9. 2024,
10.45

Osveženo pred

2 uri, 30 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
paraolimpijske igre olimpijske igre Eifflov stolp Pariz 2024 Pariz 2024 Pariz

Natisni članek

Nedelja, 1. 9. 2024, 10.45

2 uri, 30 minut

Pariz 2024

Eifflov stolp bo obdržal olimpijske kroge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Pariz OI Champ de Mars Eifflov stolp | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Eifflov stolp bo obdržal olimpijske kroge, ki ga krasijo od junija in olimpijskih iger v Parizu, tudi po ta čas potekajočih paraolimpijskih igrah.

"Kot županja Pariza lahko rečem, da je odločitev moja in imam soglasje Mednarodnega olimpijskega komiteja. Torej da, ti prstani bodo ostali na Eifflovem stolpu," je povedala pariška županja Anne Hidalgo za francoski dnevnik Ouest-France. Pri tem ni navedla, za koliko časa. Povedala je, da bo pet lažjih prstanov enake velikosti nadomestilo tiste, ki so sedaj pritrjene na najbolj simbolnem spomeniku francoske prestolnice, ker so sedanji pretežki, da bi dolgo zdržali na stolpu.

Hidalgova je prav tako ponovila svojo željo, da bi olimpijski kotel, v katerem je "gorel" olimpijski ogenj, ostal v vrtovih Tuileries, vendar bo imel zadnjo besedo o tem predsednik Emmanuel Macron, saj je lokacija državna last.

Organizatorji so prejeli številne domače in mednarodne pohvale za nemoten potek olimpijskih iger med najbolj ikoničnimi spomeniki Pariza, ki so zagotavljali slikovito ozadje med tekmovanji.

Hidalgova je pozdravil uspeh in izpostavila, da "so se Francozi spet zaljubili v Pariz, ki ne bo nikoli več enak". Navedla je načrte za ponovno odobritev kopanja v delih reke Sene do poletja 2025. Med olimpijskimi in paraolimpijskimi igrami so imeli organizatorji obilo težav in so morali nekatere treninge in tekmovanja v Seni prestavljati zaradi onesnažene vode.

Ne spreglejte