Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 1. 2023,
22.22

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Liga MEVZA Calcit Volley ACH Volley

Četrtek, 19. 1. 2023, 22.22

1 leto, 3 mesece

Srednjeevropska liga MEVZA, 4. turnir

Kamnik in ACH Volley tokrat brez izgubljenega niza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
1. DOL: ACH Volley - Calcit Volley | Kamničani so zmagali v Osijeku, ACH Volley pa v slovaškem mestu Myjava.  | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Kamničani so zmagali v Osijeku, ACH Volley pa v slovaškem mestu Myjava.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Odbojkarji Calcit Volleyja so v Osijeku odigrali še drugo tekmo 4. turnirja lige Mevza, po sredinem porazu s Komarnom so tokrat zanesljivo prišli do šeste zmage v tem tekmovanju, s 3:0 v nizih so premagali gostitelje MOK Mursa. Na delu so bili tudi branilci lovorike, člani ACH Volleyja. Ti so na gostovanju na Slovaškem s 3:0 premagali Spartak Myjavo in vknjižili še osmo zaporedno zmago v tej sezoni srednjeevropske lige.

 
Calcit Volley
Sportal Nepričakovan poraz Calcita s Slovaki

Odbojkarji Calcita so se s šesto zmago oziroma četrtim uspehom brez izgubljenega niza prebili na drugo mesto srednjeevropske lige in s tem naredili velik korak proti zaključnemu turnirju. Na gostovanju v Osijeku so nad pričakovanji gladko premagali zasedbo Murse, ki zdaj za varovanci trenerja Matije Pleška zaostaja za dve zmagi. Pred njimi je le ACH Volley, tretjeuvrščena Zadruga Dob pa ima ob tekmi manj pet zmag.

Kamničani so četrti turnir srednjeevropske lige končali s polovičnim izkupičkom - na prvi tekmi v sredo so morali priznati premoč slovaški ekipi Rieker Komarno (0:3), na zadnjem turnirju konec januarja in v začetku februarja v domači dvorani pa se bodo pomerili z avstrijskima ekipama iz spodnjega dela razpredelnice, Amstettenom in Waldviertelom.

Po nepričakovanem porazu v sredo je Calcit drugo tekmo v Osijeku odigral veliko bolj zbrano. V zaključku prvega niza, ki je bil najbolj izenačen, saj si nobena ekipa ni priigrala več kot dveh točk prednosti, je 27-letni sprejemalec Sosa Sierra Luis Tomas iz Kube pokazal svojo kakovost. S štirimi točkami je poskrbel za zmago s 25:23.

Preostala dva niza sta bila bolj enostranska. V drugem je Calcit povedel s 15:10 in razliko suvereno zadržal do konca, v tretjem pa so bili Kamničani še bolj odločni in z nizom šestih točk prišli do prednosti 15:8 in zanesljive končne zmage.

Trener Matija Pleško je po tekmi povedal: "Danes je bila v ekipi prava energija. Odločno smo vstopili v tekmo in z zmago s 3:0 naredili velik korak k zaključnemu turnirju."

ACH melje naprej

Odbojkarji ACH Volleyja še naprej meljejo tekmece v srednjeevropski ligi. V osmem nastopu so zabeležili osmo zmago, sedmo s 3:0, in si tako dva kroga pred koncem rednega dela že zagotovili prvo mesto.

Ljubljančani, ki so na Slovaško odpotovali z vsega devetimi igralci, uspešno nadaljujejo teden, v katerem so najprej nastopili v polfinalu slovenskega pokala v Kanalu (3:0), nato preskočili oviro v Myjavi, v petek pa jih čaka še preizkušnja v državnem prvenstvu.

Do konca srednjeevropske lige imajo Ljubljančani še dve preizkušnji, in sicer 31. januarja v Tivoliju proti Zadrugi Dob ter dva dni kasneje prav tako pod Rožnikom z Murso iz Osijeka.

Slovaška zasedba, ki v enajstčlanskem tekmovanju zaseda deveto mesto z izkupičkom 3-5, ni bila kos zasedbi Radovana Gačiča.

V prvem nizu je ACH Volley s šestimi zaporednimi točkami obrnil zaostanek 14:15 v vodstvo 20:15. V drugem nizu, ki je bil najbolj izenačen, sta odločilni točki prispevala Filip Šestan in Matej Kök, v tretjem pa je bilo bolj ali manj vsega konec, ko je ACH povedel s 16:7.

Alen Šket je po tekmi povedal: "Naporen ritem tekem in kar nekaj igralcev, ki so danes manjkali, nas ni zmedlo. Bili smo pravi in odigrali, kot smo se dogovorili."

Liga MEVZA, 4. turnir

Četrtek, 19. januar
Mursa Osijek : Calcit Volley 0:3 (-23, -19, -11)
TJ Spartak Myjava : ACH Volley 0:3 (-20, -23, -16)
Zadruga AICH/DOB : Amstetten 3:0 (19, 17, 22)

Lestvica:

1. ACH Volley 8 tekem - 8 zmag (24 točk)
2. AICH/DOB 8 - 6 (19)
3. Calcit Volley 8 - 6 (17)
4. MOK Mursa 8 - 4 (12)
.............................................
5. Komarno 9 - 4 (12)
6. HAOK Mladost 8 - 4 (10)
7. OK Merkur Maribor 6 - 3 (10)
8. Waldviertel 6 - 3 (9)
9. TJ Spartak Myjava 8 - 3 (9)
10. Amstetten 8 - 1 (4)
11. Mladost Ribola Kaštela 7 - 0 (0)

Calcit Volley
Sportal ACH še naprej brez praske, vroče na Ravnah, Kamničani zanesljivi proti Salonitu
Ne spreglejte