Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 6. 2021,
16.30

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Tine Urnaut Alberto Giuliani odbojkarska liga narodov slovenska odbojkarska reprezentanca

Nedelja, 27. 6. 2021, 16.30

1 leto, 2 meseca

kapetan in selektor po četrtem mestu v ligi narodov

"Pri stvareh, ki so nam prej stekle, smo imeli težave, a naučili smo se ogromno" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

"Morda smo bili zadovoljni že z uvrstitvijo na zaključni turnir in izgubili osredotočenost na tej tekmi. A če pogledamo ves turnir, so ga fantje odigrali zelo dobro," je po porazu s Francijo v tekmi za tretje mesto dejal selektor slovenske reprezentance Alberto Giuliani.

Sportal Brazilci v finalu odpravili Poljake, Slovenci v boju za tretje mesto klonili proti Francozom

Slovenska odbojkarska reprezentanca je krstni nastop v Ligi narodov končala na četrtem mestu. Na zadnjem obračunu napornega tekmovalnega meseca – od 28. maja so v Riminiju odigrali kar 17 tekem  – so se Slovenci v boju za bron zoperstavili Francozom, ki so slavili s 3:0 v nizih.

"Mogoče smo bili danes malo preveč utrujeni"

"Francija je zelo dobro sprejemala, zato smo zelo težko osvajali točke na svoj servis. Mogoče smo bili danes malo preveč utrujeni, nismo pokazali toliko energije kot na prejšnjih tekmah po tem dolgem in uspešnem turnirju Lige narodov. Mogoče smo bili že zadovoljni z uvrstitvijo na zaključni turnir in izgubili osredotočenost na tej tekmi. A če pogledamo ves turnir, smo večino časa igrali zelo dobro in za nami je uspešno tekmovanje," je po porazu dejal selektor slovenskih odbojkarjev Alberto Giuliani.

Sportal Slovenci po porazu s Francozi končali na četrtem mestu

"Fantastično do zaključnega turnirja"

Njegovi varovanci so v rednem delu lige narodov na 15 tekmah zmagali 12-krat, na kolena so med drugim spravili tudi svetovne prvake Poljake, ki so Slovence nato v polfinalu ugnali s 3:0, kot Francoze, ki so na koncu osvojili bron.

"Če ocenim ves turnir, je bilo vse skupaj zelo pozitivno. Do zaključnega turnirja smo odigrali fantastično. Predvsem zato, ker smo prvič odigrali toliko kakovostnih tekem zapored. Običajno smo po nekaj prijateljskih tekmah šli na veliko tekmovanje, kjer smo morali igrati proti ekipam, ki so navajene igrati na visoki ravni. Na tem turnirju smo se tako veliko naučili in tudi napredovali," je črto pod tekmovalni mesec v Riminiju potegnil kapetan Tine Urnaut.

Želel bi si servisa na višji ravni

Ob tem je opozoril na enega od ključnih elementov, ki jim na zaključnem turnirju ni stekel: "Na zaključnem turnirju pa nam je zmanjkalo malo energije. Pri tistih stvareh, ki so nam prej stekle z lahkoto, smo zdaj imeli težave. Obe ekipi sta nas z močnimi servisi spravljali v težave, mi pa tokrat nismo našli rešitve. Želel bi si, da bi bil tudi naš servis še na višji ravni, saj bi tako tudi mi otežili delo nasprotniku, žal pa nam je to uspevalo le na trenutke. In to je bila največja razlika v zadnjih dveh dneh."

Kaj je po koncu povedal Jani Kovačič?

Septembrsko branjenje evropskega srebra

Slovenci pa še niso končali večjih reprezentančnih akcij tega leta. Prvega septembra se namreč začenja evropsko prvenstvo, na katerem bodo branili naslov evropskih podprvakov.
 
Skupinski del bodo igrali v Ostravi, njihovi tekmeci bodo ob gostiteljih Čehih še Bolgari, Belorusi, Italijani in Črnogorci.

Septembra bodo branili naslov evropskih podprvakov. | Foto: Sportida Septembra bodo branili naslov evropskih podprvakov. Foto: Sportida

Ne spreglejte