Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 1. 2019,
22.29

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Salonit Anhovo OK Maribor Calcit Volley ACH Volley 1 DOL

Sobota, 12. 1. 2019, 22.29

5 let, 3 mesece

1. DOL, moški, 11. krog

ACH Volley zanesljiv v Črnučah, Kamnik v Novem mestu, Salonit stežka čez Hoče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
ACH Volley Salonit Anhovo | ACH Volley v prvenstvu premočno vodi pred konkurenco. | Foto Alen Milavec

ACH Volley v prvenstvu premočno vodi pred konkurenco.

Foto: Alen Milavec

V 11. krogu 1. DOL za moške so vodilne ekipe ACH Volley, Calcit Volley in Maribor zmagale, za presenečenje pa so poskrbele do tega kroga zadnjeuvrščene Hoče, ki so odščipnile točko Salonitu. Tesno zmago pa so zabeležili tudi igralci Šoštanja, ki so po ogorčenem boju in preobratu ugnali Panvito Pomgrad.

Najlažje delo so imeli odbojkarji ACH Volleyja, ki se proti mlajšemu "bratu" v zadnji tekmi pred nadaljevanjem lige prvakov in gostovanju v Franciji niso posebej naprezali. Na OŠ Maksa Pečarja so bili na začetkih nizov Črnučani povsem enakovredni, ko pa je bilo potrebno so favoriti dodali "plin" in brez posebnih težav dobili vse tri nize. Petar Đirlić je dosegel 14 točk, dve več od najučinkovitejšega Črnučana Martina Valenčiča.

Kamničani so imeli na gostovanju v Novem mestu precej več dela. V prvih treh nizih jim igra nikakor ni stekla, tako da so bili lahko zadovoljni, da so sploh vodili z 2:1. Nekoliko se jim je poznalo, da so igrali brez obeh liberov Klemna Hribarja in Metoda Goloba, na tem mestu je moral zaigrati sprejemalec Domen Kotnik. Kljub težavam so Kamničani dobili prvi niz, drugega, v katerem jim je živce paral razpoloženi Mitja Kosmina, prav tako, čeprav so večji del niza zaostajali, največ za štiri točke. Kar pa domačim ni uspelo v drugem, jim je uspelo v tretjem, v katerem se je pri domačih s servisi izkazal Valentin Turk. A presenečenja vendarle ni bilo, v četrtem so gosti vendarle zaigrali, kot se za podprvake spodobi, in niz zanesljivo dobili.

Začeli slabo, nato so se zbrali

Mladi Rok Možič je bil spet najboljši pri Mariboru. | Foto: Aleš Oblak Mladi Rok Možič je bil spet najboljši pri Mariboru. Foto: Aleš Oblak Mariborčani v dvoboj s kranjsko Hišo na kolesih niso vstopili najbolj zbrano. Naredili so preveč napak, kar so Kranjčani izkoristili in dobili prvi niz. A nato so se zbrali, začeli izvajati večji pritisk, posledica so bile napake gostov. Z zanesljivim napadom, v katerem je prednjačil mladi Rok Možič, s 17 točkami skupaj z igralcem gostujoče ekipe Jankom Bregantom najučinkovitejši igralec tekme, so gladko dobili drugi niz, pretirano pa se niso namučili niti v naslednjih dveh.

Mariborski sosedi, igralci Hoč, imajo doslej le eno zmago, tako da nihče ni pričakoval, da bi lahko namučili Salonit, ki ima v prvenstvu visoke ambicije. A njihova nihanja v igri so dobro znana, izognili se jim niso niti v Hočah. Po izgubljenem prvem nizu so sicer na trenutke zaigrali bolje, povedli z 2:1, toda v četrtem spet zašli v krizo, vseeno pa imeli zaključno žogo za zmago. Niso je izkoristili, tako da je moral zmagovalca odločati "tie break", ki je bil podobno izenačen kot sama tekma. Največ zaslug za gostujočo zmago ima Hrvat Fran Peterlin, dosegel je 29 točk.

Panviti Pomgradu ni pomagal tudi enomesečni odmor, sila povprečno predstavo je pokazala tudi v Šoštanju, ki je z zmago 3:2 opravičil višje mesto na prvenstveni razpredelnici. V domači vrsti sta blestela izkušena Jan Planinc in Tadej Boženk, prvi je dosegel 24 točk in bil izredno zanesljiv pri sprejemu, drugi pa 19, pet z blokom. Tudi Prekmurci so imeli dva razpoložena igralca, in sicer Aljošo Bogožalca, v statistiko je vpisal 28 točk, in pa kapetana Gorazda Flisarja, ki je z blokom dosegel kar 12 točk. A to ni zadostovalo za končni uspeh.

1. DOL, moški, 11. krog:

Sobota, 12. januar:
Maribor : Hiša na kolesih           3:1 (-19, 16, 21, 15)
Možič 15, Uremović in Donik 13; Bregant 17, Jenko 8

Šoštanj Topolšica : Panvita Pomgrad 3:2 (24, -20, -20, 22, 14)
Planinc 24, Boženk 19; Bogožalec 28, Flisar 19, Pulko 18

Hoče : Salonit Anhovo               2:3 (18, -19, -18, 24, -13)
Filipaš 16, Crnjanski 15; Peterlin 29, Tomić 8

Krka : Calcit Volley                1:3 (-21, -23, 21, -15)
Kosmina 19, Turk 16; Vidmar 16, Štembergar Zupan in Štalekar 15

ACH Volley : Črnuče                 3:0 (18, 22, 15)
Đirlić 14, Okroglič 11; Valenčič 12, Slovnik 7

Lestvica:

1. ACH Volley        11  tekem -   32 točk

2. Calcit Volley     11   -   26

3. Maribor           11   -   24

4. Salonit Anhovo    11   -   20

5. Šoštanj Topolšica 11   -   15

6. Hiša na kolesih   11   - 13

7. Krka              11   -   12

8. Panvita Pomgrad   11   - 12

9. Hoče              11   -    6

10. Črnuče            11   -    5

Ne spreglejte