Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 7. 2024,
16.12

Osveženo pred

2 uri, 16 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,97
deskanje na vodi Tahiti olimpijske igre Pariz 2024 Pariz 2024

Natisni članek

Torek, 30. 7. 2024, 16.12

2 uri, 16 minut

Pariz 2024

Drama na Tahitiju, olimpijec se je skoraj utopil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,97
Jack Robinson, Pariz 2024, Tahiti | Jack Robinson se je včeraj znašel v resnih težavah. | Foto Reuters

Jack Robinson se je včeraj znašel v resnih težavah.

Foto: Reuters

Medtem ko danes zvečer v Parizu, gostitelju olimpijskih iger, pričakujejo hude nevihte, imajo težave z vremenom tudi na najbolj oddaljenem olimpijskem prizorišču na Tahitiju. Teahupo'o na Tahitiju v Francoski Polineziji, slabih 15.000 kilometrov od francoske prestolnice, gosti olimpijska tekmovanja v deskanju na valovih in tudi tam prirediteljem težave povzroča vreme. Zaradi orjaških valov se je v težavah znašel tudi avstralski deskar Jack Robinson, ki se je skoraj utopil.

Gabriel Medina, OI 2024
Trendi Je fotografija Brazilca Gabriela Medine ena najboljših olimpijskih fotografij? #foto #video

Tahiti je včeraj ujel rep večje nevihtne fronte, ki se premika čez Pacifik in poslabšanje vremena je nekaj težav povzročilo tudi olimpijskim tekmovalcem v deskanju na valovih. Zaradi velikih valov in nepredvidljivega vetra je prišlo do zamikov v tekmovalnem sporedu, eden najboljših tekmovalcev, Avstralec Jack Robinson, pa se je včeraj znašel v resnih težavah.

Jack Robinson, Pariz 2024, Tahiti | Foto: Reuters Foto: Reuters

"Potegnilo me je na dno in pod vodo sem moral počakati skoraj dva vala. Zmanjkovalo mi je zraka," je novinarjem po strašljivem dogodku pojasnjeval 26-letnik, ki jo je dobro odnesel, iz vode so ga namreč potegnili reševalci na vodnem skuterju. To je bil opomin, kako močna je lahko narava, je še dejal: "Vsi drugi športi potekajo na tekmovališčih, mi pa smo v oceanu, ki je največji in najmočnejši izvor življenja na tem planetu. Valovi so tako močni. To je neprimerljivo s katerimkoli drugim športom. Morda je podobno le, če se ti na glavo v gorah zgrne snežni plaz. Mogoče je to podobno. Tako nevarno je in tako noro," je po poročanju Assosiated Pressa še dejal Robinson.

Jack Robinson, Pariz 2024, Tahiti | Foto: Reuters Foto: Reuters

V četrtfinalu se bo pomeril z rojakom Ethanom Ewingom, za zdaj pa še ni povsem jasno, kdaj se bo tekmovanje lahko nadaljevalo. Tudi za četrtek in petek namreč tamkajšnji vremenoslovci napovedujejo velike valove in nepredvidljiv veter.

Deskanje na valovih je v olimpijskem programu drugič, na krstni izvedbi tega tekmovanja v Tokiu pred tremi leti je zlato v moški konkurenci osvojil Brazilec Italo Ferreira, v ženski pa se je olimpijskega naslova veselila Američanka Carissa Moore.       

Preberite še:

Donna Vekić Coco Gauff
Sportal Senzacija dneva: Hrvatici zmaga kariere, favorizirana Američanka v solzah
Andreja Leški
Sportal Zakaj so judoisti v belem in modrem? Gotovo ne zaradi modnih smernic!
Giannis Antetokounmpo
Sportal Zvezdnik Antetokounmpo v velikih težavah na olimpijskih igrah
Ne spreglejte