Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 8. 2021,
5.38

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Tokio 2020 Maja Mihalinec Zidar

Ponedeljek, 2. 8. 2021, 5.38

2 leti, 8 mesecev

Tokio 2020, kvalifikacije teka na 200 m

Maja Mihalinec Zidar obstala v kvalifikacijah, Namibijka do svetovnega rekorda do 20 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Maja Mihalinec Zidar | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Slovenska atletinja Maja Mihalinec Zidar je s svojim izidom sezone, 23,62 sekunde (veter +0,9 m/s), v kvalifikacijah teka na 200 m na olimpijskih igrah v Tokiu zasedla 35. mesto in se ni uvrstila v današnji polfinale. Tekla je v zadnji, sedmi skupini predtekov in bila v njej četrta.

V kvalifikacijah so se v polfinale uvrstile najboljše tri iz vsake skupine ter še tri preostale najhitrejše po času.

Enaintridesetletna Mozirjanka je za dve stotinki izboljšala svoj najboljši čas sezone, v kateri jo je za nekaj časa zaustavila poškodba, precej pod osebnim rekordom (22,78). Za polfinale je bilo po času treba teči 23,16 sekunde.

Maja Mihalinec Zidar
Sportal Kajakašici v polfinale, jadralki šele v torek, Janežič najhitreje v tej sezoni

"Morala bi teči hitreje"

"To, da sem dosegla najhitrejši izid letos seveda ni slabo. In to na velikem tekmovanju, kar nikdar ni lahko. A ne glede na vse z izidom nisem zadovoljna. Treningi so kazali, da se stanje poškodbe precej izboljšuje. Morala bi teči hitreje, a očitno pod maksimalno obremenitvijo še ne najdem pravega in dovolj sproščenega koraka. Tečem na silo, kar na 200 metrov nikakor ni optimalno. Žal me je ta poškodba ustavila na poti do ciljev in izidov, za katere sem trenirala," je po tekmi povedala slovenska reprezentantka.

V zadnji kvalifikacijski skupini je bilo le pet tekačic, saj ni nastopila Nizozemka Jamile Samuel, ki je imela boljši osebni in letošnji izid od slovenske prvakinje. Ta je v skupini od tretjega mesta, ki ga je zasedla Avstralka Riley Day (22,94), ločilo več kot pol sekunde.

Namibijka Christine Mboma je s časom 22,11 postavila svetovni rekord do 20 let. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Namibijka Christine Mboma je s časom 22,11 postavila svetovni rekord do 20 let. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Namibijka postavila svetovni rekord do 20 let

V skupini je zmagala Američanka Jenna Prandini (22,56), ki je imela skupno deveti izid, najhitrejša med vsemi pa je bila Namibijka Christine Mboma, ki je z 22,11 postavila svetovni rekord do 20 let.

To je druga disciplina Maje Mihalinec Zidar, saj je 30. julija na OI izpadla v kvalifikacijah teka na 100 metrov. Dosegla je skupno 44. čas. Z 11,54 sekunde (veter -0,3 m/s) in svojim najboljšim izidom sezone je bila peta v četrti kvalifikacijski skupini.

"Sezona zame še ni končana. Na treningih sem začela končno delati prave stvari. Ne vem še točno, kje vse bom nastopala, lahko potrdim le domače nastope na ekipnem prvenstvu in v mednarodni ligi. Zdaj lahko spet dobro treniram, a očitno potrebujem še nekaj časa, da se približam izidom, ki bodo zadostovali za polfinale, kar je bil tukaj cilj in v kar smo verjeli," je še povedala mlada tekmovalka, ki s ponosom že dve leti nosi tudi verižico s petimi olimpijskimi krogi.

Preberite še:

Tim Reynolds
Sportal Ni novi Jordan ali novi Magic. Je prvi Luka Dončić.
Osterman, Ponomarenko
Sportal Kajakašici na mirnih vodah se še odločata o taktiki
Kristina Cimanovska
Sportal Belorusinja Kristina Cimanovska se ne želi vrniti domov

 

Ne spreglejte