Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 1. 2019,
13.00

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca

Ponedeljek, 14. 1. 2019, 13.00

5 let, 3 mesece

Kadetinje na EP, kadeti v dodatne kvalifikacije

Za prihodnost slovenske odbojke se ni treba bati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Slovenija odbojka kadetinje | Slovenske kadetinje so se uvrstile na evropsko prvenstvo. | Foto OZS

Slovenske kadetinje so se uvrstile na evropsko prvenstvo.

Foto: OZS

Slovenska ženska kadetska reprezentanca je na Slovaškem osvojila naslov srednjeevropskih prvakinj, hkrati pa so se dekleta uvrstila na evropsko prvenstvo. Fantje so na prvenstvu MEVZA v Mariboru osvojili srebro in bodo igrali v dodatnih kvalifikacijah za prvenstvo stare celine.

Slovenske odbojkarice so si naslov srednjeevropskih prvakinj priigrale, potem ko so na Slovaškem nanizale pet zaporednih zmag. Najprej so odpravile Hrvaško, zatem še Izrael in Češko, se v polfinalu veselile zmage nad Madžarsko in v velikem finalu s 3:1 premagale Slovaško.

Dekleta pod vodstvom Žive Cof, Katarine Vraber in Andreja Flajsa so si z zmago na prvenstvu zagotovila uvrstitev na evropsko prvenstvo do 16 let, ki ga bosta letos gostili Hrvaška in Italija.

"Za nami je fenomenalen turnir, na katerem so se nam praktično vse stvari izšle. Pet dni, pet tekem, pet zmag. Že v skupini smo odigrali težki tekmi proti Hrvaški in Češki in vse igralke so v določenem trenutku odigrale pomembno vlogo. Naučile so se postaviti ekipo pred sebe in neverjetna energija med njimi nam je prinesla zlato in tako želeno evropsko prvenstvo," je po koncu prvenstva dejala selektorica Živa Cof.

Reprezentanca Slovenije do 16 let: Anja Vovk, Žana Ivana Halužan Sagadin, Taja Gradišnik Kranjšek, Julija Grubišić Čabo, Brina Kodrun, Neža Bednjanič, Neja Čižman, Urška Cikač, Ula Gorjup, Isa Ramič, Naja Šalamun, Žana Godec. Selektorica: Živa Cof.

Kadetom zmanjkala pika na i

Slovenska moška kadetska reprezentanca je prav tako odlično odigrala tekme srednjeevropskega prvenstva, ki ga je gostil Maribor. Varovanci Zorana Kedačiča, ki sta mu pomagala Nejc Rojc in Boštjan Verčič, so po vrsti premagali Ciper, Madžarsko in Slovaško, se v polfinalu veselili zmage nad Avstrijo, nato pa v velikem finalu z 1:3 klonili pred Češko.

Slovenci so tako osvojili naslov srednjeevropskih podprvakov, a jim ta žal ni prinesel uvrstitve na evropsko prvenstvo. Fantje bodo morali namreč v dodatne kvalifikacije, ki bodo na sporedu aprila letos.

Reprezentanca Slovenije do 17 let: Jaka Prevorčnik, Miha Fink, Dino Vinkovič, Niko Kovačič, Primož Jeklin, Rok Bračko, Žiga Hribernik, Žan Zajc, Grega Okroglič, Aljaž Kodrič, Amadej Snedec, Jaka Pavlin. Selektor: Zoran Kedačič.

Preberite še:

Lana Ščuka
Sportal Ni ji žal, da se je tako odločila
Slovenija odbojka ženske
Sportal Slovenske odbojkarice po gladki zmagi drugič na evropsko prvenstvo
Tina Lipicer Samec GEN-I Volley
Sportal Presenečenje v Šempetru, GEN-I prvič na kolenih
ACH Volley Salonit Anhovo
Sportal ACH Volley zanesljiv v Črnučah, Kamnik v Novem mestu, Salonit stežka čez Hoče
Ne spreglejte