Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 6. 2021,
17.31

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50

2

Natisni članek

Alberto Giuliani odbojkarska liga narodov slovenska odbojkarska reprezentanca

Nedelja, 27. 6. 2021, 17.31

1 leto, 2 meseca

Liga narodov, zaključni turnir, tekmi za odličja

Brazilci v finalu odpravili Poljake, Slovenci v boju za tretje mesto klonili proti Francozom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50

2

Zmagovalci letošnje izvedbe lige narodov so Brazilci, ki so v finalu s 3:1 v nizih odpravili Poljake in vknjižili deseto lovoriko v tekmovanju, ki od leta 2018 poteka v zdajšnji podobi. Slovenski odbojkarji so v boju za tretje mesto proti Francozom izgubili z 0:3 in tekmovanje, v katerem so nastopali prvič, končali na četrtem mestu.

Poročilo s tekme:

Sportal Slovenci po porazu s Francozi končali na četrtem mestu

Slovenska odbojkarska reprezentanca, ki je z 12 zmagami navdušila v rednem delu lige narodov in ga končala na tretjem mestu, se je po sobotnem polfinalnem porazu s Poljsko (0:3) v boju za tretje mesto zoperstavila Franciji in izgubila.

Slovenci so v rednem delu po zaostanku z 0:2 v nizih po velikem preobratu Francoze premagali s 3:2, tokrat pa četa Alberta Giulianija ni bila blizu podobnemu scenariju. Izgubila je z 0:3. Francozi so prvi niz dobili s 25:20, drugega s 25:18, tretjega pa s 25:19. 

Slovenci so tako dolgo tekmovanje, v Riminiju so od 28. maja odigrali kar 17 tekem, končali na četrtem mestu.

Sportal "Pri stvareh, ki so nam prej stekle, smo imeli težave, a naučili smo se ogromno" #video

Pajenk: Težko je zbrati besede, a dokazali smo, da spadamo v elito

"Težko je zbrati besede po dveh težkih porazih v polfinalu in tej tekmi, a lahko smo veseli, da smo prišli do sem, saj vemo, kakšne reprezentance so tukaj. V enem mesecu odigrati 15 tekem ni lahko, sploh ne nam, ki smo jih odigrali v skoraj isti postavi. Morda je na koncu malo zmanjkalo tudi zaradi utrujenosti. Lahko smo veseli za predstave, ki smo jih prikazali v Ligi narodov, v kateri smo nastopili prvič. Kar smo rekli že prej, da spadamo v elito, smo tudi dokazali," je po koncu napornih štirih tednov, v katerih je slovenska reprezentanca napredovala na svetovni lestvici vse do šestega mesta, dejal Alen Pajenk.

Ko bodo prespali, bodo še bolj ponosni

"Ta format tekmovanja enostavno pokaže, dokaže, kdo je lahko najbolj konstanten skozi celoten turnir, ko je vsaka tekma na visoki ravni. Ponosni smo na vse, kar smo dosegli. Malo je težko zbrati misli, saj je še nekaj razočaranja. Na zadnjih dveh tekmah smo nekoliko pregoreli. Mogoče smo si preveč želeli, mogoče je to posledica dolgega turnirja. Enostavno nismo pokazali igre, ki nas je krasila do tedaj. Sem pa prepričan, da ko bomo prespali vse, pogledali, koga vse smo premagali ter kako smo igrali, bomo fantje ponosni na to, kar smo dosegli in na tem gradili tudi v prihodnje," pa je po četrtem mestu razmišljal Gregor Ropret.

Kaj sta po koncu nastopov v Ligi narodov povedala Jan Kozamernik in Jani Kovačič?

Septembra novo veliko tekmovanje

Zdaj jih čaka nekaj premora, septembra pa še veliko tekmovanje, evropsko prvenstvo (od 1. do 19. septembra), na katerem bodo branili naslov evropskih podprvakov. Skupinski del bodo igrali v Ostravi, njihovi tekmeci bodo bo gostiteljih Čehih še Bolgari, Belorusi, Italijani in Črnogorci.

Sportal Poljaki po štirih zaporednih porazih le strli slovensko četo

Brazilci prek Poljske do glavne nagrade

Brazilska odbojkarska reprezentanca je zmagovalka letošnje lige narodov. V finalu so varovanci Renana Dal Zotta ugnali Poljsko s 3:1 (-22, 23, 16, 14). S tem so prišli do desete lovorike v tekmovanju, ki od leta 2018 poteka v zdajšnji podobi.

S tem so prišli do desete lovorike v tekmovanju, ki od leta 2018 poteka v zdajšnji podobi. Brazilci so s tem rekorderji med elito, v kateri se najboljše reprezentance merijo od leta 1990. Sledijo jim Italijani z osmimi in Rusi s petimi naslovi.

Olimpijski prvaki so bili že v ligaškem delu najboljši s 13 zmagami ob le dveh porazih, na zaključnem delu tekmovanja najboljše četverice pa so sprva ugnali Francijo (3:0), v finalu pa so po izgubljenem nizu premagali še svetovne prvake Poljake.

Najbolj učinkovit pri Brazilcih je bil Wallace De Souza z 22 točkami, Yoandy Leal pa jih je dodal 17. Pri Poljakih sta 17 oziroma 15 točk dosegla Bartosz Kurek in Michal Kubiak.

Vir: STA

 

Liga narodov, tekmi za odličja

Nedeja, 27. junij
Finale 
Brazilija : Poljska 3:1 (-22, 23, 16, 14)
De Souza 22, Leal 18; Kurek 17, Lubiak 15

Tekma za 3. mesto:
Francija : Slovenija  3:0 (20, 18, 19) 
Ngapeth 18, Boyer 15, Brizard, Clevenot oba po 8;  T. Štern 12,, Urnaut 10, Čebulj 9
Poročilo s tekme

Ne spreglejte