Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 1. 2023,
22.34

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

OK Črnuče Salonit Anhovo Panvita Pomgrad ACH Volley Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 14. 1. 2023, 22.34

1 leto, 3 mesece

1. DOL za moške, 14. krog

ACH še naprej brez praske, vroče na Ravnah, Kamničani zanesljivi proti Salonitu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Calcit Volley | Kamničani so zanesljivo premagali Salonit. | Foto Klemen Brumec

Kamničani so zanesljivo premagali Salonit.

Foto: Klemen Brumec

Edina neporažena ekipa državnega odbojkarskega prvenstva za moške ACH Volley je za 14. zmago sezone na domačem terenu s 3:0 v nizih ugnala tretjeuvrščeno Panvito Pomgrad. Drugi Kamničani so gostili in s 3:0 tudi premagali v tej sezoni neprepričljivi Salonit, ki je pri zgolj treh zmagah in na predzadnjem mestu.

Liga prvakov: ACH Volley - Perugia
Sportal Zvezdniška Perugia tudi po spopadu v Tivoliju ostaja brez praske

V Kranju, kjer so gostovale zadnjeuvrščene Črnuče, po dveh nizih ni bilo videti, da bo tekma dolga. Kranjčani so goste v tem delu povsem nadigrali, niza dobili s 25:13 in 25:11. Tudi v tretjem nizu so si domači takoj priborili tri točke prednosti, a po izidu 14:12 so po zaslugi bloka gosti dosegli štiri zaporedne točke, pred končnico pa povedli z 21:16. Gorenjci so se še približali na točko zaostanka, več pa jim ni uspelo.

Črnučani so dobili krila, v četrtem vodili od začetka do konca ter si priborili peti niz, v katerem dvomov o zmagovalcu ni bilo, po bloku Uroša Tučna je Triglav povedel s 7:3, prednost pa zadržal do konca. Z 21 točkami je bil najučinkovitejši igralec tekme domači korektor Đorđe Jovović, šest točk je dosegel z blokom, ta je bil na tekmi močno orožje Kranjčanov.

Mariborčani slavili po tie-breaku

Tudi na Ravnah so Mariborčani že vodili z 2:0, potem ko so dobili maratonski prvi niz in nekoliko krajšega drugega. A domači so se na krilih Mihe Cafute, nekdanjega igralca Maribora, ki je na tekmi dosegel kar sedem blok točk, vrnili v igro in izenačili na 2:2. V "tie breaku" pa jim je zmanjkalo moči, gostje so ga zato zanesljivo dobili.

Mariborčani so zmagali po petih nizih. | Foto: Grega Valančič/Sportida Mariborčani so zmagali po petih nizih. Foto: Grega Valančič/Sportida

Connor McDonell je pri Mariborčanih dosegel 30 točk, Žiga Donik jih je dodal 27, Rok Bračko pa 20, vknjižil je kar osem asov. Njegovi servisi so tudi poskrbeli, da je v odločilnem nizu Merkur že na začetku prišel do zanesljive prednosti (8:1), v tem delu jih je mladi odbojkar dosegel tri.

ACH Volley zanesljiv proti Panviti

ACH Volley je še naprej brez poraza. Proti tretjeuvrščeni Panviti mu ni bilo potrebno pokazati vsega, kar zna, občutek je, da je tekmo dobil s pol moči. Tekmo je slabo začel, gostje so v prvem nizu celo vodili z 10:5 in se enakovredno kosali do izida 17:17, tudi drugi niz je bil izenačen do konca, še najlažje pa je dobil četrtega.

Prav nasprotno velja za Kamničane, ki so v prvih dveh nizih Salonit ugnali gladko, v tretjem pa je bil potreben podaljšek.

1. DOL za moške, 14. krog

Lestvica:

Preberite še:

Odbojkarska liga prvakov: ACH Volley - Ziraat Bank
Sportal ACH Volley ostaja neporažen, spodrsljaj Pomgrada

 

Ne spreglejte